Chochoł
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Chochoł
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Słońce przeciwzłotnie o ziemię uderza
a Ty tańcz, człowiecze, tańcz! Z uśmiechem błądzącym po twarzy oczy wpatrzone w inny, daleki świat. Tańcz, człowiecze, tańcz! w dumnego dnia blasku zachłystnym w przebiegu godzin truchcie nieustannym! Nienaturalnie, trochę krzywo, jak chochoł, chwytaj za nos gwiazdę każdą o niebieskich oczach. Południe zmęczeniem wybucha pod powiekami zacisniętych ust Tańcz, człowiecze, tańcz! Póki w nogach krew, a w uszach huczy wiatr. Tańcz! Jeno pozwól mi, Panie, czasem w noc cichą, ułudną i chłodną wypłakać wszystkie niedościgłe sny. Ten post był edytowany przez Sihaja: 11.11.2005 00:03 -------------------- |
Psychopatka |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
kto mnie wołał czego chciał....
skojarzenia mam z utworem którego nieznosze, az mnie zmroziło... moze przez sam tytuł, bo co do wiersza - na poezji sie nie znam, nie moja działka. -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Środek nocy, a ja się wzięłam za czytanie wierszy, samej sobie gratuluję XP
Przeczytałam raz i się zaplątałam, forma przebogata, lekko chaotyczna. Zawzięłam się i przeczytałam jeszcze raz. Wtedy doszła do mnie treść :) I ja tak tańczę i tańczę. Taniec jest piękny, taniec jest ekspresją, taniec jest zapomnieniem. Czy też histeryczną czynnością zastępczą. Podoba mi się stylizacja językowa i jednoczesny uniwersalizm treści. Trochę za dużo słów, za duże słowa. Ale nadal mi się podoba :) |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Barok. A ja baroku nie lubię
![]() Zbyt wiele słów... Zbyt mało dynamiki... A jednak odbiegając od Twojej twórczości jest jednocześnie tak na wskroś Twój, że to aż boli. Jak napisała Cat - taniec to ekspresja. Zapomniałam się w tym chocholim tańcu, zapadłam, utonęłam. I nieważne, że nie lubię baroku. Jest pięknie ![]() PS. A ja... ja nie wiem, co mam myśleć. Co mam zrobić? ![]() -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:25 |