Złapać Tęczę
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Złapać Tęczę
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oto tekst przegenialnej piosenki, przeze mnie przełożony (nie słowo w słowo, bo straciłoby swój urok i sens). Komentujcie
Kiedy zapada zmrok Ona ucieknie do mnie, jak szepcące sny, których nie zobaczysz oczyma, tak miękkie i ciepłe. Ona dotknie mej twarzy W słomianym łożu, bez koronek. Wierzyliśmy, że złapiemy tęczę że popłyniemy na wietrze ku słońcu, odpłyniemy daleko na cudownych statkach Ale życie podróżą nie jest, jest jak metalowe łańcuchy, Więc pobłogosław mi, zejdź do mnie, zejdź na dół. dla mnie jest to piękne arcydzieło z wieloma przenośniami. Nie wiem czy poprawnie zinterpretowaliście chociażby te "łańcuchy" albo "zejdź na dół". Komentujcie, ale poamiętajcie, że nie ja jestem autorem. Ja tylko tłumaczę |
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
mi sie bardzo podoba... gleboka metafora ludzkiego zycia i milosci... czyja to piosenka??
-------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bodaj Ritchie'go Blackmore'a pod szyldem Rainbow ( z Ronniem na wokalu
![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 10:31 |