Magiczne Obrazy-pomysł Na Ożywienie Syriusza, Kwestia nader dla mnie interesująca:)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Magiczne Obrazy-pomysł Na Ożywienie Syriusza, Kwestia nader dla mnie interesująca:)
Vel Drops |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 19.11.2005 Skąd: tam gdzie niedźwiedzie chodzą po ulicach ![]() |
Hmm...hmm..tak sobie dumam i dumam i wydumałam...
![]() Nie jestem ekspertew w dziedzinie potterologii,więc musicie rozwiać moje watpliwości ![]() Tak...W gabinecie Dumbledora(tak jak i w całym Hogwarcie)możemy znaleźć mówiące i poruszające sie portrety.Mają one własne cechy osobowości,myśli,pamięć,swoje zachcianki i kaprysy.W gabinecie Dumbiego mamy portrety dawnych dykrektorów,które,jak mniemam,mają cechy swoich "modeli",mają ich wspomnienia i zachowują sie jak ich żywe(albo już niezywe)odpowiedniki!Nie mają wprawdzie mocy magicznej,ale możemy powiedzieć,że ŻYJĄ! Nie wiem czy to co mówię jes zgodne z prawdą ![]() Ale jeśli to wszystko prawda,to,skoro Harry tak teskni za Syriuszem(ja również tesknie ![]() A może jest potrzebana jakas specjalna moc,ktora moze ozywiac obrazy... ![]() Co o tym myslicie? |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
O ile wiem, taki obraz można namalować jedynie za życia delikwenta. Ponieważ prawdopodobnie nie ostał się żaden jego portret...
-------------------- ...
|
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przyznam się bez bicia, że sam nie wiem co myśleć. Nigdzie w książce o tym nie wspomniano, ale jest mi bliżej do wersji autora/autorki (?) powyższego posta.
|
Verita |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 90 Dołączył: 27.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
coz.... sadze, ze chyba jego mamuska zniszczyla wszystkie portrety Syriusza, wiec Harry pewnie sobie z nim nie pogada.
|
mariato232 |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 19.11.2005 ![]() |
ja mam pomysł tak znaleść ze jakąś tam brame wejść do niej ale najpirw zprawdzićcczy to wrota zaświatów i wyciągnąć go
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Who you gonna call? Ghost Busters!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:51 |