Dla E.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Dla E.
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
chcę poczuć śnieg w Twoich włosach
widzieć uśmiech - przez łzy - niekoniecznie zapłonąć magią Twojego dotyku zobaczyć bursztyn w Twoim prawym oku chcę chociaż czasami rozjaśnić się szczęściem zupełnie przypadkiem napotkawszy Twój wzrok rankiem całować zaspane powieki otulać nocą przytulać do serca tak wiele chcę dać ciepło radość miłość szczęścia okruchy - niepotrzebne skreślić lub zmienić kolejność - teraz wpasowane w siebie jak kamienie piramid trwajmy choć w połowie tak długo jak one Wciąż nie potrafię nikogo zatrzymać przy sobie. Niestety. EDIT: literówka. Ten post był edytowany przez Cailith: 21.11.2005 21:14 -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
naładowany uczuciami :) lubię czytać co napiszesz, bo wiem, że idzie z serca. życzę, byś umiała zatrzymać przy sobie na długo :)
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Cail... Ech. Cóż tu długo pisać, rozwodzić się, chwalić swoimi opiniami i spostrzeżeniami, popisywac elokwencją. Powiem krótko: piszesz pięknie, dojrzale i z uczuciem. Tylko zazdrościć. I życzę Ci tego samego co Cat. I jeszcze, żebyś jak najczęściej pisała wiersze. :*
-------------------- |
Jan Bez Domu |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 09.12.2004 Skąd: Rzut beretem stąd ![]() |
Uczucia mieszane mam. Pobrzmiewa tu coś w rodzaju głosu własnego, są drobinki oryginalności, ale ogólnie patrząc giną one w otoczeniu banalnych wersów. A szkoda.
Całe dwie pierwsze zwrotki są do wyrzucenia: bo banalne właśnie, do bólu. Trzecia nie pasuje mi stylistycznie do konwencji dwóch pierwszych (ale już je wyrzuciliśmy, więc wszystko gra), a na dodatek pobrzmiewa którymś z Poetów Wielkich Współczesnych (Wisława S. może? dam sobie uciąć nogę, że "niepotrzebne skreślić" gdziesik już było). Natomiast ostatnia zwrotka robi wrażenie i obrazowa wielce. Czyli: mocno nierówno, ale potencjał jest. -------------------- >>>RURA PRODŻEKT<<<
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
bardzo kobiecy z początku
z subtelnymi częściami hm, dziecka co Jan bez Domu nazwał banałem. Uwazam, że w takim wierszu najważniejszy jest klimat a nie przebieranie w słowach. Potok. ostatnia zwrotka pierwiastek męski. Bardzo ciekawa ale rzeczywiście jakoś 'nie współgra' mam wrazenie jakbyś pisała ten wiersz kilka razy po części a potem złożyła z kawałków. Ale to kwestia gustu. Klimat stworzyłaś i śnieg zgodnie z porą szcześliwego nowego roku -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
bardzo kobiecy z początku
z subtelnymi częściami hm, dziecka co Jan bez Domu nazwał banałem. Uwazam, że w takim wierszu najważniejszy jest klimat a nie przebieranie w słowach. Potok. ostatnia zwrotka pierwiastek męski. Bardzo ciekawa ale rzeczywiście jakoś 'nie współgra' mam wrazenie jakbyś pisała ten wiersz kilka razy po części a potem złożyła z kawałków. Ale to kwestia gustu. Klimat stworzyłaś i śnieg zgodnie z porą szcześliwego nowego roku -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:19 |