Potterowskie Gry., czyli problemy, opinie i rady
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Potterowskie Gry., czyli problemy, opinie i rady
HPIML |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 21.11.2005 ![]() |
Na pewno każdy z Was miał okazję zagrać w chociaż jedną z "Potterowskich" gier. Co o nich myślicie? Podobają Wam się, czy wręcz przeciwnie? A może macie jakies problemy związane z tymi grami? Piszcie!
P.S. W opcji "Szukaj" nie znalazłem takiego tematu, Jeżeli jednak okazałoby się, że taki, lub podobny temat już powstał, to ten proszę usunąć jak najprędzej. Ten post był edytowany przez HPIML: 21.11.2005 19:52 -------------------- HPIML= Harry Potter Is My Love
|
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
Zdaje mi się, że taki temat faktycznie już był, no ale może mi się tylko zdaje.
No więc co do tych gier...Pierwsza część raczej mi się nie podobała. Była bardzo liniowa i nie mozna było zrobić nic ponad to co było z góry ustalone do zrobienia. Druga część była już nieco lepsza. Można było już wyjść z zamku kiedy się chciało i były troche większe możliwości w poruszaniu się. Trzecia jak narazie była chyba najlepsza. Nie była już taka liniowa jak poprzednie jednak troche brakowało mi w niej meczy quidditcha. Ale można było chodzić gdzie tylko się chciało, a konkretnie gdzie tylko sie dało ![]() ![]() -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jedynka i dwójka były dla mnie kompletnym nieporozumieniem (zagrałem w nie tylko dlatego, że jestem fanem HP). Trójka była krokiem do przodu i trochę tchnęła w to wszystko życie, ale nadal jest mnóstwo o wiele lepszych gier!!! Oby czwórka była przynajmniej średniej klasy grą. Mam taką cichą nadzieje.
gry na komórkę Harry Potter i Kamień Filozoficzny-(w skali od 1 do 6) 1+ Harry Potter i Komnata Tajemnic- 2 Harry Potter i Więzień Azkabanu- 3- Harry Potter i Czara Ognia- 4- ??? OBY!!! ![]() EDIT: Co się stało z FORUM ??? nagle znikło kilka tematów i postów!!! Ten post był edytowany przez vampirka: 06.10.2016 15:15 |
Absolution |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 264 Dołączył: 06.10.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
|
Garfieldo |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 03.12.2005 ![]() |
Mam pewien problem. W grze "Harry Potter i Czara Ognia" w pierwszy zadaniu Turnieju Trójmagicznego trzeba jak najszybciej przelecieć przez Hogwart, aby smok nas nie dogonił. Na początku za czas zdobyłam brąz i odblokowało 1 tarczę, później miałam srebro i odblokowało 2 tarczę, a teraz mam coraz lepszy czas , a nie mogę zdobyć złota i nie wiem ja odblokować kolejną tarcze. Ktoś może wie? Jaki muszę mieć czas, aby zdobyć złoto? Jak odblokowac tarczę?
|
Brian Viper |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 05.12.2005 Skąd: Garaż ![]() |
Te gry są super z kuzynami przeszliśmy już wszystkie ale co do Czary Ognia to Hermiona powinna być bardzo mądra a w grze jest na odwrót.
-------------------- Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty ale ja jestem ponad to bo w końcu czas to pieniądz.
|
Brian Viper |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 05.12.2005 Skąd: Garaż ![]() |
To wszystko zależy od fasolek musisz zdobywać ile się tylko da ale zawsze na przyspieszeniu.
-------------------- Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty ale ja jestem ponad to bo w końcu czas to pieniądz.
|
Mike |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 82 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z przyczajki Płeć: Mężczyzna ![]() |
moim zdaniem z Potterowych gier najlepszy sa Mistrzostwa Świata w Quidditchu :] tylko za latwe
-------------------- |
Seleniusz |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 09.12.2005 Skąd: Łódeczka :) ![]() |
Mnie osobiście gry Potter’owe bardzo się podobają (są proste, przyjemne) akurat taka alternatywa od Silent Hilla, w którego uwielbiam pogrywać i wszelakich bijatyk z Mortalem i Soul Caliburem na czele.
W czwórkę jeszcze nie miałam przyjemności (wciąż czekam… ![]() -------------------- Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia - Mark Twain
|
HUNCWOTKA |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] ![]() |
Ja nie przepadam za grami Harry'ego Pottera,ale za to mój młodszy brat je uwielbia;D.Są krótkie,łatwe,banalne.Nic ciekawego w sobie nie mają oprócz tego że są na podstawie książek J.K.Rowling
-------------------- |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Grałam w
na PC: Kamień Filozoficzny, Komnatę Tajemnic i Więźnia Azkabanu na Playstation: Kamień Filozoficzny, Komnatę Tajemnic na Playstation2: Kamień Filozoficzny, Komnatę Tajemnic i Więźnia Azkabanu na GameBoya Colora: Kamień Filozoficzny i Komnatę Tajemnic na GameBoya Advance'a SP: Kamień Filozoficzny, Komnatę Tajemnic, Więźnia Azkabanu, Quidditch World Cup i Czarę Ognia. Wszystkie skończyłam ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
... Wiesz co, Owczarnio? Skoro posiadasz tyle maszynek do grania, zdam się na Twój anielski charakter - mogę liczyć na przesłanie mi pocztą Playstation 2?
BTW - żona i matka grająca w gry, wciągając się w nie. Została mi przywrócona wiara w rasę ludzką. *ociera łezkę wzruszenia* Co do tematu - ja zaznajomiłem się tylko z pierwszą częścią komputerowej serii o Potterze. Niestety, szczerze o wiele bardziej wolę zamordować kogoś niż latać z różdżką i wrzeszczeć jak opętany: ,,FLIPENDO!!!'' (czy coś). To nie mój typ gier. -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Hito @ 15.12.2005 20:24) ... Wiesz co, Owczarnio? Skoro posiadasz tyle maszynek do grania, zdam się na Twój anielski charakter - mogę liczyć na przesłanie mi pocztą Playstation 2? BTW - żona i matka grająca w gry, wciągając się w nie. Została mi przywrócona wiara w rasę ludzką. *ociera łezkę wzruszenia* Lol, ale niestety obecnie mam na stanie już tylko GameBoya (który należy do dziecka) i GameCube'a (kórego kupił sobie mąż ![]() ![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
I bardzo słusznie, pochwalam. Mam też nadzieję, że nie ograniczasz się tylko do gier o Potterze (i nie mam tu na myśli ,,Kulek'')
![]() -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
owczarnia |
![]()
|
Nie oraniczam się
![]() ![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Owczarnio droga, gdyby nie twój mąż, chyba natychmiast poprosiłbym cię o rękę
![]() ![]() ![]() -------------------- |
owczarnia |
![]()
|
Nooo, Silent Hill robi wrażenie, to fakt
![]() ![]() PS ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Hito |
![]()
|
Owca>>tak trzymaj! *thumb up*
Mat>>Tobie nie tylko mąż Owcy stoi na drodze, ale także Estiej, on był pierwszy ![]() Ale nasz Owca ma wzięcie, no proszę. Może niech ktoś dla odmiany napisze coś o potterowskich grach :] (coś łatwo ostatnio przychodzi mi offtopiczenie) -------------------- Mój nowy fic
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
ja grałam i przeszłam trzy gry HP. w czare na razie przynajmniej jeszcze nie grałam. A wracając do pierwszych trzech. wszystkie udało mi się rozgryźć w czasie paru dni... dość mierne są... zwłaszcza Kamień i Komnata. Najlepsza z tych trzech to chyba jednak Więzień, choć do na prawde dobrej gry, to mu też dużo brakuje
-------------------- |
HUNCWOTKA |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] ![]() |
A mi sie najbardziej (chociaż prawie w ogóle :]) podoba sie gra Kamień Filozoficzny.Fajna tam jest muzyczka/
-------------------- |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 14.06.2005 ![]() |
A mi 3. Co do RE, to też kocham tą grę. Wciąga jak nic ;]
|
Seleniusz |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 09.12.2005 Skąd: Łódeczka :) ![]() |
SILENT HILL jest lepszy!!!
![]() -------------------- Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia - Mark Twain
|
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 14.06.2005 ![]() |
Nie, Resident Evil rządzi ;P
|
Seleniusz |
![]()
|
No dobra idźmy na kompromis (w gatunku horror obie są kapitalnie dobre
![]() -------------------- Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia - Mark Twain
|
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
QUOTE(Dorcas Ann Potter @ 19.12.2005 08:37) Tu się muszę grzecznie zgodzić ![]() Co do potterowych gier, to jakoś nie zafascynowały mnie zbytnio, za bardzo opierają się na filmach, za mało na książkowych oryginałach. Przejście "Kamienia Filozoficznego" zajęło mi trzy dni, "Komnaty Tajemnic" dwa, a "Więźnia..." zaledwie parę godzin, choć tu fabuła nie była aż tak schematyczna jak w poprzednich dwóch grach. Nie mam czasu ( a nawet ochoty ) zabierać się za "Czarę...", choć mam nadzieję że będzie lepsza od poprzednich, jak już się zdecyduję zagrać ![]() -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:07 |