Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ano własnie. Całkiem niezłe wytłumaczenie emo
![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Skoro wyglądał jak niebo, zmieniał się jak niebo na zewnątrz... Zapewne był to wynik jakiejś potężnej magii, a magia jest bardzo nieprzewidywalna. Rowling nigdy nie powiedziała, że sufit nie może zacząć zachowywać się jak prawdziwe niebo - nic takiego po prostu miejsca w książce nie miało, ale nie oznacza to, że nie mogło (;
-------------------- |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
No tak, ale raczej bym sie skłaniał, że to tylko imitowało niebo. Poza tym Hermionka powiedziłą i w ksążce i filmie coś w stylu: "To iluzja, sufit jest zaczarowny, żeby wyglądał jak niebo, w krótkiej historii hogwartu, tak czytałam."
![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Wiem, jaką sympatią darzysz Hermionę, ale fakt, że szybko kojarzy pewne fakty i potrafi wyrecytować kilometry HH z pamięci nie czyni jej wszechwiedzącą...
A i HH może się mylić - Hogwart powstał jakiś 1000 lat temu, a ta książka chyba 1000 lat nie ma...? -------------------- |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Ale z drugiej strony J.K. Rowling nie raz i nie dwa mówiła, że jeśli ma do powiedzenia coś ważnego, mówi to ustami Dumbledore'a bądź Hermiony właśnie
![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Ronald |
![]()
|
HAAAAAAAAAAAAAAAA! A widzisz, jednak Hermiona mogła miec racje co nie
![]() ![]() Ta ksążka napewno nie m atysiąc lat, bo żeby była to historai przydałoby sie przynajmniej 10 lat ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
em |
![]()
|
Ech, wy... ;P
Pomińmy już kwestie tego, co Hermiona wie, a czego nie. Czy sprawę sufitu mamy uznać za zamkniętą? -------------------- |
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Absolution @ 08.12.2005 23:34) QUOTE(Alexa666 @ 08.12.2005 22:32) QUOTE(Alexa666 @ 08.12.2005 18:47) czy to było czepianie się? ;'/ jeśli nie jesteś na tyle inteligentn(a?) aby zauważyć, że to była ogólna radość i ironia to przykro mi ;'/ LOL |
Ronald |
![]()
|
Mozemy uważać za zamkniętą
![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Offtop > Ron, dużo masz jeszcze tych avatarów z Emmą
![]() Myślę, że to było zrobione specjalnie (woow ![]() |
Absolution |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 264 Dołączył: 06.10.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
|
Ronald |
![]()
|
Katarn>Oj, jeszcze troszke się tego znajdzie
![]() Absolution>fajowa sygnatturka ![]() A ja mam plakat z HP i CO ten promocyjny, a Wy nie ![]() ![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Katarn90 @ 09.12.2005 20:05) Offtop > Ron, dużo masz jeszcze tych avatarów z Emmą ![]() Myślę, że to było zrobione specjalnie (woow ![]() Dużo jeszcze ma ![]() ![]() QUOTE(Ronald @ 09.12.2005 22:06) A założymy się ![]() ![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Absolution |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 264 Dołączył: 06.10.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
jak ktoś ma czas ,to zachęcam do poczytania pewnego artykułu dotyczącego filmu HP I CO na prorok.pl
![]() |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 14.06.2005 ![]() |
QUOTE ja mam plakat z HP i CO ten promocyjny, a Wy nie Nie tylko ty ![]() A ja i Ronald mamy, a wy nie ;P A HP mi się nie podobało. End. Kropka. |
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Absolution @ 09.12.2005 23:58) QUOTE(Alexa666 @ 09.12.2005 21:19) jeśli nie jesteś na tyle inteligentn(a?) aby zauważyć, że to była ogólna radość i ironia to przykro mi ;'/ LOL daruj sobie dziecko dziecko, buahaha znalazła się dorosła ;D boże, to forum schodzi na psy ==' //edit a rzeczywiście, literówka. a za słownik podziękuję, nie potrzebuję. Ten post był edytowany przez Alexa666: 11.12.2005 21:20 |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 14.06.2005 ![]() |
Może skończycie offtop'a?
QUOTE zchodzi Słownik ortograficzny w rączkę ;] |
Absolution |
![]()
|
QUOTE(Alexa666 @ 10.12.2005 11:47) QUOTE(Absolution @ 09.12.2005 23:58) QUOTE(Alexa666 @ 09.12.2005 21:19) jeśli nie jesteś na tyle inteligentn(a?) aby zauważyć, że to była ogólna radość i ironia to przykro mi ;'/ LOL daruj sobie dziecko dziecko, buahaha znalazła się dorosła ;D boże, to forum zchodzi na psy ==' tak, tak ja też kocham babcię p.s. jeśli masz coś do mnie to prosze o prytwatne wiadomości ![]() Ten post był edytowany przez Absolution: 10.12.2005 13:03 |
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja tak (prawie) na temat - właśnie skończyłem oglądać HPiWA. Film zdecydowanie najlepszy jak do tej pory, aczkolwiek nie idealny (ale jego wad wymieniać tu nie będę). Kilka odstępstw od książki na plus, kilka na minus (chyba jednak przeważały te na plus... chociaż, sam nie wiem). Szkoda, że nie był dłuższy. Aktorstwo najlepsze w przypadku postaci drugoplanowych (świetni Draco, Neville, Knot), w ogóle dobrze było w tej kwestii.
Efekty specjalne jak na Industrial Light&Magic dość rozczarowywujące. Muzyka mało zauważalna, biedny Williams nigdy chyba już nie stworzy czegoś na mairę Marszu Imperialnego. Albo mi się wydaje, albo właśnie część wad wymieniłem. Well... -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
owczarnia |
![]()
|
QUOTE(Hito @ 10.12.2005 13:08) Muzyka mało zauważalna, biedny Williams nigdy chyba już nie stworzy czegoś na mairę Marszu Imperialnego. Bluźnicie, Towarzyszu, i to straszliwie! Muzyka do Więźnia jest NIESAMOWITA. Gorąco zachęcam do odsłuchania soundtracku - mnie powalił na kolana. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
W których miejscach jest niesamowita? Tzn. chodzi mi o momenty w filmie, bo pewnie cały soundtrack się się w nim nie zmieścił. Ok, przyznaję, że podkład pod lekcję wyzwalania Patronusa był nastrojowy. Ale tak poza tym nic nie rzuciło mi się w uszy
![]() -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
owczarnia |
![]()
|
Lumos! (Hedwig's Theme) - wiadomo
![]() The Knight Bus - przezabawna oprawa podróży Błędnym Rycerzem. Double Trouble - piosenka chóru (oczywiście mówię o oryginalnej, nie tej spolszczonej). Pomysł Williamsa - oryginalny średniowieczny temacik przerobiony na potrzeby Harry'ego Pottera, i to tak dobrze, że stał się sztandarowym utworem trzeciej części i reklamował cały film. Jak wszystkie z tej ścieżki dźwiękowej, idealnie dopasowany do nastroju całosci. A Window to the Past - podczas rozmowy Harry'ego z Lupinem na moście. Absolutny majstersztyk. Mogę słuchać na okrągło i zawsze jednakowo się wzruszam ![]() Secrets of the Castle - bodajże w Wielkiej Sali, gdy uczniowie leżą w śpiworach. Ewentualnie podczas nocnej wędrówki Harry'ego z Mapą Huncwotów. Przepiękny, klimatyczny temat. Forward to Time Past - troszkę dziwny, troszkę kakofoniczny (oczywiście celowo), ale jakże doskonale oddający skomplikowane mechanizmy podróży w czasie ![]() Te należą do moich najbardziej ulubionych ![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 10.12.2005 15:20 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Hito |
![]()
|
No cóż, mogę powiedzieć tylko tyle, że po prostu te utwory nie zwróciły mojej uwagi (oprócz chóru, bo jego ciężko nie zauważyć/usłyszeć). Ale obiecuję, że kiedy będę film następny raz oglądał, postaram się skoncentrować w opisanyhc przez Ciebie momentach na muzyce :]
O, BTW - skąd, do licha, wziął się ten most? ![]() -------------------- Mój nowy fic
Ronald |
![]()
|
A o co sie Owca założymy?????????
![]() Wg mnie muzyka do WA jest najlepsza ze wszystkich części. W CO nie podobało mi sie to przerobienie Hedwig's Theme (czy jakos tak ![]() BTW(to chyba znaczy baj de łej, prawda ![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
owczarnia |
![]()
|
QUOTE(Hito @ 10.12.2005 14:46) No cóż, mogę powiedzieć tylko tyle, że po prostu te utwory nie zwróciły mojej uwagi (oprócz chóru, bo jego ciężko nie zauważyć/usłyszeć). Ale obiecuję, że kiedy będę film następny raz oglądał, postaram się skoncentrować w opisanyhc przez Ciebie momentach na muzyce :] ![]() Ale tak czy inaczej, jeśli będziesz miał okazję posłuchać soundtracku - wtedy naprawdę zrozumiesz, o co mi chodziło... Takie na przykład Window to the Past w filmie zaledwie pobrzmiewa, ale za to odpalone w całości na kompakcie... sprawia, że dreszcze chodzą po plecach. A już wstęp do tego utworu to chyba jedna z najpiękniejszych rzeczy, jakie słyszałam w życiu (i to nie tylko moim, ale i wielu znacznie bardziej ode mnie wyrafinowanych melomanów zdaniem ![]() ![]() QUOTE(Ronald @ 10.12.2005 15:25) A o co sie Owca założymy????????? ![]() BTW(to chyba znaczy baj de łej, prawda ![]() ![]() Ronuś możemy o co chcesz ![]() ![]() Yup, to znaczy baj de łej ![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 21:28 |