Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
Absolution |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 264 Dołączył: 06.10.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
A z tego co pamiętam to Madame Maxime nie była chętna do konwersacji z Hagridem... i twierdziła , że ma "grubi kości"
![]() |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie "grubi kości" tylko "grubi kosci"
![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
straszny babsztyl, do lasu ją!!! na filmie jak ją zobaczyłem to zastanawialem się czy to nie jeden ze smoków z 1 zadania. Hagrid przy niej to prawdziwy przystojniaczek, ale "serce nie sługa, nie zna co to pany.... "
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ahmed> racja przecież w książce napisali, że Madame Maxime jest duża, ale nie tyle większa od Hagrida no i mimo swojego wzrostu ma ładną twarz, cere itd. jak reszta panienek z Francji
![]() |
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
coz poradzic... wizja rezysera byla inna...
-------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 14.06.2005 ![]() |
A może niedobór aktorek ;D?
|
Absolution |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 264 Dołączył: 06.10.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Oj dobra, Maxime będziemy widzieć raz albo i dwa
![]() A Dumbledore'a.... nie lubię tego aktora ![]() ![]() ![]() Sorry, że tak krytykuje filmowego dyrektora Hogwartu, ale jak widze Michaela Gambona jako Dumbledore'a... to mi się niedobrze robi ![]() |
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
Twoje winny zostana Ci odpuszczone... idz i nie grzesz wiecej... a jako pokute to powtarzaj sobie w mylsach uwilebiam
Dumbledor'a a najlepiej zaloz zesyt i zapisz to jkies 666 razy ![]() a tak powaznei to sie zgadzam z Toba jakos taki on nie tego.... -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Sami jesteście nie tego
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Fakt, tylko że ten sam Dumbledore jeszcze w trzecim filmie nie rzucał się z impetem na Harry'ego próbując zwalić go z nóg
![]() Co do charakteryzacji - moim skromnym zdaniem jego broda powinna być srebrzystobiała, a nie jakaś taka burobrązowawa ;] A Maxime też mi się nie podobała. Rzeczywiście, wyobrażałam ją sobie jako właściwie ładną kobietę... w książce było coś o 'oliwkowej cerze' i ogółem takiej wytworności, a tymczasem... ee... :/ Ten post był edytowany przez kkate: 20.12.2005 13:49 -------------------- just keep dreaming.
|
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(kkate @ 20.12.2005 12:48) Fakt, tylko że ten sam Dumbledore jeszcze w trzecim filmie nie rzucał się z impetem na Harry'ego próbując zwalić go z nóg ![]() Ja już gdzieś chyba o tym pisałam.... Nieważne, dobra. Otóż moim zdaniem Dumbledore w tej scenie odstawiał zwyczajny teatr. Przed Harrym, ale i - a może przede wszystkim - przed dyrektorami pozostałych szkół i w ogóle resztą ludzi. Zwróć uwagę na jego końcową rozmowę z Harrym... On Pottera przeprosił za to, że zmusił go, by przez to wszystko przechodził. Najprawdopodobniej Dumbledore doskonale wiedział, że coś jest grane, i jak zwykle wiedział również/domyślał się o wiele więcej niż inni. W pewnym momencie, zaraz na początku McGonnagall mówi do niego, że nie można przecież wystawiać Pottera jako przynęty... Przynęty - czyli oni dobrze wiedzieli, co robią i o co chodzi. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Erhard Rowdy |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 16.12.2005 ![]() |
Mnie osobiście film się nie podobał. Ponieważ nie mam takiego stażu jeżeli chodzi o bycie fanem HP jak zapewne inni forumowicze książkę HP i Czara Ognia skończyłem czytać dosłownie kilka dni przed pójściem do kina i byłem bardzo rozczarowany. Może gdybym najpierw nie przeczytał książki byłoby inaczej.
Jak dla mnie film za bardzo hoolywood-ziki. Za dużo rzeczy pominietych i pozmienianych przez co cała historia straciła swój klimat taki jaki miała w książce. Oczywiście zdaję sobie sprawę że na potrzeby filmu który i tak był długi trzeba trochę pominąć ale w ten sposób wiele traci. |
Absolution |
![]()
|
nie mylmy książkowego Dumbledore'a z filmowym
ja mam na myśli tego drugiego i głównie chodzi mi o wygląd,a nie to co zrobił Harry'emu, czy go przeprosił, czy go szarpnął czy pocałował czy kopnął.... według mnie Dumbledore to wielki potężny mag, jednak mimo to widać w jego oczach ciepło i najlepiej do tej roli widział mi się Richard Harris ![]() natomiast Michael Gambon ![]() jako dyrektor Hogwartu... (pisałam już o nim wcześniej). Mógłby porzynajmniej raz zmnienić szatę, bo Hermiona i Harry coraz to nowsze wdzianka mają. Ten post był edytowany przez Absolution: 20.12.2005 16:25 |
owczarnia |
![]()
|
QUOTE(Absolution @ 20.12.2005 15:24) Eee to znaczy co?... Bo ja chyba nie rozumiem ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Seleniusz |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 09.12.2005 Skąd: Łódeczka :) ![]() |
Całym sercem przychylam się do argumentów i całego pomysłu Absolution. Richard Harris był PRAWDZIWYM Dumbledore’m – dla mnie nic tego nie zmieni!!! Albus z jedynki i dwójki miał to ciepło w oczach i tajemnicę kryjącą się w kącikach ust… Już na pierwszy rzut oka odnosiło się wrażenie, że ten gość potrafi i wie więcej niż wskazywała by na to jego powierzchowność. Sądzę, że ekscentryczność i tak by z niego wyszła w trzeciej czy czwartej części, jeżeli tylko Richard Harris żyłby, aby móc w nich zagrać
![]() B-u-u-u-u-u-u-u-u-u-u-u-u-u-u-u-u-u-u-u-u Oddajecie mi Dumbledore'a (tego prawdziwego, tego manekina możecie wziąć sobie z powrotem) -------------------- Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia - Mark Twain
|
dominisia888 |
![]()
|
mi nie chodzilo,ze Dumbledor jako postac jest nie tego... bo postac bardzo lubie... tylko chodzilo mi o aktora...
tak dokladnie Absolution, Harris mila w sobie to cos... -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Absolution, dominisia i Seleniusz => lol
Owca => chill nie staraj się przekonać ;p -------------------- ...
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
No cóż, wolałem Harrisa. Ale bardzo się cieszę, że Gambon jest inny. Że nie kopiuje. Że znalazł własną drogę i własny pomysł na tą rolę. To zbyt zasłużony i wybitny aktor żeby kopiować rolę innego wybitnego, zasłużonego i niestety już nieżyjącego aktora.
Ależ Owczarnio, na jakiej podstawie uważasz, że Dumbledore 'gwiżdże na wszystki normy'? Odnoszę całkiem przeciwne wrażenie... |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Sami jesteście nie tego . Dumbledore jest, jaki powinien być. Ekstrawagancki, zwariowany, kichający na wszelkie normy. Inny. Wyróżniający się. A przy tym wyraźnie genialny, bo jego ekstrawagancje, mimo iż często dziecinne, noszą wszelkie znamiona fanaberii geniusza. ach Owczarnio zgadzam się z Tobą w 100% nie rozumiem czego wy wszyscy chcecie od tego NOWEGO i nieco różniącago się od poprzednich filmowego wizerunku Dumbla ![]() ON jest świetny...pokazuje swój charakterek...bo tak po prawdzie to charakterek to on ma...oj tak! myślę że trzeba WYRAŹNIE zaznaczyć, że Dumblel to przecież też CZŁOWIEK więc niby dlaczego miałby być usosobieniem spokoju...i w ogóle??? przecież on ma na głowie BARDZO dużo...i jeszcze martwi się o milion dodatkowych rzeczy!!!...i może się najzwyczajniej w świecie zdenerwować...i może najzwyczajniej w świecie pokazać ludzkie słabości a poza tym jest EKSTRAWAGANCKI...ZWIARIOWANY...GENIALNY!!! i wie ZDECYDOWANIE więcej niż niejedem czarodziej ( jeśli nie najwięcej) i odczepcie się już od tego NOWEGO wizerunku bo wegług mnie on znacznie lepiej i pełniej oddaje natutę tej postaci niż poprzednie...bo tamte były jakieś takie mdłe i bez wyrazu jak dla mnie...a tu został pokazany CZŁOWIEK a nie jakiś ideał czy ALFA I OMEGA ( choć Dubmel mógłby za takiego bez wątpienia uchodzić ma jednak, jak każdy człowiek, słabości i popełnia błedy oraz miewa wątpliwości) wydaje mi się sie że ten nowy wizrunek przedstawia go bardziej z ludzkiej strony niż dotychczas ...nadając mu tym samym jeszce większą moc i tajemniczość ...takie tylko moje skromne zdanie...( ale ja zawsze miałam skłonności do-swego rodzaju-PSYCHOANALIZY postaci...no cóż introwertycy już tak mają...) Ten post był edytowany przez smagliczka: 21.12.2005 14:54 |
Absolution |
![]()
|
każdy ma inny gust
|
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja uwazam, ze nowy Dumbl jest o niebo (a nawet dwa nieba
![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
moje zdanie jest takie:
W filmie jest dużo odstępstw od książki, więc cieszyłem się chociaż z tego, że Dumbl jest taki sam. Harris był świetny - grał bardzo oszczędnie, każdy gest był jakby przemyślany, emanowała od niego miłość, dobroć, szlachetność i ciepło. Gambon też jest dobry jako aktor, ale nie w tej roli. Harris był ideałem, lubię go bardzo (szczególnie po rzymskich filmach: "Juliusz Cezar" i "Gladiator") |
ren.Asiek |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Ahh, film mi się podobał. Co do wypowiedzi o aktorze, który odegrał rolę Dumbledore'a ... istotnie, to nie to samo. Jego spojrzenie wydaje się jakieś takie surowe, zero ciepła, tego błysku w oku, gdy patrzy na Harry'ego ... Nie czuje się tego, że takiemu człowiekowi naprawdę można zaufać. Nie wiem czy rozumiecie =P Hehe...
Ogólnie wszystko wszystko było fajnie zrobione, prócz niejednokrotnych przekrętów na rzecz rozkręcenia akcji. Jak np. Malfoy w spodniach Crabba albo Goyla (jako fretka), czy ta scena z Hermioną podczas Balu, gdy kazała chłopakom iść spać. Podobały mi się, ale strasznie dużo nie zgadzało mi się z książką, za szybko to wszystko się działo i brakowało wielu elementów, jak np. samych ćwiczeń Harry'ego do pierwszego zadania z Błyskawicą. Ale cóż ... Jak dla mnie, lepsze od filmu nr.3 =))) Pozdrawiam =*** -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Mione |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 141 Dołączył: 17.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
A ja dziś zupełnym przypadkiem widziałam ten film.
Nie jestem fanką Potterowych filmów ale po tych wszystkich ohach i ahach spodziewałam się czegoś lepszego. Filmowa "Czara Ognia" jest bardzo przeciętna moim zdaniem. Książka potraktowana tak skrótowo, że przez większość czasu siedziałam uśmiechając się z niedowierzeniem, a mój ojciec, który jako jedyny w rodzinie książek nie czytał, przez większość czasu nie miał zielonego pojęcia o co chodzi ( a nie należy do ludzi mało inteligentnych ![]() Zdaję sobie sprawę że czas, czas czas, a książka liczy sobie przeszło 700 stron, dlatego uważam że najlepszym rozwiązaniem byłby mini serial, coś w rodzaju "Diuny" albo "Ziemiomorza". Brytyjskie stacje telewizyjne ZABIJAŁYBY się o to. Postacie poza Trio są komicznie wręcz płytkie- kompletne przeciwieństwo ekranizacji "Władcy pierścieni" gdzie wiele postaci naprawdę ożyło dla mnie dopiero na ekranie. Jestem poprostu PORAŻONA "rozbudowanymi" rolami Snape'a i Syriusza ( ten ostatni "zabłysnął" zwłaszcza w roli bełkoczącej lawy ![]() Ale żeby tak nie zrzędzić...co mi się podobało? Przede wszystkim scena na cmentarzu...WSPANIALE zrobiona, a Fiennes jako Voldemort rewelacyjny. Gra niektórych aktorów- z młodszych najbardziej podobali mi się Daniel i Rupert- miałam szczęście oglądać w orginale i podziwiać ich przyjemne głosy ( konkretnie bardzo dobry głos Dana)/fantastyczny bryt. akcent. Scena w której Harry/Dan łka nad ciałem Cedrica i Dumbledore musi go siłą odrywać, była naprawdę przejmująca. Emma nie taka zła jak wszyscy uważają i bez wątpienia wyglądała uroczo. Neville i bliźniaki bardzo akuratni. Alastor "Szalonooki" Moody był dokładnie taki, jakim go sobie wyobrażałam, a scena przemiany Malfoya we fretkę, przeszła moje oczekiwania ![]() Młody Crouch bardzo interesujący. Świetny występ "Weird Sisters". No i ten smok ![]() -------------------- ![]() |
haren |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 28.11.2005 ![]() |
jeśli chodzi o ten film, to wkurzyło mnie, ze wiele rzeczy pomineli...
grr.. np. gigantojenzyczne toffi... -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 08:34 |