Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja siem zgadzam z owcą w każdym calu. I Hito tez ma rację. Fluidy i inne tegesy upiększające są w tym wieku całkowicie noramlne. Tylko trzeba ich umiec używać. A swoją drogą panna Watso ma od tego sztab ludzi więc nie ma mowy o nieładzie itp.
Katon> Gdyby "Aleksander" był naprawde interesujący, to nawet 5 godzin bym wysiedział, a to był denny film, z nudna fabułaa i słąba grą Angeliny Jolie. A ta i tak już ograna opowieść była mało dynamiczna. Postawili na krew, zabijanie i homoseksualizm Aleksandra ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Absolution |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 264 Dołączył: 06.10.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Ponoć Zakon Feniksa ma być wyreżyserowany przez polaka....
|
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
Nie słyszałem o tym, ale boli mnie sama myśl o tym. Polskie tłumaczenia, chociaż niby można przywyknąć, cały czas mnie zaskakują.
Fighting Club - podziemny krąg Good Hunting (czy jakos tak) - buntownik z wyboru itp, itd, etc. -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale co mają polskie tłumaczenia do faktu reżyserii Zakonu przez Polaka?
-------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
No właśnie. Popieram Hita. Nawet gdyby to Polak miał rezyserowac ZF, to raczej wg scenariusza, a nie polskiego tłumaczenia. A potterman ma racje, że możle jest, że za kamerami stanie Polak. Sławomir Idziak, ten od "Helikoptera w ogniu"
-------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
December |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 103 Dołączył: 07.11.2005 Skąd: miasto spotkań bez barier Płeć: Kobieta ![]() |
I to nie byle jaki Polak, ale Sławomir Idziak, światowy sławy autor zdjęć np. do
"Helikoptera w ogniu" (za którego otrzymał oskara, o ile sie nie myle), "Dowodu życia", "Króla Artura" - to z tych nowszych, a ponadto "Podwójne życie Weroniki", "Trzy kolory"niebieski" , "Dekalog V" i wiele, wiele innych. Na pewno więc zdjęcia do Zakonu Feniksa będą niepowtarzalne... |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hej Ron to masz szanse!
Jak kolegą ekipy bedzie polak to moze szepnie im słówko by na jedna z premier przyszli do polski ![]() -------------------- ...
|
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
Nie sądze żebysmy dostąpili takiego zaszczytu, ale to byłoby ciekawe ^^
Fani pryszczów Emmy będą mogli ją zapytać jakich kosmetyków używa... -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
QUOTE(Ronald @ 01.12.2005 23:12) Katon> Gdyby "Aleksander" był naprawde interesujący, to nawet 5 godzin bym wysiedział, a to był denny film, z nudna fabułaa i słąba grą Angeliny Jolie. A ta i tak już ograna opowieść była mało dynamiczna. Postawili na krew, zabijanie i homoseksualizm Aleksandra ![]() Nie. Filmu trwającego pięć godzin nie da się wziąć na jeden raz, chyba, że się ma końskie zdrowie i jest się fanatykiem. A syuperprodukcje nie zarabiają na fanatykach tylko na zwykłych ludzich, którzy chodzą do kina. Tak, Hito. Wierzę, że film nie będzie pocięty do granic możliwości i zrozumienia. Z "Zakonu" kilka wątków można bardzo łatwo odfiltrować. Skrócić pobyt w domu Syriusza na początku, radykalnie skrócić sceny w szpitalu Munga (i zapewne spotkanie z Lockhartem - fajne ale niewiele wnoszące), pewne rzeczy i wydarzenia niejako "ścieśnić". Myślę, że z "Zakonem" będzie łatwiej niż z "Czarą" chociaż jest dłuższy. Fakt, że operatorem będzie Idziak to bardzo dobra wiadomość. A premiera w Polsce wcale nie jest w związku z tym taka kosmicznie nieprawdopodobna. Żyje tu do cholery 40 mln. ludzi, jesteśmy w Unii i niedługo zaczną dostrzegać w nas rynek zbytu. Poza tym operator nie nie byle ciul w ekipie filmowej, tylko jedna z najważniejszych na planie. Co do pryszczy Emmy Watson, nie mam już siły ciągnąć tematu. Jeżeli uległem iluzji to znaczy, że ktoś tam dobrze wykonał robotę za jaką mu zapłacono i nie zamierzam się odczarowywać. |
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Katon>>wszystko pięknie, ale odfiltrowanie kilku scen i tak nie pomoże, dalej film powinien liczyć sobie co najmniej 3 godziny. W ogóle zastanawiam się, jak ten film będzie wyglądał - oprócz bitwy w DT książka opiera się bardziej na dialogach niż akcji (w moim odczuciu). Z HPiCO producenci mieli łatwiejsze zadanie o tyle, że IV tom był bardziej filmowy - Turniej Trójmagiczny to świetny materiał na pokazanie pięknych efektów i zapierającej dech w piersiach akcji. Z Zakonem nie ma tak łatwo.
Będą musieli wiele dialogów i scenek rodzajowych wyciąć, a to, boję się, zaowocuje spłyceniem charakterów i ich rozwoju. Czy wystarczająco pokażą zwyrodnienie Umbridge? Czy Firenzo w ogóle się pojawi? (no ok, on nie jest taki istotny) Czy wszystkie stadia związku Harry/Cho znajdą się na ekranie? Itd, etc. Wiem jedno - będę śledził informację o filmie. Ale, jak zwykle zresztą, optymistą być nie potrafię. -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
Agnessa |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 280 Dołączył: 08.11.2004 Skąd: z wariatka.exe ![]() |
A mi się film podobal. W sumie to byłam mile zaskoczona dubbingiem, w porównaniu do np. I części, dubbing był naprawde OK. Przyczepię się tylko do głosu Freda,Georga i Dracona. Dziecinne głosiki nie współgrały z ich wyglądem. Czarny Pan w ogóle mnie nie przeraził..taki jakis...zwyczajny.Myslałam,że będzie miał kaptur załozony...ale szczegoły. Skręcało mnie jak Potter dostał cruciatusem i jak ten biedny,malutki, niewinny, bezbronny pajączek musiał tak cierpieć! W filmie była nawet dostateczna doza humoru, lecz ja nawet sie wzruszyłam, gdy Diggory byl martwy, leżał na trawie a ojciec pochylał się nad nim...Hermi nawet fajnie wypadła i coraz wyraźniej ukazana jest ich dorosłość... Ależ pięknie wyglądało gdy Weasley tańczył z McGonnagall :] lol ^_^. Minusem jest brak wstępu.Całkowity brak wstępu ni z tego ni z owego jestesmy w domu Weasleyow..chciałam Petunie zobaczyc... Severus oczywiście wymiatał, gdy poprawiwszy rękawy szaty chwycil za karki pottera i Weasleya i em...no wiecie ;p Severus wyszedł wspaniale (ale Cho spalili na maxa). Ogólnie OK... ale jakby Dumbledore mógłby zdjąc to ''coś'' z brody....
-------------------- ![]() Mistrzyni Eliksirów Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;] |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
QUOTE(Hito @ 02.12.2005 15:10) Katon>>wszystko pięknie, ale odfiltrowanie kilku scen i tak nie pomoże, dalej film powinien liczyć sobie co najmniej 3 godziny. W ogóle zastanawiam się, jak ten film będzie wyglądał - oprócz bitwy w DT książka opiera się bardziej na dialogach niż akcji (w moim odczuciu). Z HPiCO producenci mieli łatwiejsze zadanie o tyle, że IV tom był bardziej filmowy - Turniej Trójmagiczny to świetny materiał na pokazanie pięknych efektów i zapierającej dech w piersiach akcji. Z Zakonem nie ma tak łatwo. Będą musieli wiele dialogów i scenek rodzajowych wyciąć, a to, boję się, zaowocuje spłyceniem charakterów i ich rozwoju. Czy wystarczająco pokażą zwyrodnienie Umbridge? Czy Firenzo w ogóle się pojawi? (no ok, on nie jest taki istotny) Czy wszystkie stadia związku Harry/Cho znajdą się na ekranie? Itd, etc. Mało filmowa? Och, broń Boże. Film będzie już przeznaczony dla trochę straszej widowni (zarówno Więzień jak i Czara, co by o nich nie mówić, idą w pewnym kierunku i wątpie, żeby producenci zawrócili z raz obranej drogi rozwoju sagi) i będzie się można skupić na relacjach między postaciami. Jeszcze bardziej postawić na aktorstwo. Jestem pewien, że wreszcie Rickman i Oldman będą mogli naprawdę zabłysnąć. Wierzę, że atek Umbridge będzie badzo rozbudowany (ona badziej niż Voldemort 'robi klimat' w tej części). Mam nadzieję, że "Zakon" będzie trihlerem który jeszcze mocniej niż naprawdę zadowalająca w tej materii "Czara" będzie się zasadzał na atmosferze napięcia i zagrożenia. Jestem umiarkowanym optymistą. |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Katon @ 02.12.2005 15:56) Mało filmowa? Och, broń Boże. Film będzie już przeznaczony dla trochę straszej widowni (zarówno Więzień jak i Czara, co by o nich nie mówić, idą w pewnym kierunku i wątpie, żeby producenci zawrócili z raz obranej drogi rozwoju sagi) i będzie się można skupić na relacjach między postaciami. Jeszcze bardziej postawić na aktorstwo. Jestem pewien, że wreszcie Rickman i Oldman będą mogli naprawdę zabłysnąć. Wierzę, że atek Umbridge będzie badzo rozbudowany (ona badziej niż Voldemort 'robi klimat' w tej części). Mam nadzieję, że "Zakon" będzie trihlerem który jeszcze mocniej niż naprawdę zadowalająca w tej materii "Czara" będzie się zasadzał na atmosferze napięcia i zagrożenia. Jestem umiarkowanym optymistą. Zgadzam się z tym!!!! Twórcy filmu napewno nie zawrócą, a Umbridge dlatego może zrobić klimacik ponieważ jej po prostu będzie więcej w filmie niż Czarnego Pana. Już nie mogę się doczekać scen z Departamentu Tajemnic i z walki Czarnego Pana z "obrońcą szlam" Albusem Dumbledorem ![]() Ten post był edytowany przez Lupek: 02.12.2005 15:09 |
Mroczny Wiatr |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 223 Dołączył: 07.09.2005 Skąd: Mroczny Zakątek Płeć: Mężczyzna ![]() |
Założe się że wytną scene walki Rona z mózgiem w departamencie tajemnic
ale chciałebym zobaczyć Umbridge wśrod centaurów ![]() Ten post był edytowany przez Mroczny Wiatr: 02.12.2005 16:07 -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand! ![]() |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Obstawamiam, że po pierwsze nie będzie nic o wyprawie Hagrida. No bo to nic nie wnosi do tej głównej fabuły. Daje też uciąć wuja, że nie będzie sprawy z dementorami (albo będzie obcięta) a o myślodsiewni snape'a możemy tylko marzyć. TO jest realny scenariusz HpiZF!
PS A najlepiej to zrobić serial o HP Ten post był edytowany przez Katarn90: 02.12.2005 18:24 |
Mroczny Wiatr |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 223 Dołączył: 07.09.2005 Skąd: Mroczny Zakątek Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand! ![]() |
Ronald |
![]()
|
katon>Jak film jest NAPRAWDĘ ciekawy to możńa posiedzieć w kinie. Zgadzam się z tym co powiedziałeś odnośnie HP i ZF oraz premiery.
Ja najbardziej chciałbym zobaczyć scenę w pokoju wspólnym gdy Ron pokłada się ze śmiechu na wieść, że HArry się całował. Samego pocałunku zapewne nie pokażo, bo nawet w ksążce nie jest opisany(jest coś o liczeniu piegów na twarzy Cho ![]() ![]() A w Co to nie był pająk (tak jak w ksążce) tylko jakieś coś. ![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
Lupek |
![]()
|
QUOTE(Ronald @ 02.12.2005 20:02) Ja najbardziej chciałbym zobaczyć scenę w pokoju wspólnym gdy Ron pokłada się ze śmiechu na wieść, że HArry się całował. Samego pocałunku zapewne nie pokażo, bo nawet w ksążce nie jest opisany(jest coś o liczeniu piegów na twarzy Cho ![]() ![]() Scene z pocałunkiem chyba dadzą, bo gdzieś czytałem (chyba na hp oborniki zanim im się coś tam zwaliło), że ta aktorka co grała Cho w IV części nie może się doczekać scen z pocałunkiem. Więc jednak ta scena będzie. |
Ronald |
![]()
|
QUOTE(Lupek @ 02.12.2005 20:31) QUOTE(Ronald @ 02.12.2005 20:02) Ja najbardziej chciałbym zobaczyć scenę w pokoju wspólnym gdy Ron pokłada się ze śmiechu na wieść, że HArry się całował. Samego pocałunku zapewne nie pokażo, bo nawet w ksążce nie jest opisany(jest coś o liczeniu piegów na twarzy Cho ![]() ![]() Scene z pocałunkiem chyba dadzą, bo gdzieś czytałem (chyba na hp oborniki zanim im się coś tam zwaliło), że ta aktorka co grała Cho w IV części nie może się doczekać scen z pocałunkiem. Więc jednak ta scena będzie. I nie tylko ona, bo Daniel też, ale może sie okazać, że zakończą na skłanianiu romantycznie główek ![]() A na hp.oborniki to mają hakera i im zwalili całą stronę. Wiem bo piszę czasem maile z ziomkime z tamtąd. -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
Lupek |
![]()
|
QUOTE(Ronald @ 02.12.2005 20:37) I nie tylko ona, bo Daniel też, ale może sie okazać, że zakończą na skłanianiu romantycznie główek ![]() A na hp.oborniki to mają hakera i im zwalili całą stronę. Wiem bo piszę czasem maile z ziomkime z tamtąd. Może masz rację. Przecież to trochę dziwne, że zrobią scene w filmie, której nie było w książce, ale to się okaże. Szkoda że mają hakera, naprawdę stronka była fajna i mam nadzieje, że się szybko uporają z problemami ![]() Ten post był edytowany przez Lupek: 02.12.2005 20:09 |
Mroczny Wiatr |
![]()
|
QUOTE(Lupek @ 02.12.2005 19:09) Może masz rację. Przecież to trochę dziwne, że zrobią scene w filmie, której nie było w książce, ale to się okaże. Szkoda że mają hakera, naprawdę stronka była fajna i mam nadzieje, że się szybko uporają z problemami ![]() HPiCO jest przykładem scen w filmie których nie ma w książce, także chyba jednak możemy być czymś zaskoczeni ![]() -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
Lupek |
![]()
|
QUOTE(Mroczny Wiatr @ 02.12.2005 21:18) HPiCO jest przykładem scen w filmie których nie ma w książce, także chyba jednak możemy być czymś zaskoczeni ![]() W zasadzie to tak........ale jednak :> w HPICO sceny których nie było w książce jakoś mi nie wpadały w oczy (no może oprócz snu Harry'ego, w którym rozmawia z Bartym Crouchem) |
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Tak w tej czesci sie to nie rzuca tak bardzo ale w poprzednich zwłaszcza w pierwszej tak.
Jakos nie moge sobie wyobrazic te mózgi w departamencie=) chociaz to moze byc najlepsza scena. Nie wydaje mi sie zeby byla scena jak Tonks zmienia nosy -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
Mroczny Wiatr |
![]()
|
![]() ![]() Zataczająca się mróżka może śmiesznie wyglądać ![]() -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 08:06 |