Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

14 Strony « < 2 3 4 5 6 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)

Ronald
post 01.12.2005 22:12
Post #76 

Czarodziej

Grupa: Magiczni Forumowicze

Ja siem zgadzam z owcą w każdym calu. I Hito tez ma rację. Fluidy i inne tegesy upiększające są w tym wieku całkowicie noramlne. Tylko trzeba ich umiec używać. A swoją drogą panna Watso ma od tego sztab ludzi więc nie ma mowy o nieładzie itp.

Katon> Gdyby "Aleksander" był naprawde interesujący, to nawet 5 godzin bym wysiedział, a to był denny film, z nudna fabułaa i słąba grą Angeliny Jolie. A ta i tak już ograna opowieść była mało dynamiczna. Postawili na krew, zabijanie i homoseksualizm Aleksandra dry.gif

--------------------
- A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć...
- Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha!

"Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss
user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Absolution
post 01.12.2005 22:35
Post #77 

Ścigający

Ponoć Zakon Feniksa ma być wyreżyserowany przez polaka....
+Quote Post
potterman
post 01.12.2005 22:54
Post #78 

Iluzjonista

Nie słyszałem o tym, ale boli mnie sama myśl o tym. Polskie tłumaczenia, chociaż niby można przywyknąć, cały czas mnie zaskakują.
Fighting Club - podziemny krąg
Good Hunting (czy jakos tak) - buntownik z wyboru itp, itd, etc.

--------------------
Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...

Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów
user posted image
Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci...
user posted image
+Quote Post
Hito
post 01.12.2005 23:12
Post #79 

Magik

Ale co mają polskie tłumaczenia do faktu reżyserii Zakonu przez Polaka?

--------------------
Mój nowy fic

One in Fire Two in Blood
Three in Storm Four in Flood
Five in Anger Six in Hate
Seven Fear Evil Eight
Nine in Sorrow Ten in Pain
Eleven Death Twelve Life Again
Thirteen Steps to the Dark Man’s Door
Won’t be turning back no more
+Quote Post
Lupek
post 01.12.2005 23:13
Post #80 

Forumowy Śmierciożerca

QUOTE(Absolution @ 01.12.2005 23:35)
Ponoć Zakon Feniksa ma być wyreżyserowany przez polaka....
*

Polak nie będzie reżyserować tylko będzie głównym kamerzystą!!!
+Quote Post
Ronald
post 01.12.2005 23:35
Post #81 

Czarodziej

No właśnie. Popieram Hita. Nawet gdyby to Polak miał rezyserowac ZF, to raczej wg scenariusza, a nie polskiego tłumaczenia. A potterman ma racje, że możle jest, że za kamerami stanie Polak. Sławomir Idziak, ten od "Helikoptera w ogniu"

--------------------

user posted image
+Quote Post
December
post 01.12.2005 23:44
Post #82 

Iluzjonista

I to nie byle jaki Polak, ale Sławomir Idziak, światowy sławy autor zdjęć np. do
"Helikoptera w ogniu" (za którego otrzymał oskara, o ile sie nie myle), "Dowodu życia", "Króla Artura" - to z tych nowszych, a ponadto "Podwójne życie Weroniki", "Trzy kolory"niebieski" , "Dekalog V" i wiele, wiele innych.

Na pewno więc zdjęcia do Zakonu Feniksa będą niepowtarzalne...
+Quote Post
kubik
post 02.12.2005 00:53
Post #83 

Mistrz Różdżki

Hej Ron to masz szanse!

Jak kolegą ekipy bedzie polak to moze szepnie im słówko by na jedna z premier przyszli do polski smile.gif

--------------------
...
+Quote Post
potterman
post 02.12.2005 08:39
Post #84 

Iluzjonista

Nie sądze żebysmy dostąpili takiego zaszczytu, ale to byłoby ciekawe ^^
Fani pryszczów Emmy będą mogli ją zapytać jakich kosmetyków używa...

--------------------
Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...

Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów
user posted image
Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci...
user posted image
+Quote Post
Katon
post 02.12.2005 12:34
Post #85 

YOU WON!!

Grupa: czysta krew..

QUOTE(Ronald @ 01.12.2005 23:12)
Katon> Gdyby "Aleksander" był naprawde interesujący, to nawet 5 godzin bym wysiedział, a to był denny film, z nudna fabułaa i słąba grą Angeliny Jolie. A ta i tak już ograna opowieść była mało dynamiczna. Postawili na krew, zabijanie i homoseksualizm Aleksandra dry.gif
*

Nie. Filmu trwającego pięć godzin nie da się wziąć na jeden raz, chyba, że się ma końskie zdrowie i jest się fanatykiem. A syuperprodukcje nie zarabiają na fanatykach tylko na zwykłych ludzich, którzy chodzą do kina.

Tak, Hito. Wierzę, że film nie będzie pocięty do granic możliwości i zrozumienia. Z "Zakonu" kilka wątków można bardzo łatwo odfiltrować. Skrócić pobyt w domu Syriusza na początku, radykalnie skrócić sceny w szpitalu Munga (i zapewne spotkanie z Lockhartem - fajne ale niewiele wnoszące), pewne rzeczy i wydarzenia niejako "ścieśnić". Myślę, że z "Zakonem" będzie łatwiej niż z "Czarą" chociaż jest dłuższy.

Fakt, że operatorem będzie Idziak to bardzo dobra wiadomość. A premiera w Polsce wcale nie jest w związku z tym taka kosmicznie nieprawdopodobna. Żyje tu do cholery 40 mln. ludzi, jesteśmy w Unii i niedługo zaczną dostrzegać w nas rynek zbytu. Poza tym operator nie nie byle ciul w ekipie filmowej, tylko jedna z najważniejszych na planie.

Co do pryszczy Emmy Watson, nie mam już siły ciągnąć tematu. Jeżeli uległem iluzji to znaczy, że ktoś tam dobrze wykonał robotę za jaką mu zapłacono i nie zamierzam się odczarowywać.

+Quote Post
Hito
post 02.12.2005 14:10
Post #86 

Magik

Katon>>wszystko pięknie, ale odfiltrowanie kilku scen i tak nie pomoże, dalej film powinien liczyć sobie co najmniej 3 godziny. W ogóle zastanawiam się, jak ten film będzie wyglądał - oprócz bitwy w DT książka opiera się bardziej na dialogach niż akcji (w moim odczuciu). Z HPiCO producenci mieli łatwiejsze zadanie o tyle, że IV tom był bardziej filmowy - Turniej Trójmagiczny to świetny materiał na pokazanie pięknych efektów i zapierającej dech w piersiach akcji. Z Zakonem nie ma tak łatwo.
Będą musieli wiele dialogów i scenek rodzajowych wyciąć, a to, boję się, zaowocuje spłyceniem charakterów i ich rozwoju. Czy wystarczająco pokażą zwyrodnienie Umbridge? Czy Firenzo w ogóle się pojawi? (no ok, on nie jest taki istotny) Czy wszystkie stadia związku Harry/Cho znajdą się na ekranie? Itd, etc.

Wiem jedno - będę śledził informację o filmie. Ale, jak zwykle zresztą, optymistą być nie potrafię.

--------------------
Mój nowy fic

One in Fire Two in Blood
Three in Storm Four in Flood
Five in Anger Six in Hate
Seven Fear Evil Eight
Nine in Sorrow Ten in Pain
Eleven Death Twelve Life Again
Thirteen Steps to the Dark Man’s Door
Won’t be turning back no more
+Quote Post
Agnessa
post 02.12.2005 14:40
Post #87 

Ścigający

A mi się film podobal. W sumie to byłam mile zaskoczona dubbingiem, w porównaniu do np. I części, dubbing był naprawde OK. Przyczepię się tylko do głosu Freda,Georga i Dracona. Dziecinne głosiki nie współgrały z ich wyglądem. Czarny Pan w ogóle mnie nie przeraził..taki jakis...zwyczajny.Myslałam,że będzie miał kaptur załozony...ale szczegoły. Skręcało mnie jak Potter dostał cruciatusem i jak ten biedny,malutki, niewinny, bezbronny pajączek musiał tak cierpieć! W filmie była nawet dostateczna doza humoru, lecz ja nawet sie wzruszyłam, gdy Diggory byl martwy, leżał na trawie a ojciec pochylał się nad nim...Hermi nawet fajnie wypadła i coraz wyraźniej ukazana jest ich dorosłość... Ależ pięknie wyglądało gdy Weasley tańczył z McGonnagall :] lol ^_^. Minusem jest brak wstępu.Całkowity brak wstępu ni z tego ni z owego jestesmy w domu Weasleyow..chciałam Petunie zobaczyc... Severus oczywiście wymiatał, gdy poprawiwszy rękawy szaty chwycil za karki pottera i Weasleya i em...no wiecie ;p Severus wyszedł wspaniale (ale Cho spalili na maxa). Ogólnie OK... ale jakby Dumbledore mógłby zdjąc to ''coś'' z brody....

--------------------
user posted image
Mistrzyni Eliksirów
Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;]
+Quote Post
Katon
post 02.12.2005 14:56
Post #88 

YOU WON!!

Grupa: czysta krew..

QUOTE(Hito @ 02.12.2005 15:10)
Katon>>wszystko pięknie, ale odfiltrowanie kilku scen i tak nie pomoże, dalej film powinien liczyć sobie co najmniej 3 godziny. W ogóle zastanawiam się, jak ten film będzie wyglądał - oprócz bitwy w DT książka opiera się bardziej na dialogach niż akcji (w moim odczuciu). Z HPiCO producenci mieli łatwiejsze zadanie o tyle, że IV tom był bardziej filmowy - Turniej Trójmagiczny to świetny materiał na pokazanie pięknych efektów i zapierającej dech w piersiach akcji. Z Zakonem nie ma tak łatwo.
Będą musieli wiele dialogów i scenek rodzajowych wyciąć, a to, boję się, zaowocuje spłyceniem charakterów i ich rozwoju. Czy wystarczająco pokażą zwyrodnienie Umbridge? Czy Firenzo w ogóle się pojawi? (no ok, on nie jest taki istotny) Czy wszystkie stadia związku Harry/Cho znajdą się na ekranie? Itd, etc.
*

Mało filmowa? Och, broń Boże. Film będzie już przeznaczony dla trochę straszej widowni (zarówno Więzień jak i Czara, co by o nich nie mówić, idą w pewnym kierunku i wątpie, żeby producenci zawrócili z raz obranej drogi rozwoju sagi) i będzie się można skupić na relacjach między postaciami. Jeszcze bardziej postawić na aktorstwo. Jestem pewien, że wreszcie Rickman i Oldman będą mogli naprawdę zabłysnąć. Wierzę, że atek Umbridge będzie badzo rozbudowany (ona badziej niż Voldemort 'robi klimat' w tej części). Mam nadzieję, że "Zakon" będzie trihlerem który jeszcze mocniej niż naprawdę zadowalająca w tej materii "Czara" będzie się zasadzał na atmosferze napięcia i zagrożenia. Jestem umiarkowanym optymistą.
+Quote Post
Lupek
post 02.12.2005 15:08
Post #89 

Forumowy Śmierciożerca

QUOTE(Katon @ 02.12.2005 15:56)
Mało filmowa? Och, broń Boże. Film będzie już przeznaczony dla trochę straszej widowni (zarówno Więzień jak i Czara, co by o nich nie mówić, idą w pewnym kierunku i wątpie, żeby producenci zawrócili z raz obranej drogi rozwoju sagi) i będzie się można skupić na relacjach między postaciami. Jeszcze bardziej postawić na aktorstwo. Jestem pewien, że wreszcie Rickman i Oldman będą mogli naprawdę zabłysnąć. Wierzę, że atek Umbridge będzie badzo rozbudowany (ona badziej niż Voldemort 'robi klimat' w tej części). Mam nadzieję, że "Zakon" będzie trihlerem który jeszcze mocniej niż naprawdę zadowalająca w tej materii "Czara" będzie się zasadzał na atmosferze napięcia i zagrożenia. Jestem umiarkowanym optymistą.
*

Zgadzam się z tym!!!! Twórcy filmu napewno nie zawrócą, a Umbridge dlatego może zrobić klimacik ponieważ jej po prostu będzie więcej w filmie niż Czarnego Pana. Już nie mogę się doczekać scen z Departamentu Tajemnic i z walki Czarnego Pana z "obrońcą szlam" Albusem Dumbledorem tongue.gif .

Ten post był edytowany przez Lupek: 02.12.2005 15:09
+Quote Post
Mroczny Wiatr
post 02.12.2005 16:07
Post #90 

Uczeń Hogwartu

Założe się że wytną scene walki Rona z mózgiem w departamencie tajemnic
ale chciałebym zobaczyć Umbridge wśrod centaurów tongue.gif

Ten post był edytowany przez Mroczny Wiatr: 02.12.2005 16:07

--------------------
Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling

The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand!
user posted image
+Quote Post
Katarn90
post 02.12.2005 18:23
Post #91 

Czarodziej

Obstawamiam, że po pierwsze nie będzie nic o wyprawie Hagrida. No bo to nic nie wnosi do tej głównej fabuły. Daje też uciąć wuja, że nie będzie sprawy z dementorami (albo będzie obcięta) a o myślodsiewni snape'a możemy tylko marzyć. TO jest realny scenariusz HpiZF!

PS A najlepiej to zrobić serial o HP

Ten post był edytowany przez Katarn90: 02.12.2005 18:24
+Quote Post
Mroczny Wiatr
post 02.12.2005 18:43
Post #92 

Uczeń Hogwartu

wink2.gif pomysł z serialme bym poparł, tylko teraz zmiana aktórów do pierwszego sezonu musiałąby nastąpić i realizatorzy mieliby problem

--------------------
Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling

The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand!
user posted image
+Quote Post
Ronald
post 02.12.2005 19:02
Post #93 

Czarodziej

katon>Jak film jest NAPRAWDĘ ciekawy to możńa posiedzieć w kinie. Zgadzam się z tym co powiedziałeś odnośnie HP i ZF oraz premiery.

Ja najbardziej chciałbym zobaczyć scenę w pokoju wspólnym gdy Ron pokłada się ze śmiechu na wieść, że HArry się całował. Samego pocałunku zapewne nie pokażo, bo nawet w ksążce nie jest opisany(jest coś o liczeniu piegów na twarzy Cho tongue.gif ). Chyba, że tym razem tez realizatorzy pozwolą sobie na trochę swobody biggrin.gif .

A w Co to nie był pająk (tak jak w ksążce) tylko jakieś coś. dry.gif Fantazja speców od efektów specajlnych dry.gif

--------------------

user posted image
+Quote Post
Lupek
post 02.12.2005 19:31
Post #94 

Forumowy Śmierciożerca

QUOTE(Ronald @ 02.12.2005 20:02)
Ja najbardziej chciałbym zobaczyć scenę w pokoju wspólnym gdy Ron pokłada się ze śmiechu na wieść, że HArry się całował. Samego pocałunku zapewne nie pokażo, bo nawet w ksążce nie jest opisany(jest coś o liczeniu piegów na twarzy Cho tongue.gif  ). Chyba, że tym razem tez realizatorzy pozwolą sobie na trochę swobody biggrin.gif  .
*

Scene z pocałunkiem chyba dadzą, bo gdzieś czytałem (chyba na hp oborniki zanim im się coś tam zwaliło), że ta aktorka co grała Cho w IV części nie może się doczekać scen z pocałunkiem. Więc jednak ta scena będzie.
+Quote Post
Ronald
post 02.12.2005 19:37
Post #95 

Czarodziej

QUOTE(Lupek @ 02.12.2005 20:31)
QUOTE(Ronald @ 02.12.2005 20:02)
Ja najbardziej chciałbym zobaczyć scenę w pokoju wspólnym gdy Ron pokłada się ze śmiechu na wieść, że HArry się całował. Samego pocałunku zapewne nie pokażo, bo nawet w ksążce nie jest opisany(jest coś o liczeniu piegów na twarzy Cho tongue.gif  ). Chyba, że tym razem tez realizatorzy pozwolą sobie na trochę swobody biggrin.gif  .
*

Scene z pocałunkiem chyba dadzą, bo gdzieś czytałem (chyba na hp oborniki zanim im się coś tam zwaliło), że ta aktorka co grała Cho w IV części nie może się doczekać scen z pocałunkiem. Więc jednak ta scena będzie.
*

I nie tylko ona, bo Daniel też, ale może sie okazać, że zakończą na skłanianiu romantycznie główek dry.gif .
A na hp.oborniki to mają hakera i im zwalili całą stronę. Wiem bo piszę czasem maile z ziomkime z tamtąd.

--------------------

user posted image
+Quote Post
Lupek
post 02.12.2005 20:09
Post #96 

Forumowy Śmierciożerca

QUOTE(Ronald @ 02.12.2005 20:37)
I nie tylko ona, bo Daniel też, ale może sie okazać, że zakończą na skłanianiu romantycznie główek dry.gif .
A na hp.oborniki to mają hakera i im zwalili całą stronę. Wiem bo piszę czasem maile z ziomkime z tamtąd.
*

Może masz rację. Przecież to trochę dziwne, że zrobią scene w filmie, której nie było w książce, ale to się okaże. Szkoda że mają hakera, naprawdę stronka była fajna i mam nadzieje, że się szybko uporają z problemami blush.gif

Ten post był edytowany przez Lupek: 02.12.2005 20:09
+Quote Post
Mroczny Wiatr
post 02.12.2005 20:18
Post #97 

Uczeń Hogwartu

QUOTE(Lupek @ 02.12.2005 19:09)
Może masz rację. Przecież to trochę dziwne, że zrobią scene w filmie, której nie było w książce, ale to się okaże. Szkoda że mają hakera, naprawdę stronka była fajna i mam nadzieje, że się szybko uporają z problemami blush.gif
*

HPiCO jest przykładem scen w filmie których nie ma w książce, także chyba jednak możemy być czymś zaskoczeni huh.gif

--------------------

user posted image
+Quote Post
Lupek
post 02.12.2005 20:32
Post #98 

Forumowy Śmierciożerca

QUOTE(Mroczny Wiatr @ 02.12.2005 21:18)
HPiCO jest przykładem scen w filmie których nie ma w książce, także chyba jednak możemy być czymś zaskoczeni  huh.gif
*

W zasadzie to tak........ale jednak :> w HPICO sceny których nie było w książce jakoś mi nie wpadały w oczy (no może oprócz snu Harry'ego, w którym rozmawia z Bartym Crouchem)
+Quote Post
moniczka
post 02.12.2005 20:48
Post #99 

Iluzjonista

Tak w tej czesci sie to nie rzuca tak bardzo ale w poprzednich zwłaszcza w pierwszej tak.
Jakos nie moge sobie wyobrazic te mózgi w departamencie=) chociaz to moze byc najlepsza scena. Nie wydaje mi sie zeby byla scena jak Tonks zmienia nosy

--------------------

trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc
niepokonanym
wsrod tandety lsniac jak diament
byc zagadka ktorej nikt
nie zdarzy zgadnac nim minie czas

+Quote Post
Mroczny Wiatr
post 02.12.2005 20:51
Post #100 

Uczeń Hogwartu

huh.gif Ciekawe czy skrzaty znowu pominiete będą dry.gif
Zataczająca się mróżka może śmiesznie wyglądać tongue.gif

--------------------

user posted image
+Quote Post

14 Strony « < 2 3 4 5 6 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 15.05.2025 08:06