The Road Is Long, zaryzykuję....
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
The Road Is Long, zaryzykuję....
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Nie wiem czy to jest tutaj legalne i powszechnie przyjęte, najwyżej usuńcie. To tekst mojej pisoenki. Po angielsku. Miało być sztampowo, tradycyjnie, smutno i po amerykańsko. Kto zrozumie, niech oceni efekt.
1. When you're left alone, when you're down When your eyes are full of tears and your soul screams Turn around and leave it behind Go with me... Ref. The road is long - all right, there's no hurry The pain is strong - all right it must be Your blues will never betray you Your pain will show you how to sing I can't promise I will take you to the tops of the mountains I can't promise I will show you how ocean is deep I can swear that the blues will help you to find where the Truth is And the Truth will show you how to sing 2. You ask me why God made world so cruel Well, I don't know, but he also created the blues The hope is fallin' but still some dollars for a fuel Let's drive away - what have we got to lose? Ref. --------- Ten post był edytowany przez Katon: 06.01.2006 15:45 |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
'screams' i 'pain' mi lekko zgrzytają,szczególnie 'screams', bo miało być
QUOTE sztampowo, tradycyjnie, smutno i po amerykańsko , a to paskudnie emo słowa.ale ogólnie w porządeczku, starałam się pośpiewać i gładko idzie, a to ważne, jeżeli chodzi o piosenkę. aa i ten no, 'lose' nie 'loose' ;) |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Kocham takie piosenki.Podmiot liryczny niby uprzedza, ze nic nie obiecuje, ze nie moze dac Czytelnikowi za wiele, ale jednoczesnie daje mu wszystko-nadzieje na lepsze. Super. I jeszcze uklon za angielski.
QUOTE You ask me why God made world so cruel Well, I don't know, but he also created the blues Mi to mocno tlyko nie pasuje. Bog i nagle blues, ni z tego ni z owego. Ale reszta jest bardzo dobra. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Bóg i blues do siebie nie pasują....? Hmmm, wybacz, ale muszę użyć nielubianego przeze mnie argumentu 'zaufaj mi, wiem co mówię'. Więc zaufaj mi, wiem co mówię, Bóg i blues to wyrazy bardziej bliskoznaczne niż wiele osób zwykło przypuszczać. Dziękuję za recenzję
![]() |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
powodzenia :)
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Nie, źle mnie zrozumiałeś. Czy Bog pasuje do bluesa, nie wiem- wierzę na słowo:), ale chodzi mi o to, że ten wers jest troszke niezgrabny.
Najpierw piszesz: "Pytasz mnie, dlaczego Bóg uczynił świat tak okrutnym Coż, nie wiem, ale stworzył także blues'a" Heh, oczywiście nie tłumaczę, z obawy, że nie wiesz, co owe słowa znaczą ![]() Pozdrawiam:) P.S Ja chcę takiego reniferka!!!!! ![]() Ten post był edytowany przez MaryStebbins: 09.01.2006 19:26 |
Katon |
![]()
|
Hmmm, lubię kiedy ludzie odbierają moje wiersze inaczej niż ja. Bo szczerze mówiąc dla mnie związek między tymi dowma wersami jest w kontekście pisoenki tak jasny, że aż nie wiem z której strony zabierać się za wyjaśnianie....
![]() |
MaryStebbins |
![]()
|
Moze z najprostszej?
![]() |
Katon |
![]()
|
Więc.... Adresat liryczny zapytuje podmiot liryczny czemu Bóg stworzył świat jako tak okrutne miejsce (zadaje takie pytanie bo cierpi, to oczywiste, ludzie uwielbiają dręczyć się tym głupim pytaniem) a podmiot liryczny odpowiada, że nie zna odpowiedzi, ale wie, że Bóg stworzył też bluesa. Obronę przed tym bólem. A raczej coś co pomaga nauczyć się z nim żyć i zamienić go w piękno. Wypowiedzieć i pokonać. Może i Bóg stworzył zło, ale dał nam też narzędzie do walki z nim. I właśnie blues jest tym narzędziem.
|
MaryStebbins |
![]()
|
Ooo... Widzisz?Juz jasniej. Tak, teraz to składa się w jedną całość. Nie słucham bluesa, proszę o wybaczenie.
![]() |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
To naprawdę takie trudne było?
|
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ekhm... Powtarzając się... Czego oni ich teraz uczą w tych szkołach...
-------------------- |
MaryStebbins |
![]()
|
Nie sadzicie, ze teraz Wy zachowujecie sie infantylnie? Zero toleracji- spytalam, bo wolalam dostrzec sens, niz nie narazac sie na osmieszenie w Waszych-jakze wyedukowanych oczach <zla>.
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Oj i co, nie wyszło? To takie urocze.
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
ależ Ty Cat ostatnio
porywcza jestes! niczym jesienny wiatr dla plastikowych reklamówek bo na poezji jesteśmy no. -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Melisko, zawsze taka byłam ;) Dobra ciocia ze mnie żadna.
Poza tym no, nie lubię plastikowych reklamówek, ot co. |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
dobra Ciocia może nie
ale Babunia wyśmienita ;] -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
uznam to za komplement ;)
|
Mellisa |
![]()
|
a dużo dziennie
Czerwonych Kapturków przychodzi z plastikowymi reklamówkami smakołyków? -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
dużo, nie dużo, ale wszystko cholera z biedronki =/
|
Mellisa |
![]()
|
'biedroneczko
lec do nieba przynies mi kawałek chleba' tak się czasem bawie jak nie ma w pobliżu zadnego fajnego pana myśliwego a jak jest to wołam 'panie pilocie dziura w samolocie' i fajnie jest -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
nic tak nie kręci jak dobrze wydeklamowana poezja XD
Ten post był edytowany przez Cat: 16.01.2006 23:14 |
Mellisa |
![]()
|
otóż to,
otóż to! mogę Ci zedytowac posta Babciu? pliiiska bo literówkę chce poprawić! ja! ja! wybierz mnie! =p -------------------- |
Katon |
![]()
|
Hey, listen dolls... This is a blues song, haven't you noticed? We are drinkin' whiskey, smokin' Marlboros, singin' hell damned said songs 'bout our fuckin' lifes and don' care 'bout your funny chats and stupid poems, get it sweethearts? Nobody cares if you go to this fuckin' polish Wallmart or not... So stop talkin' 'bout stupid things 'cause this pub is not for sweet little poppies like you.... See this Neger near the bar? See how's he lookin' for ya? We call him.... no matter how we call him, but if I were you dolls, I would start to be scared... Get it? Well, I hope....
Tak na wszelki wypadek informuje, że tekst powyżej to taki żart. |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Chyba powinien być Nigger a nie Neger
![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:23 |