Slytherin - Normalny Dom, Czy musi być zły?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Slytherin - Normalny Dom, Czy musi być zły?
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 14.06.2005 ![]() |
A jakżeby inaczej.
![]() Teraz może wypowiem się co do innych rzeczy: SLYTHERIN NIE MUSI BYĆ ZŁY!!! ![]() No to tyle, dziękuję za uwagę. Dorc |
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Dopowiem, że Slytherin WCALE nie musi być zły ;]
-------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może tak Klub Nabijaczy założymy????
![]() |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Oczywiście, ze wcale.
Wcale a wcale. A po co? I tak naszym mistrzem zawsze będzie Ten Ktoś ;D. (Madziu, pisz na gg, jak chcesz wiedzieć kto to ![]() |
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
eeee, i tak nie przejdzie ;p A teraz na serio skończmy nbijać bo wkroczy mod i... ciach ciach ;]
-------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam taką nadzieję (choć jeszcze żadnej interwencji Moderatorów na tym forum nie widziałem), gdyż z tego tematu został zrobiony... czat, żeby wyrazić się delikatnie. Niestety, inne też są tym zagrożone (np. ,,Różdżki'').
EDIT - o, spóźniłem się, temat ,,Różdźki'' też już upadł. Ten post był edytowany przez Hito: 23.12.2005 22:50 -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobra więc zrobie dobry uczynek i wróce na właściwy temat. Otóż zastanawiam się ile zależy od opiekuna domu. Naprzykład Snape pozwalał Ślizgonom na dużo i przez to czuli się pewniejsi i pokazywali ząbki. A ciekawy jestem jak to było wcześniej.......... (Chodzi mi jakby było za czasów pewnej postaci występującej w VI tomie
![]() |
Wrona |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra ![]() |
Ja myślę, że nie tylko Snape pozwalał swoim podopiecznym na więcej nie innym. Np. McGonagall powinna ukarać Pottera za latanie na miotle bez pozwolenia, a zamiast tego przydzieliła go do rużyny Gryffindoru. Chyba każdy opiekun w pewnym sensie faworyzuje (faworyzował) swój dom...
Ten post był edytowany przez Wrona: 23.12.2005 23:22 -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Lupek |
![]()
|
Ale ja nie mówie o wszystkich domach tylko mówie o Slytherinie........... Jestem ciekawy czy Ślizgoni gdy opiekunem był ktoś uczciwszy (hehe nawet wiem kto to był
![]() |
Wrona |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra ![]() |
Hmm... Młodzież jak młodzież... Na pewno rozrabiali, ale w jakim stopniu to nie wiem...
![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
![]() Może to magia? A co opiekuna, to Snape i spółka byli żądni zwycięstwa i niesprawiedliwi. Opiekuni Slytherinu nie byli sztywniakami i dali się młodzieży wyhulać ;D |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co to te nabijaki??(czy jakoś tak)
Wg mnie strasznie duzo zalezy od opiekuna domu. W końcu to on jest bezpośrednim "przełożonym" Śliżgonów. Gdyby ktoś sztywny był opiekunem "śliskiego" domu(np. McGonnagall) pewnei zachowywaliby się zupełnie inaczej. -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Lupek |
![]()
|
QUOTE(Ronald @ 24.12.2005 20:45) Ludzie (tacy jak ja, lub ty ![]() ![]() QUOTE(Ronald @ 24.12.2005 20:45) Wg mnie strasznie duzo zalezy od opiekuna domu. W końcu to on jest bezpośrednim "przełożonym" Śliżgonów. Gdyby ktoś sztywny był opiekunem "śliskiego" domu(np. McGonnagall) pewnei zachowywaliby się zupełnie inaczej. Zgadzam się ![]() Ten post był edytowany przez Lupek: 24.12.2005 22:44 |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
[lol]
McGonagall nie zdołała by powstrzymać taaakiej młodzieży ![]() Nawet ona ^^ ;P |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
A to w tym sensie nabijaki. Myślałem, że chodzi o ludzi którzy się z innych nabijają
![]() ![]() A skąd ta pewnosć, że opiekunem Slytha musi być były Ślizgon? Było to gdzieś powiedizane? Bo ja bym sie raczej skłaniał do tego, iż opiekuna mianuje dyr, a opieunem zostaje osoba kompetenta i właściwa. A nie pierwszy lepszy nauczyciel, który za czasów młodości był w domu Slytha. -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Lupek |
![]()
|
Jakoś nie wyobrażam sobie na stanowisku opiekuna Slytherinu Gryfona
![]() ![]() PS. Ronald wyślij mi twoje gg, bo ja nie mogę wysłać ci mojego. Masz przepełnioną skrzynke odbiorczą. Ten post był edytowany przez Lupek: 25.12.2005 02:40 |
Wrona |
![]()
|
A co jak w szkole nie będzie żadnego nauczyciela z Slytherinu? (mało prawdopodobne, ale możliwe)
-------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
QUOTE(jkrowling.com F.A.Q.) If a teacher is head of a house, can we assume that they were sorted into those houses when they were students at Hogwarts? Is that also true for the house ghosts? So was Snape a Slytherin? A Mugglenet/Harry Potter Lexicon Open Letter Question (I can't promise I'll answer them all, but I'll try and work through them). Yes, if the teacher is Head of House you can indeed assume that they were pupils within that house. So Snape was very definitely a Slytherin and yes, the same is true of the house ghosts. (Jeśli nauczyciel jest Opiekunem Domu, możemy domyślać się, że był przydzielony do tegoż domu gdy uczył się w Hogwarcie? Z duchami domów jest tak samo? Więc, Snape był w Slytherinie? Tak, jeśli nauczyciel jest Opiekunem Domu, faktycznie możecie przypuszczać, że był jego wychowankiem. Więc Snape zdecydowanie był Ślizgonem i tak samo jest z duchami.) -------------------- |
Wrona |
![]()
|
Mam pytanie (nie chcę zakładać nowego tematu, bo to tylko małe pytanko
![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Nie.
Odpowiedź krótka i zwięzła, oparta na podstawie jakiegoś tam mugglenetu ![]() |
Lupek |
![]()
|
QUOTE(Wrona @ 25.12.2005 22:18) Mam pytanie (nie chcę zakładać nowego tematu, bo to tylko małe pytanko ![]() Nie wiem czy się śmiać czy płakać ![]() Emoticonka>> Thx za potwierdzenie tego co mówiłem ![]() Ten post był edytowany przez Lupek: 26.12.2005 19:37 |
Wrona |
![]()
|
Ejj!!! No co?! Ja się tylko pytam! Lepiej wiedzieć no nie?
![]() ![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
niech się chłop pyta, bo jak nie będzie sie pytał to nic sie nie dowie. A wy, prosiaki, tylko szydzicie z niego zamiast zabrać głos i przestać nabijać sobie posty. Poczekajcie leniuchy a napiszę depesze do moderatora, żeby usunąl wszystkie "nabijane" posty i skonczy się zakładanie tematów o pierdołach, tylko po to, żeby zyskać rangę jakiejś "szlamy", "iluzjonisty" albo "fiutociąga".
Ament. |
Lupek |
![]()
|
Taaaaaaaa, rzeczywiście mi zależy na "fiutociągu"(mam stały status więc mnie nie podniecają jacyś tam magowie czy iluzjoniści)
![]() ![]() ![]() ![]() A od kiedy zadawanie retorycznych pytań nie jest nabijaniem ![]() A wracając do tematu: QUOTE(Wrona @ 25.12.2005 18:15) Myśle, że dyrektorzy zawsze zatrudniali tak nauczycieli, aby był choć jeden z każdego domu więc raczej problem tego typu nie istnieje. Ten post był edytowany przez Lupek: 27.12.2005 21:38 |
nosferatu |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Skierniewice ![]() |
Wiesz dom (jako budynek) Slytherin na pewno nie jest zły
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- W każdym można zobaczyć coś dobrego !!! 3ba tylko poszukać !!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 18:51 |