Slytherin - Normalny Dom, Czy musi być zły?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Slytherin - Normalny Dom, Czy musi być zły?
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
No rzeczywiście, ludzi oceniamy z własnego punktu widzenia. Ale według mnie Slytherin i tak jest nie wporządku. No i na ich godle jest wąż - spryty, ślizgi wąż. Zaś na godle Gryffindoru jest lew - godny, odważny lew. Wiadomo,że wąż jest w Slytherinie z tego powodu,że Salazart Slytherin umiał pogawędzić sobie z wężami i że to wąż był w komnacie tajemic, ale "charkter zwierzęcia" na godle też się chyba liczy no nie?? Ale według mnie Rowlig troche przesadziła z tą podłością Slytherinu - dom jak dom, normalny, nie różniący się niczym specjalnym od innych. Czy gdybyśmy zali lepiej p,: Ravenclaw, też byłby taki wporządku, czy raczej zły i okruty?? Bo w HP najbardziej jest opisany tylko Griffindor i Slytherin, no nie????
-------------------- Gryffindor
KLL |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Bo to odwieczni wrogowie.
Ale w ostatnich częściach inne domy uzyskały trochę na znaczeniu. To w filmach spychają ich rolę do minimum. Cóż, czarno-biało musiało być na początku serii, dopiero teraz Rowlig może sobie pozwolić na różne odcienie szarości w opisach poszczególnych domów. Ten post był edytowany przez Pszczola: 25.07.2006 07:58 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
No, chyba muszę się z Tobą zgodzić...Rowling teraz chce nadrobić to, że na początku odepchnęła te 2 domy lekko w tył...no i jeszcze do tego reżyserzy HP ( film ) zchrzanili i jeszcze bardziej rzucili cienia na te 2 domy...zawsze muszą coś zhrzanić i opuścić w filmie...
![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
Ailith |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 01.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Slytherin to całkiem zwykły dom. Rowling podała cechy charakterystyczne dla każdego domu i etykietka 'tego złego' przypadła Slytherinowi... ale jego mieszkańcy to normalni ludzie... lojalni wobec przyjaciół, ostrożni (nawet sceptyczni) wobec nieznajomych, a ironiczni i sarkastyczni wobec wrogów (chodzi mi głównie o Malfoy'a, ale jednak wszyscy Ślizgoni są do siebie podobni.
-------------------- "Experience is the name everyone gives to their mistakes."
"A friend is someone who will bail you out of jail, but your best friend is the one sitting next to you saying "that was f***ing awesome" (- J-Dub) "Stand up for what you believe in, even if it means standing alone." |
Shmanii |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 28.05.2006 Skąd: Avalon ![]() |
No coż ja mam natkie wrażenie:
Bycie w Domu węza nie oznaczało bycie złym i nie oznacza. Rowling nie pokazuje nam przecież wszystkich uczniów tego domu, tylko tych niektórych! No i po 2 nco jednak trzeba przyznać ślizgoni trzymaja sie na uboczu, jakos sami a reszta czyli 3 pozostałe domy razem. A oza tym to poprostu cechy charakteru o tym decydują no nie? Chocby np te ukryte np. Hermiona na 1 rzut oka powinna być w Ravenclawie,prawda? Przecież b. dobrze sie uczy a tam są mędrcy Ron jest odważny jest więc w Gryffindorze, a Neville ? Na 1 rzut oka powinien być w Hufflepuffie a jest w Gryffindorze, co oznacza ze ma w sobie odwagę. A Harry jest w Gryffindorze, choc tiara chcoiała go przydzielić do Slytherinu, bo jest sprytny ale ma jedną cechę moim zdaniem z Gryfona no moze nie jedną ale najważnieszą odwagę i honor on nie zostawiłby przyjaciół w potrzebie i nie ratował swojego tyłka! A co do Slytherinu to ja do domu nic nie mam, ale poprostu tak wynika z książki, że ludzie tam będący uważają sie za lepszych... Ten post był edytowany przez Shmanii: 01.08.2006 21:25 -------------------- "Trzeba wiele lat, by znaleźć przyjaciela
wystarczy chwila, by go stracić" (Stanisław Lec) |
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Slytherin - Rowling przedstawiła nam ten dom jako "siedzisko złych ludzi" ja tak to odbieram i dlatego nie lubie tego domu. Jeżeli pozostałe trzy domy tak niecierpią Slytherinu to musi w tym coś być. Nie myśle, żeby osądzali cały dom po grupie jakiś osób. myśle, że wszyscy ślizgoni sprawiają wrażeie hmmm "okrutnych".
-------------------- ...
|
Hermiona1900 |
![]()
|
A ja mam takie wrażenie.: ci, co idą do Slitherinu, TAM stają się źli
![]() ![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 10:44 |