Slytherin - Normalny Dom, Czy musi być zły?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Slytherin - Normalny Dom, Czy musi być zły?
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Wielokrotnie się nad tym zastanawiałem. I wszystko sprowadza się do jednego pytania: Jaki był naprawdę Salazar Slitherin? Nie mógł być czarnoksiężnikiem, bo nie zostałby założycielem Hogwartu i przyjacielem Godryka. A może stosunek do Dark Artsów był wtedy inny? A może jego niezdowe fascynacje ujawniły się później? Więcej pytań niż odpowiedzi. A to właśnie Salazar jest kluczem do tego czym jest jego dom.
|
Herma |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 28.09.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
w pierwszym tomie Ron powiedział (mniej wiecej, nie chce mi sie isc po ksiazke) ze prawie kazdy ze Slytherinu zostal pozniej czarnoksieznikiem
acala reszta co? moze poszla na aurorow? ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ron miał jedenaście lat i mógł powtarzać stereotypowe i obiegowe opinie. Nie przejmowałbym się zanadto tym zdaniem...
|
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Katon ma rację, ale jednak coś w tym jest. Stymże w dzisijeszych czasach światem żądzą stereotypy
![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Brian Viper |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 05.12.2005 Skąd: Garaż ![]() |
W żadnym razie zwłaszcza że uwielbiam gady.
-------------------- Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty ale ja jestem ponad to bo w końcu czas to pieniądz.
|
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Swoją droga jestem ciekawy w którym domu był Albus Dumbledore??? Może w Slytherinie
![]() ![]() ![]() |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Stereotypy są do bani. Weźmy takiego Lupka. Polecznik Volda, zapewne jest ze Slytherinu itp., ajenak równy zniego gośc
![]() ![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Katon |
![]()
|
Tragicznie się mylisz. Jeśli jest po stronie Voldemorta należy go w minutę osiem wtrącić do Askabanu, nawet gdyby był najmilszym człowiekiem świata. Uprzedzam pytanie - nie, nie zaprzeczam sobie.
|
Ronald |
![]()
|
Nie zadałby takeipytania, bo nie wiem z jakiego powodu miałbym je zadać. Mozesz mnei oświecić i napisać dlaczego uzanłeś, że zadam takie pytanie?
-------------------- - A mugole...nie widzą nas?
Lupek |
![]()
|
Lepiej uważajcie
![]() ![]() |
Ronald |
![]()
|
Uhhhhhhhhhhh. A już myślałem, że jesteś nawróconym wilkiem, a to się okazuje, że Ty ejsteś wilkiem w owczej skórze
Katon |
![]()
|
Ronald, to nie było personalnie do Ciebie. Ktoś mógłby dostrzec pozorną nieścisłość między moim krytycznym stosunkiem do myślenia stereotypami a tym co napisałem apropos Lupka (który stanowił tu oczywiście jeno pretekst). Ale skoro nikt jej słusznie nie dostrzegł, to nie będę się wysilał i tłumaczył.
|
Dementor |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 06.12.2005 ![]() |
Voldemort nie zalozył Slytherin`u Ani nie był potomkiem Salazara Slytherin`a jedyne co go laczylo to :
1 Chciał zabic czarodzieji z rodzin mugoliskich(chociaż sam był mieszańcem) 2 Był weżo ustym (Tak jak Harry i Voldemort) -------------------- Badżmy mili dla innych a inni będa mili dla ciebie.
|
Mike |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 82 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z przyczajki Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Dementor @ 07.12.2005 01:43) Voldemort BYL potomkiem Slytherina, co jest wyraznie napisane w ksiazkach. QUOTE(Dementor @ 07.12.2005 01:43) Voldemort nie zalozył Slytherin`u Ani nie był potomkiem Salazara Slytherin`a jedyne co go laczylo to : 1 Chciał zabic czarodzieji z rodzin mugoliskich(chociaż sam był mieszańcem) 2 Był weżo ustym (Tak jak Harry i Voldemort) Widze tu pewną nieścisłość ![]() Ten post był edytowany przez Mike: 07.12.2005 01:09 -------------------- |
Dementor |
![]()
|
Mike w żadnych książkach nie jest napisane że jest jego potomkiej tylko że jest dziedzicem.Salazar wybrał go dlatego że był najpotezniejszy znał mowe wężów.
Znajdz mi fragment w książce o tym mowiacy?? Moze sie myle ale znajdz -------------------- Badżmy mili dla innych a inni będa mili dla ciebie.
|
Katon |
![]()
|
Prosta piłka - czytałeś szósty tom? Jeśli nie - uwierz nam na słowo. Voldemort jest potomkiem Slytherina i krew z nim dzieli, jest ostatnim z rodu, chociaż po kądzieli.
|
Mike |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 82 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z przyczajki Płeć: Mężczyzna ![]() |
dokladnie o 6 tom chodzilo :]
-------------------- |
Lupek |
![]()
|
Jakoś mi się tak zawsze zdawało że dziedzic=potomek
![]() PS. A tak przy okazji bardzo mnie ciekawi skąd ci się to wzieło Dementorze, że Czarny Pan założył Slytherin?? ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Lupek: 07.12.2005 16:12 |
Mroczny Wiatr |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 223 Dołączył: 07.09.2005 Skąd: Mroczny Zakątek Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand! ![]() |
Dementor |
![]()
|
Dobra a gdzie przeczytałes 6 tom?
-------------------- Badżmy mili dla innych a inni będa mili dla ciebie.
|
Ronald |
![]()
|
Czarny Pan mógłbyć załozycielem "Śliskiego domu"
![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Dobra a gdzie przeczytałes 6 tom? Słyszałeś może o takiej potężnej umiejętności jaką jest znajomość języka angielskiego? Bo VI tom jest już na rynku jakieś pół roku i większośc forumowiczów zdążyła przebrnąć przez HBP już dawno, dawno temu.... -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
Wątpie, żeby za swojego życia Slytherin był jakimś dawnym Voldemortem. Miał spór z Gryffindorem, miał swoje kontrowersyjne poglądy, mógłbyć nawet nieprzyjemnym typkiem, ale gdyby był naprawdę złym czarnoksiężnikiem nie byłoby jego domu w Hogwarcie.
|
Ronald |
![]()
|
Ale ja wnie w tym sensie, że on był VOldem swoich czasów. Ja w tym sensie, że po rpostu mógł być tak nazywany
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 10:41 |