Czara Ognia, czy nigdy się nie myli
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czara Ognia, czy nigdy się nie myli
Wróżka14 |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 06.12.2005 ![]() |
Może się mylę, ale wydaje mi się, że jeżeli Flur była najgodniejsza reprezentantką swojej szkoły to tam musiały się uczyć same ciapy i sieroty (przepraszam za określenia). Po za pierwszy zadanie żadnego nie wykonała poprawnie, a Harry choć był o wiele młodszy dawał sobie radę (wiem, ze gdyby Berty Crouc jr {nie wiem jak się to pisze} mu nie pomagał to niewiele by z tego wyszło, ale zawsze coś tam umiał). Może Czara nie jest taka nie omylna...
Jeżeli taki temat już jest to bardzo przepraszam z powtórzenia (mam z nimi problem nawet w wypracowaniach ![]() -------------------- wskrzeszam martwe tematy!!!
nie używam 'edytuj' jestem n00bkiem !!! sse. |
Wrona |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra ![]() |
Jasne, że czara nie była nieomylna, skoro wybrała Harry'ego jako 4 reprezentanta. Można ją było oszukać. No, chyba, że czara do 3 nie umie liczyć...
-------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
nie do trzech to aj mysle ze liczyc umiala, to nawet ja umiem
![]() ![]() ![]() a czare mozna bylo oszukac skoro Harry zostal reprezentantem Hogwartu... a co do panny Fleur to czego Ty sie spodziewalas po slodziutki rozpieszczanych francuzeczkach??? Ten post był edytowany przez dominisia888: 30.12.2005 16:41 -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
W tej książce przynajmniej każdy raz się pomylił, więc czara nie jest taka bezbłędna. Poza tym to tylko przedmiot, który można zaczarować. Skąd wiadomo, że ona nie została tak zaczarowana, żeby wybrać największą "ciapę".( Może to trochę naciągane)
![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Crouch Jr sam powiedział ze dziabnął ją jakims zaklęciem zapomnienia, coby nie pamiętała, ze jest tylko trzech uczestników. Sam Potter został przez niego wpisany jako uczeń czwartej szkoły.
QUOTE a Harry choć był o wiele młodszy dawał sobie radę a dlaczego ta książka nazywa się Harry Potter i... ? Jemu po prostu musi wszystko wychodzić. Tak ma w kontrakcie :> -------------------- |
Venetia |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 30.12.2005 ![]() |
Moim zdaniem, żeczywiście Fleur wyszła na ciamajdowatą lalę. No tak... Ale musiała tam być, boo... bo inaczej było by głupio. Za to jakoś głupio wyszedł film bez Sfinksa. Labirynt był wg. mnie o dużo za duży, bo na meczach Quiddicha nie pokazywali tak wielkiego boiska!
![]() Ten post był edytowany przez Venetia: 30.12.2005 19:39 -------------------- Czym różnię się 'mądra' JA od kosmity?
Tym, że kosmitę podobno widziano. |
nosferatu |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Skierniewice ![]() |
Zgadzam się z Childem
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- W każdym można zobaczyć coś dobrego !!! 3ba tylko poszukać !!
|
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A kto mówi, że Fleur była ofiarą ??
![]() ![]() Ten post był edytowany przez Lupek: 30.12.2005 23:31 |
Wrona |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra ![]() |
Ale nie zaapomnijmy, że o smokach powiedziała jej Maxime, o drógim zadaniu też wiedziała (o ile sięnie mylę...) a w trzecim dała plamę...
![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nikt nic nie mówił, że rozwiązała zagadke jaja z czyjąś pomocą. A jeśli chodzi o smoka to przecież wszyscy o nich wiedzieli. I jak możesz mówić, że dała plame w trzecim? Przecież zaatakował ją tam Krum pod wpływem zaklęcia Imperius Croucha jr.
|
Eowina |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Lupek >> zgadzam się z tobą. Fleur nie można nazwać ciamajdą lub ofiarą. Widocznie czara ją wybrała bo byla najlepszą przedstawicielką swojej szkoły.
A czy czara jest nieomylna ? oczywiscie,ze nie. Przeciez wybrala pottera jako czwartą osobe,wiec dalo sie ją oszukać. Poza tym wiadomo bylo ze potter sobie poradzi. Przeciez to ksiazka "Harry Potter i....". Wracając do Fleur miała pecha w trzecim zadaniu ![]() -------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
Wrona |
![]()
|
Według mnie powinna sobie dać radę z Krumem... Muszą ich przecież czegoś uczyć na OPCM no nie? A jakby to był śmierciorzerca?
-------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
Fleur zostala wybrana z przedstawicielek swojej szkoly i za pewne w tej szkole byla najlepsza... ale francuzi nie maja zbyt dobrego systemu szkolnictwa
![]() -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
Lupek |
![]()
|
QUOTE(Wrona @ 31.12.2005 14:52) Według mnie powinna sobie dać radę z Krumem... Muszą ich przecież czegoś uczyć na OPCM no nie? A jakby to był śmierciorzerca? Nie wiem jak ty, ale ja nie spodziewał bym się ataku ze strony Kruma na miejscu Fleur. I tak jak mówiłem, większość osób na jej miejscu już w pierwszym zadaniu zsikała by się w majtki i nie ukończyła by turnieju 3magicznego. |
Eowina |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Właśnie. Znamy przecież poziom zachodniego szkolnictwa
![]() ![]() -------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
Wrona |
![]()
|
A może nie użyla swojej różdżki przeciw Krumowi żeby jej się przypadkiem paznokieć nie złamał?
A co do reszty panienek z Francji (oczywiście tych w filmie) to wydają mi się zarozumiałe... Ale przynajmniej są kulturalne i zachowją sięz gracją. Wielki plus dla francuskich panienek ![]() A Fleur z tymi druzgokami... ah... ![]() Ten post był edytowany przez Wrona: 31.12.2005 14:09 -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
HUNCWOTKA |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] ![]() |
Ja uważam ,że Fleur nadaje sie do Turnieju Trójmagicznego.W pierwszym zadaniu wykazała sie wiedzą i opanowaniem.A w trzecim :przecież Krum zaatakował ją pod wpływem Imperisa najsprytniejszego sługi Voldemorta.To jeżeli oszukany Moody przechytrzył samego Dumbledora to Fleur miała z nim wygrac?
-------------------- |
Wrona |
![]()
|
QUOTE(HUNCWOTKA @ 31.12.2005 15:50) Ja uważam ,że Fleur nadaje sie do Turnieju Trójmagicznego.W pierwszym zadaniu wykazała sie wiedzą i opanowaniem. Zaraz... A mi się wydawało, że w książce nic nie było jak Fleur pokonał a smoka, więc skąd możesz wiedzieć, że wykazała się wiedzą i opanowaniem? ![]() Chyba, że czytam książki bez zrozumienia... ![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Lupek |
![]()
|
QUOTE(Wrona @ 31.12.2005 17:28) QUOTE(HUNCWOTKA @ 31.12.2005 15:50) Ja uważam ,że Fleur nadaje sie do Turnieju Trójmagicznego.W pierwszym zadaniu wykazała sie wiedzą i opanowaniem. Zaraz... A mi się wydawało, że w książce nic nie było jak Fleur pokonał a smoka, więc skąd możesz wiedzieć, że wykazała się wiedzą i opanowaniem? ![]() Chyba, że czytam książki bez zrozumienia... ![]() http://forum.freeware.info.pl/gry/dead-island.html Po pierwsze gdy wychodziła z namiotu do zagrody dla smoków było napisane w książce o tym, że wyszła dumna z opanowaniem i głową wysoko w górze. Po drugie wykonała to zadanie, a do tego była potrzebna zimna krew więc na zdrowy rozsądek można stwierdzić, że była opanowana i posiadała wiedze. HUNCWOTKA> Zgadzam się z tobą w 100% Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 15:57 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:20 |