Opowieści Z Narni, nowy główny konkurent HP
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Opowieści Z Narni, nowy główny konkurent HP
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nooooooooo. Ja siedizałem w drugim rzędzie tuz przed głosnikami. Suuuuuuuuuper wrażenie
![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
December |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 103 Dołączył: 07.11.2005 Skąd: miasto spotkań bez barier Płeć: Kobieta ![]() |
A mnie dzisiaj, wreszcie, udało się obejrzeć Opowieści z Narni, po bardzo wielu kombinacjach
![]() Na szczeście było mi dane oglądać wersję z napisami, z czego bardzo się cieszę, bo wbrew zapewnieniom tutaj na forum, że dubbing nie jest taki zły, to jednak, oglądając reklamy filmu w telewizaji miałam ochotę zatkać czymś uszy. A tak to mogłam usłyszeć Liam'a Neeson'a jako Aslana ![]() Film naprawdę mnie zachwycił. Piękna muzyka (zwłaszcza Narnia Lullaby), wspaniałe dobrani aktorzy, a zwłaszcza Łucja (świetnie pasowała do swojej roli), bajeczna scenografia i zdjęcia. A co najważniejsze nie było żadnych większych zabaw z fabułą, co najwyżej parę dodanych scen, żeby zwiększyć napięcie. Kilmat książki oddany w każdej sekundzie filmu. ![]() Chcę jeszcze tylko wspomnieć o Panu Tumnusie. Zakochałam się w tej postaci, jak tylko pojawiła się na kartach książki. Jej filmowa wersja absolutnie przerosła moje oczekiwania. Pan Tumnus był uroczy na swoich koślawych, kozich nóżkach i w czerwonym szaliczku. ![]() Jako ciekawostkę, dziś dowiedziłam się od koleżanki, że część zdjęć do Narni kręcona była w Polsce. Byłam zaskoczona, bardzo pozytywnie. I jeszcze małe pytanie, czy ktoś wie, czy Walt Disney ma zamiar zekranizować wszystkie siedem części opowieści z Narni? |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Jako ciekawostkę, dziś dowiedziłam się od koleżanki, że część zdjęć do Narni kręcona była w Polsce. Byłam zaskoczona, bardzo pozytywnie. gdzieś koło Biebrzańskiego Parku Narodowego, scenka gdy dzieciaki biegną przez jezioro ![]() QUOTE I jeszcze małe pytanie, czy ktoś wie, czy Walt Disney ma zamiar zekranizować wszystkie siedem części opowieści z Narni? I owszem. Zdjęcia do "Księcia Kaspiana" ruszają pod koniec tego roku. QUOTE Ahmed: Narnia pwns HP. No więc skoro mnie zachęciliście na pójście do kina to się nareszcie wypowiem na temat. Film przerósł moje wszelkie oczekiwania. Wybrałem się do kina z dziewczyną i moim 7-letnim bratem (który jeszcze nie miał okazji poznać wersji książkowej, ale jak troszkę poprawi swoje czytelnicze zdolności to mu z pewnością wcisnę Narnię). W każdym bądź razie b.dobry dubbing (państwo Bobrowie ;P), śliczna muzyka i narniowy klimat utrzymany w filmie (naprawdę czułem atmosferę z kart powieści). Może w filmie nie czuć wielkiego rozmachu, ale jest w nim coś co przyciąga uwaga, skupia widza na rozwijającej się fabule, przeniosło mnie prosto w baśniowy świat. Jestem dużo bardziej zadowolony z tej ekranizacji aniżeli z ostatniego HP&GOF. Czekam na następne części....(i jeszcze sporo poczekam). -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
December |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 103 Dołączył: 07.11.2005 Skąd: miasto spotkań bez barier Płeć: Kobieta ![]() |
Ahmed> dziękuję bardzo za odpowiedź.
Rzeczywiście troszkę trzeba będzie poczekać na kolejne części. Ale niestety moje życie składa się z czekania na kolejne książki, filmu itp. Pozostaje nam życzyć sobie, aby kolejne części Opowieści z Narnii były równie udanie nakręcone. ![]() |
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
miałam zaszczyt
![]() -------------------- Luke I'm your father!!!
|
Włóczęga |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 22.01.2006 Skąd: Skądinąd Płeć: Kobieta ![]() |
Hmm ... ja tam sie może nie znam ale film oglądałem i jest całkiem fajny ... książkę czytałem i nie powiem , spodobała mi się , ale z Harrym Potterem jej nie porównam bo jest jakby to powiedziec ... za krótka .... np. ta scena gdzie wszystkie potwory ze Śnieżną Czarodziejką na czele walczą z armią dobrych stworzeń pod przywództwem Piotra jest o wieeeele za krótka . C.S Lewis mógłby np. opisać jakieś działania wojenne .... wiem że napisałem to troche niezrozumiale ale , no cóż takie jest moje odczucie że książka jest noo ... za krótka i zbyt mało rozwnięta ...
-------------------- -Pan Lunatyk przesyła wyrazy szacunku profesorowi Gejowi i uprasza go , by zechciał nie wtykać swojego długiego nochala w sprawy innych ludzi
-Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać , że pan profesor Snape jest wrednym głupolem -Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie , jak taki kretyn mógł zostać profesorem --------------------------------------------------------------------------- -Pan Włóczęga pragnie stwierdzić że nieszczęśliwą kobietą jest ta , która musiała zostać matką kogoś tak podłego jak Pan Glizdozgon. Pan Włóczęga pragnie także wyrazić swoje przeogromne zdumienie z faktu nazywania Pana Glizdozgona szlachetnym mianem HUNCWOTA! |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ło wciurności.
|
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Włóczęga @ 22.01.2006 22:39) Hmm ... ja tam sie może nie znam ale film oglądałem i jest całkiem fajny ... książkę czytałem i nie powiem , spodobała mi się , ale z Harrym Potterem jej nie porównam bo jest jakby to powiedziec ... za krótka .... np. ta scena gdzie wszystkie potwory ze Śnieżną Czarodziejką na czele walczą z armią dobrych stworzeń pod przywództwem Piotra jest o wieeeele za krótka . C.S Lewis mógłby np. opisać jakieś działania wojenne .... wiem że napisałem to troche niezrozumiale ale , no cóż takie jest moje odczucie że książka jest noo ... za krótka i zbyt mało rozwnięta ... ![]() Nie mogłem się powstrzymać ![]() -------------------- |
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE np. ta scena gdzie wszystkie potwory ze Śnieżną Czarodziejką na czele walczą z armią dobrych stworzeń pod przywództwem Piotra jest o wieeeele za krótka Widać, że wogóle tego nie czytałeś i nawet nie oglądałeś!!!Śnieżna Carodziejska?? O gosh.. Tam jest BIAŁA CZAROWNICA!!! -------------------- Luke I'm your father!!!
|
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
skąd wiesz? ja oglądałem film i do niedawna dałbym głowę, że ta wredna babka to Królowa Śniegu, czy coś w tym rodzaju.
|
Kara |
![]()
|
Dobra pewności nie mam ale to wygląda jakby po prostu sobie przeczytał wszystkie posty sklecił cos w całość i tyle... a może ja mam po prostu pamięć do takich rzeczy?? nie wiem..
-------------------- Luke I'm your father!!!
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Co bardziej spostrzegawczy zauważą w tytule: "Lew, Czarownica i Stara Szafa".
Chociaż pomyłce się nie dziwię. Jak mamy Świętego Mikołaja, to możemy mieć i Królową Śniegu. Ech, szkoda, że niektórzy nie widzą różnicy. -------------------- |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ten Mikołaj to już była przesada. W kinie wszyscy zrywali boki
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Faktycznie, uważam, że to był jeden z błędów Lewisa. Widać, że kiedy pisał pierwszą część nie miał jeszcze sprecyzowanego obrazu świata, który tworzył. Ale w filmie się obronili. Nie miał czerwonej czapki i napisu Coca - Cola. Bałem się, że będzie gorzej...
|
Kara |
![]()
|
to prawda nie było amerykańskiej "wersjii" św.Mikołaja i za to im ogromny plus...
-------------------- Luke I'm your father!!!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:53 |