Seria Spod Znaku Hp, powieść, czy maszynka do robienia kasy
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Seria Spod Znaku Hp, powieść, czy maszynka do robienia kasy
HUNCWOTKA |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] ![]() |
To była literówka:PJuż poprawiam:D
-------------------- |
Avery |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 265 Dołączył: 06.07.2005 Skąd: Angband :> Płeć: Mężczyzna ![]() |
Osobiscie watpie, ona ma juz tyle kasy ze nie musi sie o nic martwic
-------------------- Quidquid agis, prudenter agas et respice finem ![]() Z popiołów strzelą znów ogniska, I mrok rozświetlą błyskawice, Złamany miecz swą moc odzyska, Król tułacz powróci na stolicę |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Im więcej masz kasy, tym większe masz wymagania i potrzeby. Teoretycznie zarabiam teraz kasę, nic starym nie daję, ale i tak mi cały czas brakuje, choć mam trzy razy więcej niż do tej pory.
![]() -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Ja tam myśle,że pierwsze części to naprawde były tak od serca, a reszta też była dla Rowling ważna,ale kiedy pisała każdą literkę każdego rozdziału każdej następnej części Harry'ego Pottera, to myślała też o kasie, producentach, sponsorach, reżyserach i tak dalej, i tak dalej. o i przyzwyczaja się do sławy i do wygód - tym bardziej musi pisać w książkach coś, co by wzbudziło dalsze zainteresowanie czytająćych te książki fanów, żeby kolejne części też się dobrze sprzedawały...No i zakładam się,że gdyby pisała dalsze części bez sławy i kasy, to by były inne...zupełnie inne...
-------------------- Gryffindor
KLL |
R.A.B |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 16.06.2006 Skąd: Kielce ![]() |
Seria Harry Potter to jest dzieło jej życia.Już nigdy nie stworzy czegoś podobnego lub leprzego.I pani J.K.R też o tym wie.Na pewno też zagłębiła się w ten świat i jej na tym zalerzy.Zarobiła sporą kase,bo jej się to nalerzy.W końcu to my napędzamy ten biznes.Dla kasy piszą Ci ,co stworzyli parodie np.Barry Trotter
Po nasisaniu pierwszej części nawet o czymś takim nie marzyła,więć nie było presj ii.Pisała i robiła dokładnie to co chciała.Teraz wiadomo jest film,są wydawcy,fani i jest presja.Trzeba powieść skończyć ,zgodnie z własnymi zasadami,założeniami,ale też tak aby była ciekawa i zaskakująca c.d.n R.A.B -------------------- www.lotr.kime.pl-bardo fajna początkująca stronka!
|
mida |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 99 Dołączył: 02.08.2005 Skąd: z Polski Płeć: Kobieta ![]() |
Nie chodzi o pieniądze a o idee którą trzeba doprowadzić do końca. Przynajmniej w przypadku książki.
Film to co innego. Gdyby seria HP nie stała się światowym bestselerem nikt nie pokusiłby się by ją przenieść na duży ekran. A tak? Który fan nie zaciągnie rodziców czy kolegów do kina? Sama chętnie idę żeby porównać film z książką. Poza tym jak ktoś już mądrze wspomniał autorce nalerzy się sukces i juz! ![]() -------------------- "Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę
Przeklnij ze mną słońca blask, pragnień twych nic już nie zagłuszy Uwierz mi i uwierz w noc, tylko nocą odkryjesz prawdę Sny wstydliwe skryje mrok, z marzeń nikt cię tu nie okradnie!" |
matra |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 02.02.2006 Skąd: Ortograficzna druga strona lustra ![]() |
QUOTE(mida @ 17.06.2006 23:05) No własnie czytając 6 tom, nad tym sie zastanawiała, czy Rowling nie zmeczyło to, że nie może przerwać, zrobić dłuższej przerwy, zabrać się za coś innego. 6 tom nie bardzo wydawał mi się książką "z serca" ale bardziej z przymusu. -------------------- ..."Milcz jeśli nie możesz wzbogacić ciszy..." - babcia Markowicz |
mida |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 99 Dołączył: 02.08.2005 Skąd: z Polski Płeć: Kobieta ![]() |
Moi znajomi mówią tak samo... pewnie coś w tym jest.
![]() -------------------- "Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę
Przeklnij ze mną słońca blask, pragnień twych nic już nie zagłuszy Uwierz mi i uwierz w noc, tylko nocą odkryjesz prawdę Sny wstydliwe skryje mrok, z marzeń nikt cię tu nie okradnie!" |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:21 |