Gra Harry Potter I Czara Ognia, Wypowiedz się...Co sądzisz?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Gra Harry Potter I Czara Ognia, Wypowiedz się...Co sądzisz?
Chooo |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 124 Dołączył: 15.04.2005 Skąd: Tam gdzie marzenia się spełniają... Płeć: Kobieta ![]() |
Zakładam temat bo chciałam wiedzieć co sądzicie o grze Harry Potter 4. Mi się ona nawet podoba...Grafika też jest fajna. Choć ciągle męczę się z przejściem zakazanego lasu. A propo...Znacie jakieś kody do tej gry? Czekam na odpowiedzi:*
-------------------- |
Wrona |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra ![]() |
Gra może być... Ale ja preferuję gry strategiczne... Gra HPiCO jest strasznie krótka i prosta i niektóre szczegóły w niej bardzo mi się nie podobały... np. gdy sterowałam (dajmy na to) Ronem i musiałam wracać po Harry'ego i Hermionę bo się gdzieś zgubili bądź zaklinowali
![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Chooo |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 124 Dołączył: 15.04.2005 Skąd: Tam gdzie marzenia się spełniają... Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Wrona @ 15.01.2006 23:31) Gra może być... Ale ja preferuję gry strategiczne... Gra HPiCO jest strasznie krótka i prosta i niektóre szczegóły w niej bardzo mi się nie podobały... np. gdy sterowałam (dajmy na to) Ronem i musiałam wracać po Harry'ego i Hermionę bo się gdzieś zgubili bądź zaklinowali ![]() Masz rację, gra jest fajna ale głupio z tym że czasem trzeba po nich wracać...To męczące chodzić w jedną i w drugą stronę..Ale m.in. podoba mi się to że można sobie wybrać kim chce się grać. A co to tego że gra jest krótka to racja. Mogli zrobić dłuższą i troche cięższą. ![]() ![]() Ten post był edytowany przez vampirka: 06.10.2016 15:08 -------------------- |
Goomisia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Lublin Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja w HP i CO niegrała i niemam zamiaru. te gry sa dla mnie malo interesujace. wole strategie i RPG. po I i II grze sie tak rozczarowalam ze niesiegam po kolejne.
-------------------- Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
*** ![]() *** http://s14.bitefight.pl/c.php?uid=2073 |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Jest już temat o grach i myślę, że tam też można napisać swoje opinie. Bezsensem jest zakładanie kolejnego tematu o takiej samej lub podobnej tematyce.
-------------------- |
Avery |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 265 Dołączył: 06.07.2005 Skąd: Angband :> Płeć: Mężczyzna ![]() |
W ta czesc akuratnie gralem ale poprzednie wołają o pomste do nieba
![]() -------------------- Quidquid agis, prudenter agas et respice finem ![]() Z popiołów strzelą znów ogniska, I mrok rozświetlą błyskawice, Złamany miecz swą moc odzyska, Król tułacz powróci na stolicę |
SIBO |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 06.02.2006 ![]() |
MOIM ZDANIEM GRY O HARRYM POTTERZE SĄ ROBIONE NA SIŁĘ PONIEWAŻ UWAŻAJA ŻE SKORO KSIAŻKA ODNOISŁA SUKCES TO Z GRĄ BĘDZIE TO SAMO UWAŻAM ŻE GRY TE SĄ NIEWYPAŁEM ...
|
Sayaka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 194 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Hej,
mam pewien problem, moja gra szwankuje w ten sposób, że nie mam głosu bohaterów, dźwięk też wydaje mi się, że powinien byc inny, jakos to wszystko niedporacowane, a patrzyłam na wersję francuską i tam wszystko jest okej. Wiecie moze co z tym zrobic? Aha, to moze sie okazać pomocne, w folderze z grą mam tajemniczy plik 'music' o rozszerzeniu .big . i nie wiem, moze z nim trza cos zrobc? |
Alice |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 09.12.2006 Skąd: GRYFINDOR Płeć: Kobieta ![]() |
Nie grałam
![]() |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
No cóż, nie grałam,ale słyszałam, że nawet dobra - przynajmniej lepsza od I i II części, bo III mi się spodobała.: szczególnie lot na hipogryie - fajnie to zrobili.
![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Trzecia część to była kompletna klapa! Jedyne co dobre to lot na hipogryfie, wszystko inne było beznadzejne. fabuły wogole nie było, tylko same zadania, które były nudne jak flaki z olejem. już dwie pierwsze chociaż też nie za dobre były lepsze jeśli chodzi o samą treść. O czwartej mam najlepsze zdanie, bo jest tam dużo roboty, grafika na dobrym poziomie porównując do innych gier o HP, jedynie co mnie tam wkurza to kamera.
-------------------- |
martini |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 26.12.2006 ![]() |
Hej! wczoraj wrzucilam na pceta hpico. nie wiecie moze jak mozna ustawic grafike, dzwiek oraz czy jest mozliwosc zmiany kata widzenia, bo teraz widac sterowana postac z góry, a gdy idze w moja strone (do mnie) to nie widac gdzie ta postac idzie! Mialam takie spotkanie z salamandra ja jej nie widzialam! jak mam pokonac cos czego nie widze!!!! W menu jest tylko automatyczny zapis i napisy! Ta gra jest o wiele gorsza od pozostalych, wszystkie inne mialy wiecej opcji i skrytek. dobrze ze teraz jest tania zmarnowane pieniadze. ;( prosze pomozcie mi bo chc ja przejsc a tak sie nie da, "kamera powinna ie obracac wraz z postacia!
|
martini |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 26.12.2006 ![]() |
prosze pomozcie, trudno walczyc z czyms co sie tylko slyszy!
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Poszukaj w dokumentacji dołączonej do gry. Jeśli w instrukcji nie ma słowa o zmianie ustawień kamery, to nie męcz się. Nic się nie da zrobić.
Ale coś podejrzewam, że faktycznie się nie da. Inaczej ludzie nie narzekaliby tak na kamerę. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Alatariel |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 29.12.2006 ![]() |
ech... Jak dla mnie to ta gra była najnudniejszą, najłatwiejszą i najkrótszą spośród wszystkich gier z serii "Harry Potter"... widze same minusy, no może oprócz grafiki, która była jak narazie "najbardziej udana
![]() ![]() |
Aredhel |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 29.12.2006 Skąd: z daleka Płeć: Kobieta ![]() |
Mi czwórka wydawała się nawet niezła choć jak zwykle zbyt krótka i zbyt łatwa. Grafika jest na niezłym poziomie – każda kolejna odsłona gry jest coraz ładniejsza. Dźwięk też w porządku. Do spolszczenia nie można się przyczepić. Nie wykorzystano jednak wielu możliwości które dawała rozbudowana fabuła książki. Nie zmienia to faktu że gra się miło, pozycja w sam raz na zimowy wieczór, tak aby się zrelaksować, dreszczyk emocji raczej jej nie towarzyszy, a szkoda. Trójka chymmm – fabuła była faktycznie tak pocięta, że gdybym nie znała treści ksiązki to z pewnością miała bym problemy ze zrozumieniem czegokolwiek z gry. Dwie pierwsze gry prezentowały dość niski poziom grafiki, poziom trudności też zdecydowanie za niski, więc ogólnie ukazują się jako mało ambitne gry.
![]() http://kibole.wroclaw.pl/sytuacje.html Szkoda że EA nie wykorzystuje jak na razie potencjału drzemiącego w książkach JR, bo z historii o Harrym można zrobić świetne gry. Ale zauważalne jest że z każdą kolejną częścią robione są coraz większe postępy – szkoda że w większości graficzne. Przydałaby się opcja zmiany poziomu trudności bo ten poziom jest chyba dopasowany do dzieci w wieku 8 – 12 lat (choć myślę że i one nie mają trudności z pokonaniem wszystkich przeszkód stworzonych przez EA). Pomimo tego Czara Ognia wywiera dobre wrażenie. Mimo tych niedociągnięć w grach z serii „Harry Potter i…” zawsze z ciekawością i chęcią sięgam po nie, być może z sentymentu do książki ![]() Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 15:06 -------------------- "Tread softly because you tread on my dreams" - W.B. Y.
|
Albinka |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 04.01.2007 Skąd: Bzie:p czyli Jastrzębie Zdrój,albo Ravenclav Płeć: Kobieta ![]() |
Ja w ogóle w nią nie grałam.Wole Sismsy, a jak już chodzi o Harry'ego to lubie jedynie III , gdzie się lata na Hipogryfie.
Gry z serii "Harry Potter i ..." powinny być lepsze , i postacie gdy się kieruje np.Ronem nie powinny( tzn Harry i Hermiona) się gubić. W III się nie gubiły , a jak przyszłam do koleżanki która ma IV , to odrazu mówiła że to bezsens i nie ma połowy tego co było w filmie. Ale Hermiona wyszła im ładniej. Ten post był edytowany przez Albinka: 12.01.2007 14:39 |
immo_love |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 16 Dołączył: 16.07.2005 ![]() |
Czwarta część miała skopane sterowanie według mnie, chociaż nawet mimo tego dosyć prosta.
A ja tak odbiegając troszkę od tematu, proponuję zagrać w trzecią część Harry`ego na Game Boy Advance - mozna spokojnie wlaczyc to na kompie ![]() ![]() -------------------- Hate to feel - wish I couldn't feel at all...
|
EmmaLover |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 25.01.2007 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Mężczyzna ![]() |
No więc jak dla mnie to CO jest chyba najgorszą z tych gier ;]
Może i grafika była ładna, realizm postaci znacznie różnił się od poprzednich części, ale mimo to... Przestałem w nią grać po pierwszych 5 minutach. Więzień Azkabanu miał to coś, czuło się klimat... W dodatku sterowanie było lepsze... Ale i tak najbardziej podobają mi się MŚ w Qudditchu, w które gram bardzo często. Świetna symulacja kwiktycia! -------------------- "-Severusie... błagam...
Snape uniósł różdżkę i wycelował nią w Dumbledore'a -Avada kedavra! ..." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:03 |