Alpen Gold - Bąbolada, recenzja czekolady...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Alpen Gold - Bąbolada, recenzja czekolady...
Shell |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta ![]() |
powodzenia! ;p
-------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
biaaaałaaa....
a zwykła to bez śmieci, jak ktoś słusznie wspomniał a poza tym. gorrrąca czekolada. tylko nie takie śrututy z torebek tylko z 'lokalu' co jak robi to im dobrze wychodzi XP -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
czekolada ze szkolnego automatu roxxx! 33% ze wygrasz wode ;}
-------------------- |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
u nas jest dobra z automatu. jedyne co się nie nadaje z niego do picia to coś mlecznego, co jest podobno fu. reszta w porządku.
-------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE 33% ze wygrasz wode ;} a już myslałem że tylko u nas takie spytne te machiny ;P -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
politechniczne automaty są super. wkładasz 2 zł, bierzesz cole w puszce a on ci jeszcze 5zł potrafi wypluć;D albo dwie cole.
tylko te automaty z kawą są złe! -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Biała? W białej nie ma w ogóle kakao, sama chemia. A fe.
Jak nadziewana to tylko Wedel :] mrrau, truskawkowa :] Płynna - w Camera Cafe w Krakowie piłąm pyszną czekoladę, gęstą, z syropem malinowym i malinami *.* Obiecałam sobie, że następnym razem wezmę piernikową (; Też nie lubię śmieci w czekoladzie. Chociaż kiedyś to było nawet ciekawe przeżycie - koleżanka częstuje mnie Milką, ja się głupia nie przyjrzałam, a tu mi coś nagle w gębie strzela. No i się okazało, że to te strzelające kryształki, sprytnie schowane. Nie lubię Milki :p -------------------- |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
emotka, biała to nie jest sama chemia, to głównie masło kakaowe otrzymywane z tego samego źródła, co i tzw. kakao właściwe :]
biała to raczej same kalorie, bo ze wszystkich czekolad jest najbardziej kaloryczna ^^' -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
Shell |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta ![]() |
i dlatego nie jemy bialej ;p
trzeba o siebie dbac! a goracej czekolady nie lubie ;p jakies takie za slodkie mi to ;p -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Najlepsza i tak jest truskawkowa wedla O taaak ! ;] a ja wczorja by,łam na gorącej czekoladzie ! Mmmmmm ;D QUOTE a goracej czekolady nie lubie ;p jakies takie za slodkie mi to ;p no własnei shell ja podobnie, ale jakoss sie dałam namówic i nie załuje ! ta byłaa innaaaa ;P -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Istotą czekolady jest zawartość kakao (masy kakaowej). A, jak widać na załączonym obrazku (muzeum czekolady Stollwerk w Kolonii), w białej czekoladzie go NIE MA. Jest tylko masło kakaowe, które z kakao niewiele ma wspólnego, niestety. Wszystkie (większość) wartości odżywcze czekolady - poprawa pamięci, koncentracji itd. - zawarte są właśnie w masie k., więc biała nie dość, że jest przesłodzona (prawie 50% Zucker), to jeszcze nie niesie ze sobą żadnych korzyści.
Ten post był edytowany przez emoticonka: 25.01.2006 15:23 -------------------- |
Avalon |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 360 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
i co z tego? wazne ze S dobra. =0)
-------------------- /pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
|
em |
![]()
|
No właśnie, kurna, niedobra ;p.
-------------------- |
Avalon |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 360 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
ja nie rozumiem jak biala czekolada moze nie smakowac ;p spaprane kubki smakowe ?
|
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Biała jest pyszna !
;] -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
Avalon |
![]()
|
banan dla tej pani
|
grlouiee |
![]()
|
Denki, denki ;]
Avalon my po prostu wiemy, co jest dobre ! ;D -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
em |
![]()
|
Kiedyś (jak byłam mała) zajadałam się margaryną zmieszaną z cukrem. Smakowała całkiem podobnie. I chyba stąd się moje uprzedzenie do białej wzięło.
Ale gorzka... mrrau. Każdy ma kubki smakowe jakie mu Bozia dała ![]() -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Biała czekolada to jakiś plebejski oksymoron.
|
em |
![]()
|
[głośno bije brawo]
no jeden normalny. ;p. -------------------- |
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
A tu się nie zgodzę, bo biała czekolada jest pyszna. Chociaż nic nie przebije zwykłej mlecznej milki, mniam.
Emo - gorzka czekolada wymiata ;] -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
Shell |
![]()
|
gorzka jest pycha, ale tylko jesli zawiera ponad 75% kakała ;d
-------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
grlouiee |
![]()
|
Ostatnio polubiłam, te serie limitowana (?) czekolad gorzkich z milki ! ;D
Pyyyychaaaaa ; ) -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
nie próbowałam, ale jak milki to na pewno dobre ;] Aaa i czekolada poprawia humor ;]
-------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
grlouiee |
![]()
|
QUOTE Aaa i czekolada poprawia humor ;] Peewenie, bo podwyzsza poziom endorfin. ; ) A u nas w skzole Pani z biologii pozwala nam jest czekolade w czasie sprawdzianu, zebysmy sie nie martwili, gdy zobaczymy pytania ; ). No i oczywiscie, żebysmy mieli wiecej energii na myslenie, nad trudnymi pytaniami. A ostatnio nawet przeczytałam, w jakiej gazecie, że czekolada pozytywnie dziala na prace serca. Bo o tym, że jest to 'lekarstwo' na stres, juz dawno wiedzialam ^^ Czekoolaaada swiatowa ;P -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:14 |