O Miłości Nieodwzajemnionej..., Pełno takich wierszy pewnie...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
O Miłości Nieodwzajemnionej..., Pełno takich wierszy pewnie...
Cassandra |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 31.12.2005 ![]() |
Ciebie chcę,
Nie mogę mieć, Bo ty zawsze jesteś tak daleko. Gdy pojąć chcę Dlaczego nie? Oddalasz się z kazdym krokiem. Stoisz u mych drzwi, lecz nie pukasz w nie Nie jestes pewien czy to ta furtka. Odchodzisz gdzieś w dal, i pośród fal znikasz z oczu mych. Nie powiem ci, jak bliski jesteś mi, nigdy się nie dowiesz. Nie chcę tak żyć Bez Ciebie jest źle mi, Bo ja kocham Cię... Ty mnie nie, więc po co łudzić się, że bedzie inaczej, wezmę nóż przyłożę tu... i Nie będzie już mnie... Mej troski też, ani mego zmartwienia. Spokój już będzie tu, Lecz... Nie będzie mnie... |
Smerfka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 08.06.2004 ![]() |
Powiem wprost - nie podoba mi się.
Przede wszystkim - rymy. Wbrew pozorm, wymagają ona bowiem sporego doświadczenia, wyczucia i talentu. Rzadko komu i kiedy udaje sie wplesc je w lekki sposób, nie wprowadzając przy tym wrażenia przymusu, sztucznosci. Młodym pisarzom, takim jak Ty, zdecydowanie tego nie polecam, bo - moim zdaniem- zwyczajnie ci się to nie udało. Poza tym ogólny przekaz wiersza też niezbyt zachwyca. Z pewnością nie jest szczególnie oryginalny, ani porywający. U mnie bynajmniej żadnych dreszczy, czy refleksji nie wzbudził. Nie wiem co prawda, jak Twój wiersz postrzegają inni - wg. mnie nie jest to nic specjalnego. Mimo to zycze jednak dalszej weny ![]() Może spóbuj bez rymów? :> -------------------- ***** One day u'll ask me - "what's more important for u, ur life or mine?" And I'll say : mine... And u'll walk away, never knowing, that YOU are my life... *** "Najbardziej odczujesz brak drugiej osoby,kiedy będziesz siedział obok niej, wiedząc, że ona już NIGDY nie będzie Twoja..." |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Niestety dramat.
Pisząc rymy tak Odczuwa się brak Jakby sensu i wogóle koncepcji I czytanie wiersza To duży wysiłek percepcji Już nawet abstrahując wogóle Że temat ujęty sztampowo Chociaż chciałaś czule I ten finał o nożu to już naprawdę Musisz wiele wiele pracować i ćwiczyć formę Bo rymy i rytm są totalnie niezborne Ja mówie tak A to mój ptak Jak się zbudzi będzie znak Tik tak tik tak. |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Katon, pomyliles
wyliczanki 'idzie rak nieborak jak uszczypnie bedzie znak' co do wiersza bardzo młodziutki 'zimowy' latem raczej takich nie spotykamy ale to normalne stadium rozwoju poety także nie jest zle motywacja i zobaczymy a avatar masz jak Cailith Ten post był edytowany przez Mellisa: 26.01.2006 20:46 -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:35 |