Draco Malfoy, Co o nim myślicie?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Draco Malfoy, Co o nim myślicie?
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Nie na tyle byciu chamskim, ale robienie komuś na złość i sprawianie przykrości innym, a szczególnie tym, których nie lubił - czyli ci, którzy byli "szlamami", oraz ci, którzy nie chcieli dołączyć do jego gangu, lub po prostu ośmieszał tych, którzy się dawali...
-------------------- Gryffindor
KLL |
aina |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 75 Dołączył: 31.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Doładnie.
A ten jego egoizm... ![]() Czasami mam wrażenie, że gdy dojrzeje, to przejrzy na oczy i uświadomi sobie, że bycie chamskim wcale się nie opłacało. Nie sądzę, że zmieni się na wartościowego i sympatycznego młodzieńca, jakim był w wielu fanfickach Kitiary (jaka szkoda...). -------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
Clara |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 09.11.2006 ![]() |
Mimo iż wydaje się być strasznie egoistyczny, ma tez on tą dobrą stronę. W końcu nie chciał zabić Dumbledore'a, nie miał na to tyle odwagi.
|
Flamme |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 73 Dołączył: 19.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
czy ja wiem? nie zabił, bo nie miał odwagi tego zrobić. ale pewnie chciał...
-------------------- ![]() |
aina |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 75 Dołączył: 31.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
A kto go tam wie? Po nim można się naprawdę wszystkiego spodziewać
![]() -------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
Aida o poranku |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 11.11.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Draco płaczący w toalecie jeczącej marty- to mi się bardzo podobało
![]() |
Flamme |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 73 Dołączył: 19.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
a mnie to zaskoczyło i nie mogę zrozumieć o co wtedy chodziło.
-------------------- ![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
No może w łaśnie w tej łazience okazał wrażliwość, chyba że to był objaw strachu...
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
To jest właśnie typ największego sku...syna jaki można na codzień spotkać, przedewszystkim jest to taki gość który nigdy nie zrozumie że można zachowywać się uczciwie, że mozna cos zrobić bezinteresownie. Nie musi być jakoś "demonicznie" zły, połączenie cynizmui wielkiego hajsu źle robi osobowości...
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
solve |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 67 Dołączył: 30.11.2006 Skąd: from middle of nowhere Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hmm... i właśnie za to kochają go miliony fanek i fanów na całym świecie. Za tą jego złą osobość, za to, można powiedzieć, okrucieństwo. Za łamanie wszelkich zasad moralności. Malfoy jest inny, a inność od wieków się podziwiało.
Draco ma coś, czego wielu mu zazdrości-obojętność. Owszem, można ją nazwać przekleństwem, ale często jest przysłowiowym szczęściem. Są też inne cechy, które u niego uwielbiamy: ironia, sarkazm, własne podejście do życia, świata. I chyba każdy jego fan przyzna, że w głębi ducha Draco jest inny ![]() -------------------- "...Widzisz to, czego nie ma, a nie widzisz tego, co jest..." |
aina |
![]()
|
I mimo, że jest obojętny, dąży do swego celu.
-------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
Josephine |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 01.12.2006 Skąd: Z piekła rodem... Płeć: Kobieta ![]() |
Po przeczytaniu VI cześci Draco jest dla mnie zagubionym chłopcem który wdepnał w bagno i wie że jesli bedzie chciał z niego wyjść pogrąży sie jeszcze bardziej-prawdopodobnie na smierć podobnie jak Regulus. Mimo to lubie jego postac... no może nie zupełnie lubie-poprostu momentami mnie intryguje chociaż jest bardzo oczywista. Nie dostrzegam w niej takiej dwuznacznosci jak u Snape'a.
-------------------- Nie należy sądzić, że diabeł kusi jedynie ludzi genialnych. Gardzi zapewne głupcami, ale nie lekceważy ich pomocy. Przeciwnie, pokłada w nich wielkie nadzieje.
[ Charles Baudelaire ] http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=73129 |
Niewinni Czarodzieje |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 65 Dołączył: 08.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Niewinni widzieli dziś Draco przemienionego we fretkę na Nowym Świecie. F krutce pani Senyszyn będzie miała z niego drakowe futro.
Nie mamy co jeść na jutro. Znowu poezja się tworzy. Hehe. Rym do 'przestworzy' zdaje się banalny. Co mówi palma do palmy? Zapalmy. Futro. Fretka. Drako. Zjadłbym se tako. P.S. W sensie, że jako-tako. Ten post był edytowany przez Niewinni Czarodzieje: 03.12.2006 04:15 -------------------- Believe it or not, the bus can swim! Najka jest pijana w 3D. Eva ledwo przyjechała do stolicy, a już pewien koleś dostał od niej w ryj. Poznań miasto chamstwa i przemocy!!!! Avada - NIE WESZŁEŚ! -wszedłem! Ludwisarz to plądrownik. Po chuju Bambi i galopujące jeże. Katon edytuje sygnaturki, chociaż nie ma go na zlocie, czym ustanawia szokujący precedens. Acha, jest pan chujem, panie sędzio. Avady pies boi się Holokaustu. Lilith nie myje pach! no dobra, myje =* Avada robi burdel na głównym Hejzel nie ma w sygnaturce! Najka lubi pajdy z chlebem. Misiek to powodzianin. Mama Voldiusa baunsuje do muzyki Sigur Ros. Marcin to John mAkłowicz i pisze powieść o kedavach z wróżbą. Tymon wpierdala kubki! Katon ma dziure w nodze i nos mu odpada. Nataku spi z otwartymi oczami. Rysiek Kowal zawsze wie lepiej. Wo ist Wojtek? Martyna nawet nie jest zarejestrowana. Ahmed byl na Ricoloopie. Gruby balet. Potti doznala trwalego uszczerbku na sluchu. Hypacja gotuje obiady. A Vold przyjechał na Openera coś zjeść. A Dementi to przyczajony tygrys ukryty admin. em ma jajca jak Przem. Stary Tymona pisze wiersze na allegro. A Marcin podciera się telegazetom. A Avada śpi w berecie. PrzemekZ to Super Hiper Mega Furman TimmY się cofa przed autobusami. Hypacja zawsze przychodzi ostatnia matoos nie istnieje (i w tej sygnaturce tez go nie ma) a w ogóle to jest pławikonikiem i wsysa plankton! MisieK śpi na plaży i szyje dresy. Voldius w wieku 27 lat będzie milionerem. Postanowienie. TimmY'ego tata jest czarodziejem. A w dodatku Tymon twierdzi, że inteligentnym rymem do 'Tymon' jest 'bidon'. Kropka - Katona tata chodzi do żłobka. Ahmed - jego celem jest opanowanie wielbłądziego rynku na Middle Iście. Sihaja pracuje w TESCO! Przemek spieprza nad morze. Myśka to nigeryjski chłopiec. A Sumiko wszystko funduje. Nawet prąd, zią. No. I w dodatku tańczy na krześle. A Hagrid robi przewroty fotelowe. A Cat woli pić z tatą, a nie z nami. A Nataku woli bez lateksu. em chce być z małej litery. A Naika zawsze jedzie do domu zanim się impreza zacznie. A Rysiek Kowal jest sąsiadem Kasi Cicho-pek. I nawet Hakiel czasem zachodzi. ale to misiek śpi z otwartymi oczami jak gandalf i chrapie i sie wierci |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(solve @ 01.12.2006 01:19) Hmm... i właśnie za to kochają go miliony fanek i fanów na całym świecie. Za tą jego złą osobość, za to, można powiedzieć, okrucieństwo. Za łamanie wszelkich zasad moralności. Malfoy jest inny, a inność od wieków się podziwiało. Draco ma coś, czego wielu mu zazdrości-obojętność. Owszem, można ją nazwać przekleństwem, ale często jest przysłowiowym szczęściem. Są też inne cechy, które u niego uwielbiamy: ironia, sarkazm, własne podejście do życia, świata. I chyba każdy jego fan przyzna, że w głębi ducha Draco jest inny ![]() W roli czarnego charakteru znacznie lepiej wypada Snape, czy nawet sam Lucjusz Malfoy, szkoda że ich role są trochę zbyt okrojne. Sam Draco, wogóle wydaje się troche niedojrzały, kumplowanie się z największymi możliwymi przygłupami to nie jest najlepszy pomysł na karierę=) A pozatym to jest spoko( dzień dobroci dla fretek) -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czasami to pogardliwe zachowanie Draca i jego cynizm przypomina mi Sawyera z LOSTa (moją ulubioną postać)
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Renegate |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 04.12.2006 Skąd: Inowrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
JA tam go nie lubie. No może troche mi się go zrobiło żal, gdy w łaźience płakał do jęczącej Marty, ale i tak nic nie zmieni mojego zdania. nie lubie go
![]() -------------------- ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
No nieeee. Draco - Sawyer? Fujfujfujfujfujfuj.
Główna różnica: Sawyer jest pociągający i skrywa mroczną tajmnicę (sasasa). Draco jest obleśny i jedyną jego tajemnicą jest bycie śmierciożercą, co nie jest już takie pociągające. W ogóle nie czaję fascynacji Malfoyem. Seksowny Sawyer, mroczny macho, zły na pokaz, ale w środku wrażliwy facet i po prostu zwyczajnie głupi, a potem głupi-który-wdepnął-w-gie, chamski, wywyższający się Malfoy. Jest różnica. Fascynacja "złym" chłopcem i złym chłopcem. -------------------- |
Drigi |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 05.12.2006 Skąd: Inowrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Koleś wielki cwaniak i wielka miernota! Dobry w gębie a wczynach do bani
![]() -------------------- Moje prywatne gg: 9520759
|
wickie |
![]() ![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 19.11.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja go lubie.....taki fajny czarny charakter......Jedyny w Hogwarcie(pomijając Snapea)
Ten post był edytowany przez wickie: 29.12.2006 17:27 -------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
no, końcówki to nie zczaiłam, przyznaję się.
-------------------- |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Zeti @ 05.12.2006 09:23) Czasami to pogardliwe zachowanie Draca i jego cynizm przypomina mi Sawyera z LOSTa (moją ulubioną postać) Eee... chyba prędzej Sawyer przypomina Ci Dracona, a nie Draco Sawyera (?) A jeśli już mamy porównywać, to według mnie Sawyera powinno zestawiać się ze Snape'em - tu jest zdecydowanie więcej podobieństw ![]() Draco generalnie ani mnie ziębi, ani grzeje (podobnie jak większośc bohaterów). Wielkim platonicznym uczuciem pałam tylko do dwóch osobników - notabene skrajnie różnych. A teraz wybaczcie, idę "się przewietrzyć" Ten post był edytowany przez smagliczka: 08.12.2006 14:53 |
Alice |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 09.12.2006 Skąd: GRYFINDOR Płeć: Kobieta ![]() |
Nie lubie tej postaci. Dupek i tchórz.
|
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
ja go lubie ^^ a dlaczego ? bo jest czarnym charakterkiem x D po prostu dosyć mam tych wszystkich wspaniałych i przesłodzonych postaci w filmach i wszelkiego rodzaju książkach które chcą uratować święta .[ nie wiem czemu święta ale to chyba ten czas ] i próbują być przyjaciółmi wszystkich ; / [ poza Harrym oczywiście bo on to inna bajka ; p ] może jestem jakaś nienormalna, ale ja po prostu nie lubie ludzi, którzy chcą być przyjaciółmi wszystkich x D no draco czasami przesadza z bysiem wrednym, ale ja go kocham x D [ oczywiscie jego postać bardziej przypadła mi do gustu w opawiadaniach pisanych na tym forum x D ]
-------------------- |
solve |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 67 Dołączył: 30.11.2006 Skąd: from middle of nowhere Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE [ oczywiscie jego postać bardziej przypadła mi do gustu w opawiadaniach pisanych na tym forum x D ] Tu się wtrącę, bo ciekawy wniosek sie nasuwa. Jak spojrzę na to trochę z boku to widzę, że lubię Dracona właśnie z tych ff... I to chyba jeden z głównych moich błędów (i chyba nie tylko moich) w ocenie bohaterów z serii HP. Oceniać ich na podstawie opowiadań, a nie rzeczywistych faktów z książek. ''Trzy dni z życia Malfoya" (nie z tego forum) - przedstawia Dracona jako zagubionego w świecie Ciemnej Mocy chłopca, któremu to ojciec wybrał drogę życia. Draco wzbudza w Czytelniku niejako współczucie. W ''Zmowie Dziewic'' - Malfoy staje się MIŁY i opiekuńczy, a to z pewnością jakoś zadziałało na moją ocenę. I wiele, wiele innych. Po chwili: Mimo wszystko w większej części lubię go za to ''zło'', które sobą przedstawia. Zło pociąga ;] -------------------- "...Widzisz to, czego nie ma, a nie widzisz tego, co jest..." |
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
No musze sie z toba zgodzic . Bo ja zaczęłam oceniać postacie na podstaiwe opowiadan na forum, a nie na podstawie ksiazki . ale to chyba nie tylko ja .
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 21:32 |