Draco Malfoy, Co o nim myślicie?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Draco Malfoy, Co o nim myślicie?
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
nie w ogole . on udaje tylko po to żeby go nie wydziedziczyli
![]() ech . ciekawe x D -------------------- |
Satania |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 139 Dołączył: 01.02.2007 Skąd: za górami , za lasami . . Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(LilienSnape @ 05.02.2007 18:18) co udaję ;> ? -------------------- Fairytale gone bad .
|
szelma |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 83 Dołączył: 05.01.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Wg mnie Draco to poprostu rozpieszczony, zepsuty dzieciak i tchórz. Może ma w sobie coś dobrego, ale nie wiem czy aż tyle, żeby się zmienić.
I... owszem - nie jego wina, że taki jest... wychowanie robi swoje. A Wy znowu sie w dyskusję wdajecie ![]() ![]() Ten post był edytowany przez szelma: 05.02.2007 19:23 |
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
ja już tam się w nic nie wdaje x P
-------------------- |
Nina |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 21.08.2003 Skąd: Wwa Płeć: Kobieta ![]() |
Scena w której Draco wacha się przed zabiciem Dumbledor'a jest bardzo realna i Rowling ma u mnie za nią wielkiego plusa. - Ukazuje ludzkie cechy postaci zamiast nadawać jej nierealne kształty. Draco jest nastolatkiem, niemal dzieckiem - Nie potrafił sobie poradzić z ciężarem morderstwa. I tak właśnie być powinno. Nie ma ludzi stricte dobrych i stricte złych - I bardzo nie lubie gdy tacy pojawiają się w książkach.
To wlasnie naswietla nam Rowling - Draco nie jest złą postacią, tudzież złym człowiekiem. Jest rozpieszczonym dzieciakiem z dobrego domu - Jest złośliwy i dumny. Ma o sobie wygorowane mniemanie i patrzy z góry na innych ludzi. Ale nie potrafi zrobić czegoś co byłoby naprawde złe. A to, że służy Voldemortowi jest tylko kaprysem, kolejnym rezultatem przesadnej pewności siebie, tudzież wpływem rodziców. Osobiście lubie tą postać i uważam, że została całkiem przemyślaną i mam nadzieje, że w ten sposob będzie kontynuuowana w 7 tomie. -------------------- "Sanity is not statistical"
|
Kylie |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 04.02.2007 Skąd: znad Wisły Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Dziewczyna z Slytherina @ 25.02.2007 12:30) Stwierdzę to dość brutalnie... ale jakie ma znaczenie czy Malfoy zginie w 7 tomie? Owszem, jest to moja ulubiona postać, więc nie piszę tego, bo uważam, iż jest "zwykłym chamem" czy kimś takim. Miałoby znaczenie gdyby zginął w poprzednim tomie, bo miałoby to wpływ na następne. Jednak w ostatnim - co to za różnica skoro to ostatni tom i potem i tak o Malfoy'u już nie usłyszymy? To ma znaczenie. Może my już nie usłyszymy o Malfoyu, ale magiczny świat będzie trwał. Nie skończy się wraz z ostatnim tomem książki. Tak samo mogłabyś powiedzieć, że nie ma znaczenia, czy zginie Harry czy Voldemort. To przecież ma ogromne znaczenie dla całego magicznego świata! |
Sara |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 21.02.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Dziewczyna z Slytherina @ 25.02.2007 12:39) No nie za bardzo... Na temat: Draco jest podłym, głupim, przystojnym ![]() Cóż jak ja bym była jego matką to na pewno bym mu dała jakieś ograniczenie , czy coś... ![]() -------------------- |
LilienSnape |
![]()
|
tak to ciekawe.
co do Draco. no to nic się nie zmieni jak zginie, ale ja jednak nie chce żeby zginął. bo tu chodzi o sam fakt. Ten post był edytowany przez LilienSnape: 25.02.2007 22:04 -------------------- |
szelma |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 83 Dołączył: 05.01.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Sara @ 25.02.2007 21:54) Na temat: Draco jest podłym, głupim, przystojnym ![]() ![]() ![]() |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
moze ona mowi o tomie feltonie a nie o draconie xD
-------------------- |
Annik Black |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 02.11.2005 Skąd: Wrocław Płeć: Kobieta ![]() |
A ja nie powiem o Feltonie, tylko o Draconie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- "There is no good and evil, there is only power... and those too weak to seek it."
"Died rather than betray your friends." "Voldemort... is my past, present and future... Nieruchomości - znam się na tym :) |
LilienSnape |
![]()
|
i zęby !
koniecznie. -------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
J acoraz bardziej lubie Malfoya i Snape'a gratulacje dla Rowling za te postacie Nobla co najmniej, oczywiście nie mówie o ich wyglądzie tylko sposobie ich przedstawienia przez autorkę
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Annik Black |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 02.11.2005 Skąd: Wrocław Płeć: Kobieta ![]() |
Właśnie... Zgadzam się z Zeti w 100%, tyle że ja oprócz tego, że lubię ich "sposób przedstawienia przez autorkę" to również do wyglądu tych dwóch postaci nie mam praktycznie żadnych zarzutów xD A postacie wykreowane są wręcz perfekcyjnie... A to może rzecz gustu, bo ja ubóstwiam wręcz takie... szare postacie xD Ni dobre, ni złe. Bardzo mnie wkurza, gdy ktoś jest tylko dobry, albo tylko zły (dlatego nie lubiłam Dropsa, chodź do Voldiego nie mam zarzutów... w końcu sama podaję się za Śmierciożercę
![]() ![]() Edit1. A co do tych włosów i zębów to coś w tym jest... ![]() Ten post był edytowany przez Annik Black: 26.02.2007 21:35 -------------------- "There is no good and evil, there is only power... and those too weak to seek it."
"Died rather than betray your friends." "Voldemort... is my past, present and future... Nieruchomości - znam się na tym :) |
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Mimo swojej chamskości, jest coś w nim takiego pociągającego (Nie, nie przeciągane słowa
![]() Boże, co za głupoty piszę ![]() ![]() -------------------- she wolf.
|
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
o tak. przez ff (szczegolnie erotycznie) zupelnie sie zmienia nastawienie do postaci xD
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Annik Black @ 26.02.2007 20:35) Właśnie... Zgadzam się z Zeti w 100%, tyle że ja oprócz tego, że lubię ich "sposób przedstawienia przez autorkę" to również do wyglądu tych dwóch postaci nie mam praktycznie żadnych zarzutów xD A postacie wykreowane są wręcz perfekcyjnie... A to może rzecz gustu, bo ja ubóstwiam wręcz takie... szare postacie xD Ni dobre, ni złe. Bardzo mnie wkurza, gdy ktoś jest tylko dobry, albo tylko zły (dlatego nie lubiłam Dropsa, chodź do Voldiego nie mam zarzutów... w końcu sama podaję się za Śmierciożercę ![]() ![]() Edit1. A co do tych włosów i zębów to coś w tym jest... ![]() No może Snape skłania się bardziej w strone zła... Ale to jego niby potępieni dawnej drogi, oszukanie Albusa... Dzięki ci Rwwling za Snape'a I poyśleć, że dawniej go nie lubiłem -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Aylet -- FF pisane przez Kirę, to po prostu kisiel w gaciach : P
Ale nie robiąc offtopu, to naprawdę czytając takie FF totalnie zmienia się nastawienie do danej postaci. Bohater staje się w ogóle inny...Mrrr ;] -------------------- she wolf.
|
Aylet |
![]()
|
no, właśnie to miałam na myśli xD ogólnie to dajcie spokój, jak się książke czyta to przychodzą myśli "w opowiadaniu był zupełnie inny.. i taki sexowny..." xD xD xD
-------------------- |
kObra. |
![]()
|
Przypomniałam sobie scenę pod prysznicę z Ginny z FF Kiry xD...Omg...xD
Potem jak czytasz książkę to jest takie wewnętrznie psiee, że on w FF był taki hot xD -------------------- she wolf.
|
Aylet |
![]()
|
o! ale najbardziej podobało mi się jaki był w "i believe..."... o bosh xD szkoda, że nie ma takiego malfoya na serio
![]() -------------------- |
Annik Black |
![]()
|
Mnie tam Malfoy zadowala taki jaki jest
![]() -------------------- "There is no good and evil, there is only power... and those too weak to seek it."
kObra. |
![]()
|
Dokładnie, trzeba je odstawić, bo potem w naszych głowach jest wyimaginowany Malfoy, jako super-przystojny-i-wszystko-co-najgorsze facet xP
-------------------- she wolf.
|
LilienSnape |
![]()
|
o boszz.
Draco w "i believe..." to było dopiero coś xD ale mi teraz przypomniałyście, no ! chociaż nie mam zastrzeżeń do tego z książki, no chociaż mógłby nie być takim tchórzem, to jednak wole tego muah Malfoya z ff. ale ok ok . przecież tutaj mowa o Malfoyu, którego wymyśliła szanowna pani RowlingxD -------------------- |
kObra. |
![]()
|
Malfoy Rowling - tchórz i psie xP....Malfoy FF - xD....
-------------------- she wolf.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 16:08 |