R.a.b I Medalion
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
R.a.b I Medalion
mormord |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 02.02.2006 ![]() |
Nie wiem czy ktos to juz zauwazyl ale chyba znalazlem dowod na potwierdzenie tego ze R.A.B to brat Syriusza. Zajrzyjscie do Zakonu Feniksa na strone 134, 5 wers od dolu: "Znalezli też cięzki medalion, którego nikt nie potrafil otworzyc..."
Teraz zajrzyjcie do Ksiecia Polkrwi na strone 226 wers 12 i 13: ... potrzasajac ciezkim, zlotym medalionem..." Oba te opisy pasuja do sibie. Wyglada na to ze Regulus wykradl medalion i przyniosl do domu. ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
O w morde. Aż se sprawdze.
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
To pasuje! Syriusz zniszczył ten medalion więc Harry już nie musi go szukać i zostaje mu tylko 3 chyba że...
QUOTE(Wrona @ 02.02.2006) Zastanawia mnie za to dlaczego wszyscy myślą, że jest 7 horkruksów... To, że Tom powiedział, że to potężna cyfra (czy jakoś tak) nie oznacza, że podzielił na tyle części swoją duszę... Może nie zdążył, a moze podzielił na więcej? Voldemort żeczywiście zrobił więcej niż 7 horcruxów w końcu tylu ludzi pozabijał -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Kulafior |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 01.02.2006 ![]() |
Ale sam mówił że 7 to najpotężniejsza magiczna liczba. No i nawet taka bestyja jak one może nie chciała kroić swojej duszy na maleńkie plasterki. ALe to by było nuiesamowite i rispekt dla Rowling, ona często zostawiała takie małe wskazówki, ale zwykle w jednej książce. Nie no, to by było niesamowite. A może Syriusz nie zniszczył tego, tylko medalion http://monety.piloty.eu/medale.html jako w pełni sprawny Horcrux leży sobie przy Grimuald Place? hehe, Horry szuka go po całym świecie, a m a pod nosem.. to by było niezłe
Ten post był edytowany przez vampirka: 06.10.2016 16:31 |
mormord |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 02.02.2006 ![]() |
Niekoniecznie u Syriusza. Rownie dobrze moze lezec na wysypisku.
![]() |
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Zeti @ 02.02.2006 14:25) Ale za każdym razem nie musiał sobie duszy roztrzepiać ![]() QUOTE(Kulafior @ 02.02.2006 14:42) A może Syriusz nie zniszczył tego, tylko medalion jako w pełni sprawny Horcrux leży sobie przy Grimuald Place? hehe, Horry szuka go po całym świecie, a m a pod nosem.. to by było niezłe Moim zdaniem to mogłoby być w stylu Rowling. No w końcu jest teraz to dom Harry'ego, więc tak se myśle, że będzie tam dość często przesiadywał i pod koniec książki powie: - Maiłem go tyle razy w ręku , czemu go nie zniszczyłem ![]() (MOJA WYOBRAŹNIA ![]() -------------------- ...
|
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wow, sprawdziłem, rzeczywiście powalająco realistyczna teoria. tak, chyba wygląda na to, że RAB przyniósł medalion do chałupy.
![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Luna Lovegood @ 02.02.2006 14:56) QUOTE(Zeti @ 02.02.2006 14:25) Ale za każdym razem nie musiał sobie duszy roztrzepiać ![]() No nie musiał ale kto wie co się dzieje w glowie szaleńca -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
ale w końcu Voldemort znowu zbyt wielu ludzi nie zabił.. od tego miał ludzi.
A takie rozszczepianie musi miec też jakieś inne konsekwencje. -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
O kurna, ale teraz to mnie powaliło o_O
To jest niesamowite i bardzo prawdopodobne, że to jest właśnie ten medalion, zapewne Rowling miała nadzieje, ze mało kto zwróci na to uwagę i będzie lepszy efekt zaskoczenia... -------------------- |
Zeti |
![]()
|
Pewnie ten medalion nie chcial się otworzyć bo był horcruxem
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
zapewne, ale dlaczego RAB napisał, że zniszczył horkruksa, skoro HP i spółka znaleźli go w V tomie.
I jest kolejne niebezpie ![]() |
Poomyluna |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 02.02.2006 Skąd: Z Marzenia... ![]() |
Ale z drugiej strony pasuje
![]() Regulus A. Black! ![]() Chociaż... Może to tylko przypadek? Chyba musimy poczekać do 7 omu. Zaraz! A może za to zabił Voldemort Regulusa, a potem skłamał, że Regulus nie chciał po prostu czegoś wykonać! ![]() -------------------- "Wiedziałem, że jestem inny. - wyszeptał do swoich drżących palców. - Wiedziałem, że jestem kimś wyjątkowym. Zawsze. Wiedziałem, że coś w tym jest."
Tom Marvolo Riddle |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę że wszyscy są zgodni co do tego że R.A.B to Regulus. Zauważcie jak często Rowling wspomina o nim w VI tomie:
III Rozdział: Dumbledore mówi o tym że spadek przeszedł na Harry'ego, bo Regulus i Syriusz nie mieli dzieci.... IV Rozdział: Slughorn wspomina o tym że Regulus był w Slytherinie, podobnie jak cała rodzina Blacków za wyjatkiem Syriusza. VI Rozdział: Lupin wspomina o tym że odnaleziono ciało Karkarowa, po czym dodaje że śmierciożercy znaleźli Regulusa zaledwie po kilku dniach (od jego ucieczki od Czarnego Pana). Odnośnie medalionu (wykopane z HP Lexicon): QUOTE At some point, the locket was removed from its hiding place by the mysterious R.A.B. and another locket substituted for the original with a note; the true locket's whereabouts are currently unknown, although it may be the same as the locket found at 12 Grimmauld Place during the summer before Harry's fifth year. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że jest to najwyraźniej ten sam medalion. Jedyne pytanie które mnie już od lipca nurtuje brzmi "Czy Regulus żyje?" Z tego co dowiadujemy się w książce został on zabity po tym jak odmówił wykonania jakiegoś zadania na żądanie Czarnego Pana. Ale czyż JKR już wcześniej nie użyła podbnej sztuczki? Chodzi mianowicie o Petera Pettigrew, o którym wszyscy myśleli że od dawna nie żyje zabity przez Syriusza. Czy tutaj sytuacja może okazać się podobna? Myślę że trop Regulusa może zaprowadzić Harry'ego bardzo daleko....i z pewnością Jo ukrywa jeszcze jakies informacje dotyczące tej postaci. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
możemy też powiedzieć, że młody Black, dowiedział się, sprawdził, zniszczył, chciał wejść na wyzsze "stanowisko" u Czarnego Pana, ale ten go do grobu wpakował( w sumie to nic nowego nie napisałam, więc powiem, że zgadzam się z poprzednikiem.)
-------------------- ...
|
Puszek |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 14.05.2005 ![]() |
QUOTE(Aylet @ 02.02.2006 16:44) To by w ogóle o tym nie pisała. O tym medalionie znalazłem już dawno i pisałem na starym VI tom forum. -------------------- Pararampam...
|
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Ahmed @ 02.02.2006 18:15) Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że jest to najwyraźniej ten sam medalion. Jedyne pytanie które mnie już od lipca nurtuje brzmi "Czy Regulus żyje?" Z tego co dowiadujemy się w książce został on zabity po tym jak odmówił wykonania jakiegoś zadania na żądanie Czarnego Pana. Ale czyż JKR już wcześniej nie użyła podbnej sztuczki? Chodzi mianowicie o Petera Pettigrew, o którym wszyscy myśleli że od dawna nie żyje zabity przez Syriusza. Czy tutaj sytuacja może okazać się podobna? Myślę że trop Regulusa może zaprowadzić Harry'ego bardzo daleko....i z pewnością Jo ukrywa jeszcze jakies informacje dotyczące tej postaci. Oj, nie sądzę, żeby Rowling kolejny raz stosowała ten sam "myk" . To by było zbyt proste jak na nią, ![]() ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
michelle |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 03.02.2006 ![]() |
[SIZE=7][COLOR=red]tak wszyscy mowia ze R.A.B. to Remulus Augustus Black.. wiec moze to prawda???
|
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
to jest całkiem możliwa teoria... Rowling na pewno po coś napisała wzmiankę o medalionie w VI tomie... i uważam, że Ona włąśnie liczyłą na to, że ktoś to zauważy... chyhb anie sądzicie, że pisze książki dl młotków, tacy w ogóle nie potrafia czytać...
-------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 14.06.2005 ![]() |
No, ale jak ktoś może czytać HP jak nie potrafi czytać ;p?
RAB to jest Regulus Black, to było na jakiejś tam stronie, a ja jestem zbyt leniwa żeby to znaleźć. QUOTE Regulus i Syriusz nie mieli dzieci.... ;> Ten post był edytowany przez Dorcas Ann Potter: 03.02.2006 11:19 |
Absolution |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 264 Dołączył: 06.10.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
|
Katarn90 |
![]()
|
a było gdziekolwiek podawane jego drugie imie?
|
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Dorcas Ann Potter @ 03.02.2006 11:18) No, ale jak ktoś może czytać HP jak nie potrafi czytać ;p? oj to był skrót myślowy ;P chodzi mi o czytanie ze zrozumieneim ![]() -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
Absolution |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 264 Dołączył: 06.10.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
|
Katarn90 |
![]()
|
Bóg ci to w dzieciach wynagrodzi.
Ciekaw jestem, czy nie byłoby czegoś więcej o RAB-ie na ww.hp-lexicon.org tam zawsze jest dużo informacji z wywiadów i rozmów z JKR. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:46 |