R.a.b I Medalion
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
R.a.b I Medalion
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
A czymże są wszystkie nasze dyskusje, jak nie robieniem problemów z niczego?
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
wojtuch |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 01.02.2006 ![]() |
No ale przeważnie poruszamy sprawy, które naprawde się liczą, mówimy o R.A.B., o Snape, o Dumblu, o horkruksach. Dyskutujemy nad tym, ale to w jaki sposób harry mógł zabić syriusza w III części nie jest tak ważne bo niczego nie wyjaśni, nie przybliży do jakiegoś celu
![]() |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Ale to natchnione, co czytam. Do jakiego celu ma nas cokolwiek tutaj mówione doprowadzić? Do poznania tajemnic wszechświata? Do jednoznacznego określenia liczby pi? Nie wydaje mi się - to jest rozrywka, każdy sobie chce pogadać, a jak się znajdzie jakiś interesujący temat to jeszcze lepiej.
Avery |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 265 Dołączył: 06.07.2005 Skąd: Angband :> Płeć: Mężczyzna ![]() |
To wyglada prawdopodobnie, ale dziwi mnie to ze Syriusz nie zorientowal sie co znalazl, bo gdyby zobaczyl to ozdobne S z pewnoscia nabralbny pewnych podejrzen i pokazal medalion Dumbledore'owi.
-------------------- Quidquid agis, prudenter agas et respice finem ![]() Z popiołów strzelą znów ogniska, I mrok rozświetlą błyskawice, Złamany miecz swą moc odzyska, Król tułacz powróci na stolicę |
wojtuch |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 01.02.2006 ![]() |
Nie, do Wszechświata nie, ale do poznania tajemnic HP, ale masz rację. Forum nie może zawierać ściśle określonych tematów i rzeczywiście można pisać o wszytkim nad czym się ma wątpliwości.
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
A może R.A.B. to trzy różne osoby, sam Dumbledore mówi że jeden by tego nie dokonał.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Wrona |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra ![]() |
QUOTE(Zeti @ 05.02.2006 14:58) Całkiem możliwe, ale... Ten ktoś pisze w osobie pojedyńczej... -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pisać mogła jedna osoba a podpis złożyły trzy lub jest to zrobione dla niepoznaki
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Avery @ 04.02.2006 20:15) To wyglada prawdopodobnie, ale dziwi mnie to ze Syriusz nie zorientowal sie co znalazl, bo gdyby zobaczyl to ozdobne S z pewnoscia nabralbny pewnych podejrzen i pokazal medalion Dumbledore'owi. Syriusz nie musiał , się wszystkiemu się przyglądać... W sumie wątpie, że chciał się zastanawiać nad tymi rzeczami.. R.A.B to kilka osób?? Wątpie... ale jakoś dziwnie mi się to skojarzyło z Huncwotami -------------------- ...
|
Bujdka;) |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 05.02.2006 Skąd: z niewygodnego krzesła Płeć: Kobieta ![]() |
No dobra... jezeli R.A.B. to brat Syriusza to jak on wykradl ten horkruks?! moze wczesniej byl on inaczej chroniony bez tego beznadziejnego eliksiru.... przeciez sam Dumbl mowil ze 1 osoba by tego nie dokonala. a jak juz wykradl do jak odtworzyl ten eliksir?:/ Może to Slughorn<lol2> lub Snape...<lol2> nie wiem.... mysle ze to Byl Regulus z jakims pomocnikiem.... Gdyby mial on 2 imie to by bylo ono na drzewie genealogicznym... teraz mi sie nasunelo ze to mogla byc Andromeda Black.... kuzynka Regulusa i Syriusza a siostra Bellatrix i Narcyzy... wtedy by bylo R.A.B. >> Regulus i Andromeda Black...
-------------------- sialala;)
|
Zeti |
![]()
|
Możliwe Andromeda jest matką Tonks więc jest chyba po dobrej stronie
SIBO |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 06.02.2006 ![]() |
DOKLADNIE WZIĄŁ PRAWDZIWEGO HORKUSA A ZOSTAWIŁ FALSYFIKAT Z WIADOMOSCIA DO VOLDIEGO NIESTETY PRZECZYTAŁ JA DOPIERO HARRY I TO DZIEKI DUMBLOWI KTORY SPADŁ WRAZ Z MEDALIONEM NA ZIEMIE ...
![]() |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
No to sibo akurat wiemy
![]() Co do tego, że R.A.B. to trzy osoby to raczej wątpię. Bo przeciez kropki stawia się po inieniach i nazwisku. A tam nie ma rzadnego "i". Co do Andromedy, to na pewno jest po tej "dobrej stronie" jednak również wątpię, żeby to ona z rzekomym Regulusem zabrała medalion. Powód? Widzicie... Tonks jest nieco "szalona" i myślę, że jej matka też taka była (skoro jej dała na imię Nimfadora ![]() -------------------- |
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Hmmm... wątpie tym bardziej, że Regulus był po tej złej stronie, a Andromeda po dobrej , więc wątpie, żeby się lubili.
-------------------- ...
|
hazel |
![]()
|
QUOTE(Luna Lovegood @ 07.02.2006 15:28) Hmmm... wątpie tym bardziej, że Regulus był po tej złej stronie, a Andromeda po dobrej , więc wątpie, żeby się lubili. Cała ta dyskusja toczy się właśnie w tej kwestii - był po dobrej stronie czy nie? Mógł przecież wykraść horkruksa po to, by zlikwidować konkurencję ![]() Druga sprawa - jej treśćnapisana była w liczbie pojedynczej - jaśli Regulus miałby tak ważnego wspólnika, że umieszczał go w podpisie, to wypowieź byłaby też w jego imieniu. Ten post był edytowany przez hazel: 07.02.2006 19:39 -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Luna Lovegood |
![]()
|
Nie wydaje mi się żeby Regulus był tym "dobrym", Syriusz zapewne o tym by wiedział. W końcu on jako jedyny był hmmm"normalny"
![]() -------------------- ...
|
hazel |
![]()
|
Nie wiem właśnie. Musisz przyznać, że Syriusz był przez pewien czas "odcięty od świata" i mógł być niedoinformowany w pewnych kwestiach. Nic nie wiemy na temat czasu, kiedy Regulus (o ile to on) wykradł horkruksa, nie pamiętam też nic na temat daty jego śmierci. Poza tym on też mógł (i pewnie myślał), że jego brat był zdrajcą na rzecz Volda, więc jak miał coś robić przeciw Czarnemu Panu, to by się nie wywnętrzał przed przedstawicielem zainteresowanej strony.
Luna Lovegood |
![]()
|
Jeżeli mówiąc " odcięty od świata" myślisz o jego pobycie w Azkabanie, to przecież Regulus już w tedy nie żył no nie? Ale w sumie to chyba masz racje.
-------------------- ...
|
hazel |
![]()
|
No właśnie nie wiem, czy wtedy już nie żył. Jest gdzieś jakiś fragment określający, kiedy zginął? Cholera, nie pamiętam
![]() -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Luna Lovegood |
![]()
|
No , ale zabił go ktoś na polecenie Volda( czy nawet sam Vold nie pamiętam) więc miał jeszcze ciałko, więc lilly i James żylli, więc Syriusz jeszcze nie był w Azkabanie. Więc z tego wynika, że Regulus umarł wcześniej
![]() -------------------- ...
|
hazel |
![]()
|
Hmmm, w sumie racja. To nawet logiczne jest
![]() -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Luna Lovegood |
![]()
|
Może i ginie śmiercią tragiczną, ale tak szczerze, to ja przestałam rozumieć od tego momentu ![]() QUOTE(hazel @ 08.02.2006 00:49) -------------------- ...
|
hazel |
![]()
|
Hehe, ty żałuj, że nie widziałaś moich nocnych rozmów z gg. Ja sama nie wiem co ja piszę, to co wymagać żeby ktoś wiedział?
Luna Lovegood |
![]()
|
To dobrze , bo ja już myślałam, że to ja i mój mózg musimy już iść spać
![]() Ale jak mówisz, że sam nie wiesz o co chodzi to ok:D -------------------- ...
|
hazel |
![]()
|
Nie no, ja wiem o co chodzi, tylko jakoś mi przekazywanie nie wychodzi;).
Once again: 1. Regulus wykradł horkruksa (zakładamy) 2. Syriusz siedzieał w pierdlu 3. Regulus sądził, tak jak wszyscy, że Syriusz jest mordercą, że zdradził przyjaciój i jest po stronie Volda. Regulus zdradził Volda, więc był po dobrej stronie nie chciał się zwierzać śmierciożercy. 4. Syriusz siedział w pierdlu i myślał że jego brat jest śmierciożercą więc mu się nie zwierzał także. 5. Wszystko się skomplikowało jak w czeskim filmie Jak już mówiłam, ta koncepcja już upadła dzięki Twojej uwadze. -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:52 |