Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
Goomisia |
![]() ![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Lublin Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam. Oglaszam wielki powrot starej zabawy ktora sie tu cieszyla duzym powodzeniem dawno wadno temu.
zasady: 1. Najpierw zadaje się pytanie. 2. Ktoś na nie odpowiada (czas na odpowiedź nie jest limitowany. Pytający może dawać drobne podpowiedzi). 3. Osoba zadająca pytanie potwierdza lub zaprzecza odpowiedź oraz wyznacza osobę pytającą w ciągu 48 godzin od odpowiedzi 4. Osoba która odpowiedziała poprawnie i została wyznaczona przez osobę zadającą pytanie zadaje nową zagadkę w ciągu 48 godzin od potwierdzenia. 5. A w wypadku oddania (zrzeczenia się zagadki) to kto pierwszy, ten lepszy (czyli pierwszy chętny zadaje). 6. Jeżeli natomiast nie pojawi się potwierdzenie, to pierwsza osoba, która podała odpowiedź zada nową zagadkę. 7. Gdy nowa zagadka nie pojawia się w ciągu 48 godzin, oznacza to automatyczne oddanie zagadki. 8. W razie wątpliwości rozstrzyga zadający pytanie/moderator/prefekt. wszystko jasne no to START!!!!!! KTO JEST W 6 TOMIE NAUCZYCIELEM WROZBIARSTWA W HOGWARCIE?! Ten post był edytowany przez em: 07.08.2008 01:19 -------------------- Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
*** ![]() *** http://s14.bitefight.pl/c.php?uid=2073 |
Shell |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta ![]() |
Centaur Firenzo i prof. Trelawney
![]() Ale oddaje, bo jakos nie mam pomyslu na zagadke ;d -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Cos czuje,ze sie beda pytania powtarzaly. Who cares? XD
Jaki jest naturalny kolor włosów Tonks? (ale zem oryginalna ![]() Ten post był edytowany przez vampirka: 06.10.2016 13:50 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
December |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 103 Dołączył: 07.11.2005 Skąd: miasto spotkań bez barier Płeć: Kobieta ![]() |
Naturalny kolor włosów Tonks: brązowe o mysim odcieniu
Mam nadzieję, że to poprawna odpowiedź. Pytanie: Jak nazywała się Kapitan Harpii z Holyhead? |
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
A ona ma "naturalny" kolor włosów?? Bo coś mi się nie wydaje:P
KApitanem Harpii chyba jest :Gwendolina Morgan Pytanie : Imie (nazwisko) Polaka wspomnianego ,w HP. -------------------- ...
|
Evita |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 12.02.2006 ![]() |
QUOTE KApitanem Harpii chyba jest :Gwendolina Morgan A nie Gwenog Jones? -------------------- *** Członkini "The Marauders - fanklubu Huncwotów" ***
|
December |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 103 Dołączył: 07.11.2005 Skąd: miasto spotkań bez barier Płeć: Kobieta ![]() |
Luna Lovegood> Nie do końca. Gwendolina Morgan była kapitanem drużyny w 1953 roku (na podstawie Quidditch przez wieki - i pewnie z tej książeżki wzięłaś odpowiedź) Ale to też chyba można uznać.
![]() Mnie chodzi o to, kto jest aktulnym kapitanem Harpii z Holyhead. |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gwenog Jones.
Jak się nazywała nauczycielka OBCM w czasach Toma Riddle'a? |
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Aha to przepraszam i unieważniam pytanie:P Hyhy... a odpowiedź znalazłam w internecie:P Niedoczytałam do końca, tylko wziełam pierwszego kapitana:P
-------------------- ...
|
Fauna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 13.02.2004 ![]() |
Nauczycielka Obrony nazywała się Galatea Merrythought.
Kim był Bob Ogden? -------------------- "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał. A mniej niż połowę chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują."
/Bilbo Baggins/ (\__/) This is Bunny. Copy Bunny into (O.o ) your signature to help him (> < ) on his way to world domination |
Goomisia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Lublin Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pracował w Departamencie Łamania Prawa. to on wybral sie z wizyta do "dziadka" Voldzia i poznawal historie zamachu na zycie Tomma - ojca Lorda.
Na jakie stanowiskao awansowal ojciec Rona w 6 tomie? -------------------- Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
Savvage |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 116 Dołączył: 10.02.2006 Skąd: TBG Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jest szefem Biura Wykrywania I konfiskaty Fałszywych Zaklęc Obronnych i Środków Ochrony osobistej.
Kim był Wilkie Twycross? -------------------- |
Goomisia |
![]()
|
byl instruktorem aportacji z Ministerstwa.
gdzie Harry Potter pierwszy raz spotyka prof. Quirell`a? Ten post był edytowany przez Goomisia: 12.02.2006 15:53 -------------------- Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
Savvage |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 116 Dołączył: 10.02.2006 Skąd: TBG Płeć: Mężczyzna ![]() |
po raz pierwszy spotkał go w dziurawym kotle.
Kto wyczarował mroczny znak podczas mistrzostw świata w quiditchu? -------------------- |
ronefu |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 31.01.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Barty Crouch Jr.
A pytanie oddaje bo nie mam pomyslu |
Savvage |
![]()
|
Kto wyczarował Mroczny znak W Hogwarcie nad wieza astronomiczną?
-------------------- |
kubaj0 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 150 Dołączył: 05.02.2006 Skąd: Mińsk Mazowiecki Płeć: Mężczyzna ![]() |
pewnie jakiś śmierciożerca
![]() |
Savvage |
![]()
|
Dobra odpowiedz ale jak mozna to konkretnie
![]() A jak nie to ty zadaj pytanie ![]() -------------------- |
kubaj0 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 150 Dołączył: 05.02.2006 Skąd: Mińsk Mazowiecki Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kto podczas pierwszych dni/miesięcy życia Harry'ego, przewiózł go na motorze??
|
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hagrid, a mroczny znak wyczarował Gibbon
Moje pytanie: W którym roku urodził się Voldi ![]() Ten post był edytowany przez Katarn90: 12.02.2006 16:54 |
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
Hagrid
Jaka była odpowiedz na pyatnie Sfinksa podczas turnieju trójmagicznego?? -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
Katarn90 |
![]()
|
dominisia, byłem pierwszy
![]() |
Savvage |
![]()
|
Wiec najpierw odpowiem na pytanie dominisia:
Odpowiedz brzmi PAJĄK MOge juz zadac pytanie Kto zamordował Syriusza Syriusza się pisze synu.. Nie uwłaczaj mi. Bellatrix mnie postrzeliła, ale to nie znaczy, że mnie zamordowali... Ten post był edytowany przez Syriusz_Black: 28.12.2006 13:36 -------------------- |
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
pisałąm wtedy odpowiedź, a raczej myślałam nad pytaniem... i nie zauważyłam Twojego pytania.. ale mogę odpowiedzieć na nie... 1927 rok
![]() -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
Katarn90 |
![]()
|
Bella - odpowiedź na pytanie Savvage, choć nielegalnie dostał głos
![]() Jak się nazywał ojciec, dziadek od strony matki, matka i wuj Voldka. Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 13:56 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 06:11 |