Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Profesor McGonaggal po prawej i snape po lewej?
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie, to nie to o CO mi chodziło.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
matips |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 428 Dołączył: 21.04.2007 Skąd: z krainy Mordor Płeć: Mężczyzna ![]() |
Karkarow i Maxime
/edite/ maxime po lewej Ten post był edytowany przez matips: 13.09.2007 21:02 -------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak, Pytanie w twoje ręce.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
matips |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 428 Dołączył: 21.04.2007 Skąd: z krainy Mordor Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wymyśliłem:
Skąd pochodzi ten cytat? QUOTE(skąd to jest) (...)Miał na sobie długi, czarny płaszcz, a na czubku głowy bielała łysina. Po chwili zniknął (...) -Gdzie jest Nagini? - zapytał zimny głos. -Ja... ja nie wiem panie - odpowiedział lękliwie pierwszy głos. Chyba wybrał się (...) Pogrunym (...) pominąłem końcówkę zdania bo byłoby o wiele bardziej oczywiste. To są to raptem trzy słowa. Ps. Coraz ciężej i dłużej wymyślam zagadki ![]() /edit/ błąd w bb-code Ten post był edytowany przez matips: 13.09.2007 21:19 -------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Z Czary Ognia, rozmowa Glizdogona z Voldemortem, kiedy Fran Bryce podsłuchiwał pod drzwiami.
-------------------- |
matips |
![]()
|
TAK
ps. Czy zagadki zostały powiązane z punktami domów Ten post był edytowany przez matips: 13.09.2007 21:33 -------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
Aylet |
![]()
|
Tego nie wiem. Trzeba by było uzgodnić to ze wszystkimi prefektami.
Pytanie:Do czego służą pióra memortka. -------------------- |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Do przyrządzenia veritaserum i eliksirów wspomagających pamięć.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Aylet |
![]()
|
Dobrze
-------------------- |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z czego zasłynął Urquhart Rackharrow i kiedy żył (w którym wieku)?
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
matips |
![]()
|
URQUHART RACKHARROW 1612 – 1697 WYNALAZCA ZAKLĘCIA WYPRUWAJĄCEGO WNĘTRZNOŚCI
-------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
Aylet |
![]()
|
Urquhart Rackharrow (1612 – 1697) – wynalazca zaklęcia wypruwającego wnętrzności
edit: o sorry ![]() Ten post był edytowany przez Aylet: 13.09.2007 21:37 -------------------- |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Urquhart Rackharrow (1612 – 1697; znaczy XVIIw.) – wynalazca zaklęcia wypruwającego wnętrzności
Edit. osz kurde... sorry Winetu! Ten post był edytowany przez harolcia: 13.09.2007 21:39 -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Ramzes |
![]()
|
Jeszcze ktoś?
![]() Matips- Twoja kolej. -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
matips |
![]()
|
Kiedy odbył się bal bożonarodzeniowy (data) udowodnij swoją tezę.
-------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
Aylet |
![]()
|
rok 1994, 24 grudnia.
obliczam według daty śmierci Prawie bezgłowego nicka. Ten post był edytowany przez Aylet: 13.09.2007 21:43 -------------------- |
matips |
![]()
|
tak
Mark Twain Dom Seniora |
Aylet |
![]()
|
Kto jest autorem książki "Quidditch przez wieki" ?
-------------------- |
Ramzes |
![]()
|
A nie 25 grudnia?? Anglicy nie uznają Wigilii.
EDIT: Kennilworthy Whisp (piszę z pamięci, mam nadzieję, że dobrze ![]() Ten post był edytowany przez Ramzes: 13.09.2007 21:47 -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
matips |
![]()
|
Kennilworthy'ego Whispa
/edit/ tak, Ramzes ma racje. Po zastanowieniu Anglicy nie uznają wigilii. Ale i tak Ramzes pyta ![]() Ten post był edytowany przez matips: 13.09.2007 21:49 -------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
Aylet |
![]()
|
jes. Twoje pytanie.
Pierwsza odpowiedź była matipsa Ten post był edytowany przez Aylet: 13.09.2007 21:48 -------------------- |
Ramzes |
![]()
|
Harolcia odpowiedziała na moje pytanie, które skasowałem, kiedy ujrzałem, że pytanie jest matipsa. A brzmiało- kim jest gurg?
|
matips |
![]()
|
To odpowiedź na pytanie Ramzesa ([chyba] usunął). Ja uważam, że nie potrzebnie, bo jak słusznie zauważył źle potwierdziłem odpowiedź na pytanie o bal.
Mark Twain Dom Seniora |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
To obowiązuje to pytanie, czy nie? Bo się trochę zagubiłam. W razie potrzby usunęłam tamten posta, a na wszelki wypadek:
przywódca olbrzymów? Ten post był edytowany przez harolcia: 13.09.2007 21:53 -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 05.07.2025 13:46 |