Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Też nie. Dlaczego myślałeś, że to Cho?
Podpowiedź: Może i wygląda jak motyl. Na pewno wiecie. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bahanka?
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Niestety nie.
Załamać się? Nie, jeszcze jedna podpowiedź: Może i wygląda jak motyl, ale tylko wygląda. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
matips |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 428 Dołączył: 21.04.2007 Skąd: z krainy Mordor Płeć: Mężczyzna ![]() |
Harry?
-------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
Zeti |
![]()
|
Trzecia podpowiedź. Kto. Nie chodzi o konkretną osobę, ale o grupę ludzi.
Ten post był edytowany przez Zeti: 02.11.2007 21:23 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Zakohana w książkach |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Prefekci Postów: 473 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Chochliki kornwalijskie?
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
Czy chochliki klasyfikują sie do grupy stworzeń na które mówimy 'Kto'?
Pozamieniajcie sobie te loga na te nowe, ładne. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Claudia_Black |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 169 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Ehh.. Jeszcze jedna podpowiedź?
-------------------- No escaping though you're running, you cannot find home
Drowning in your desperation... |
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Strzelam: WILE.
-------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Uczniowie Beauxbatons? Zakon Feniksa?
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
Istnieje pewna grupa czarodziejów, którzy mogą, ale nie muszą wyglądać jak motyl, lub inne zwierze.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Animadzy?
-------------------- Gryffindor
KLL |
Zeti |
![]()
|
Tak. No nareszcie.
Myślałem, ze juz na to nie wpadniecie. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Bo zagadka była zbyt trudna, tzn. zbyt luźne skojarzenie między motylem a animagiem.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
Możliwe. Następnym razem skojarzenie będzie mocniejsze.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
O wow,jak ja dawno pytania nie zadawałam...
No dobra, już wiem - jak bardzo madame Maxime jest wyższa od Dumbledore'a?? (nie chodzi mi tu o miarę w centymetrach ![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
"Czubek jego tiary ledwie sięgał jej podbródka"
![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Hermiona1900 |
![]()
|
Zgadza sie
![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Ha, w końcu punkty dla Hufflepuffu
![]() Proszę podać dwie sytuacje z dwóch różnych tomów, w których Cedrik Diggory zachował się fair wobec Harry'ego. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
W trzecim tomie, kiedy złapał znicza i zorientował się, że Harry spadł z miotły chciał, aby unieważnić koniec meczu.
W czwartym tomie dał Harry'emu podpowiedź na temat jaja (żeby skorzystał z łazienki prefektów itd.). -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Prawidłowo, rzecz jasna.
Ramzes |
![]()
|
Co lub kto łączy HP z Odyseją?
Pytanie dość ogólne i zapewne jest kilka odpowiedzi, ale chodzi mi o jedną konkretną wzmiankę. -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
![]()
|
Hermiona?
Ramzes |
![]()
|
Nie. Nie szukajcie wśród osób pierwszoplanowych, rzucających się w oczy. Tak jak powiedziałem - chodzi mi o wzmiankę.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Czarodziejka Kirke, która pojawia się na kartach z czekoladowych żab?
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 11:34 |