Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Aylet??
-------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
już, już , przepraszam, nie było mnie wczoraj. oddaje pytanie Krukonom, ja nie mam pomysłu.
-------------------- |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Podaj 10 różnych wzmianek/zdań/opisów/etc dotyczących wampirów we wszystkich tomach HP (poza siódmym oczywiście, choć tam to słowo i tak nie pada ani razu
![]() -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
1. “W jego klasie zawsze cuchnęło czosnkiem; mówiono, że spożywał go w wielkich ilościach jako środek przeciw pewnemu wampirowi, którego spotkał w Rumunii, i odtąd żył w nieustannym lęku, że ów wampir odnajdzie go nawet tutaj“. HPIKF s. 143
2. “… jak dotąd zmusił go do odegrania prostego wieśniaka z Transylwanii, którego wyleczył z Uroku Poplątania Języka, yeti z przemarzniętą głową i wampira, który po spotkaniu z Lockhartem zaczął jeść wyłącznie sałatę.” HPIKT s. 172 3. “Albo lisy, albo jakiś popaprany wampir”. HPIKT s. 213 4. “Och, nie, Harry się obrazi, to chyba przysmak dla wampirów – mówiła Hermiona”. HPIWA s. 208 5. “– Harry, Ron, chodźcie ze mną, muszę z wami porozmawiać na temat wypracowania o wampirach. Wybacz nam, Severusie”. HPIWA s. 303 6. “– Co ty opowiadasz! – wrzasnął jego towarzysz. – Jesteś pomywaczem w Dziurawym Kotle… Ja poluję na wampiry, zabiłem ich już z dziewięćdziesiąt…”. HPICO s. 136 7. “– Potem pozwoliliśmy sobie na troszkę czarów i nie było tak źle. Na polskiej granicy nadzialiśmy się na parę zbzikowanych trolli, a w barze w Mińsku poprztykałem się trochę z pewnym wampirem ale poza tym poszło całkiem gładko”. HPIZF s. 472 8. „Chyba miały z tym coś wspólnego wampiry…”. HPIZF s. 795 9. „– Słyszałaś, że ma się pojawić wampir? – Rufus Scrimgeour? – zapytała Luna. – Co?! – zdziwił się Harry, nie bardzo wiedząc o co jej chodzi. – Masz na myśli ministra magii? – Tak, on jest wampirem – stwierdziła Luna rzeczowym tonem”. HPIKP s. 340 10. „– Harry, chciałbym, żebyś poznał Eldreda Worple’a, mojego dawnego ucznia, autora dzieła Bracia Krwi: Moje życie wśród wampirów… i oczywiście jego przyjaciela Sanguiniego”. HPIKP s. 341 Może być? ![]() Ten post był edytowany przez kate711: 21.01.2008 19:21 -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pięknie. Lepiej sobie nie mogłem wymarzyć
![]() -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja dam bardzo proste pytanko.
![]() Której klasy był Order Merlina Gilderoya Lockharta? -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Ramzes |
![]()
|
Trzeciej.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
kate711 |
![]()
|
Dobrze.
![]() -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Ramzes |
![]()
|
Na czym najbardziej zależało Dumbledore'owi, kiedy Ministerstwo zaczęło go publicznie oczerniać?
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
żeby go nie wyrzucili z talii kart z czekoladowych żab.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
Dobrze.
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zacytuj pierwszą wzmiankę w cyklu HP o Lovegoodach. Podaj tom i stronę.
Ten post był edytowany przez Zeti: 21.01.2008 20:58 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
musze szukac cytatu? był poruszany temat o Lovegoodach w 4 tomie Harry Potter i Czara Ognia kiedy Pan Diggory pytał się czy już wszyscy są przy świstokliku. Padła tedy odpowiedź, że rodzina Luny poleciała wcześniej (tydzień temu)
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
Niech będzie...
Aylet pytaj. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Aylet |
![]()
|
zagadka leci do krukonów (;
edit: niech będzie. zacytuj pierwsze słowa bliźniaków kiedy ujrzeli Harry'ego. (pierwszy raz) Ten post był edytowany przez Aylet: 21.01.2008 21:31 -------------------- |
Ramzes |
![]()
|
Cytat będzie po angielsku, bo nie chce mi się przepisywać - "No, the Lovegoods have been there for a week already and the Fawcetts couldn’t get tickets, - said Mr. Diggory. - There aren’t any more of us in this area, are there?"
Rozdział 6, s. 82. Punkty należą się Aylet. A teraz czekamy na zagadkę od Krukonów. Zeti. Ten post był edytowany przez Zeti: 21.01.2008 21:19 -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Aylet - słowa te to "Pomóc ci?" wypowiedziane przez jednego z bliźniaków.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Aylet |
![]()
|
dobrze.
-------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Wybaczcie zwłokę, nie było mnie.
Podaj cytat, w którym jeden z bohaterów HP odrzuca zarzuty drugiego, jakoby ten pierwszy nie sprawdzał się w pewnej, nie będącej zwykle tematem rozmów tych bohaterów, sferze życia. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
kate711 |
![]()
|
Pewnie nie o ten fragment chodzi, ale cóż…
- No cóż… – powiedziała pani Weasley, oddychając głęboko i rozglądając się po wszystkich w poszukiwaniu poparcia – cóż… widzę, że jestem w mniejszości. Powiem więc tylko jedno: Dumbledore musiał mieć uzasadnione powody, kiedy mówił, że Harry nie powinien zbyt wiele wiedzieć, a w końcu komu jak komu, ale jemu na pewno leży na sercu dobro Harry’ego… – On nie jest twoim synem, Molly – powiedział cicho Syriusz. – Ale jakby nim był! – krzyknęła pani Weasley. – Kogo ma poza mną? – Mnie! – Tak, ciebie – powiedziała drżącym tonem pani Weasley. – Tylko że jak siedziałeś w Azkabanie, to nie bardzo mogłeś się nim zajmować, prawda? Syriusz zaczął podnosić się z krzesła. -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Nie, niestety nie. Moja zagadka jest dość podchwytliwa.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
A-g-a-t-a |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 91 Dołączył: 24.04.2005 Skąd: Katowice Płeć: Kobieta ![]() |
Bez cytatu, ale zaraz dopiszę.
Rozmowa Harry'ego z Dudleyem i słynne "Skąd wiesz, że nie jestem odważny w łózku?". edit// - Ale w nocy to już taki odważny nie jesteś, co? - TERAZ jest noc, Dudasie. Tak nazywamy te cześć doby, w której jest ciemno. - Dobrze wiesz, o co mi chodzi. Kiedy lezysz w łóżku! (..) - A skąd ci przyszło do głowy, że nie jestem odważny w łóżku? - zapytała Harry, całkowicie zbity z tropu. - Niby czego mam tam się bać, poduszek, czy może czegoś innego? HP i ZF, miękka okładka, strona 22 Ten post był edytowany przez A-g-a-t-a: 23.01.2008 20:21 -------------------- '(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.'
![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Tak
![]() Pytasz, Agato. Szkoda, że nie jesteś przydzielona do żadnego domu, bo zarobiłabyś punkty :] -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
A-g-a-t-a |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 91 Dołączył: 24.04.2005 Skąd: Katowice Płeć: Kobieta ![]() |
Kto śpiewał pieśń o czarodzieju Odonie i co stało się z różdżką owego czarodzieja?
Ten post był edytowany przez A-g-a-t-a: 23.01.2008 20:25 -------------------- '(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.'
![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Śpiewali ją Hagrid i Slughorn. Różdżka została przełamana.
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 23:17 |