Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
na kandyzowane ananasy?
|
jqass |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 30.03.2008 ![]() |
Tak, ale były jeszcze 2 rzeczy.
-------------------- Egzorcysta: Vade Retro Satana!
Ja: Nie pójdę!!! |
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Na zapasy dojrzewającego w bogatych beczkach miodu pitnego, kandyzowane ananasy i aksamitne bonżurki.
-------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
jqass |
![]()
|
Dokładnie tak. Zadaj pytanie.
EDIT:Beczki były dębowe, a nie bogate. ![]() Ten post był edytowany przez jqass: 04.04.2008 15:25 -------------------- Egzorcysta: Vade Retro Satana!
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Eee... miałam napisać: na bogate zapasy dojrzewającego w dębowych beczkach miodu pitnego, kandyzowane ananasy i aksamitne bonżurki. Nie wyszło mi.
![]() Ile lat miała Rita Skeeter w 4 tomie? -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Zakohana w książkach |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Prefekci Postów: 473 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(HPiCO @ str 321) Rita Skeeter, atrakcyjna blondynka lat czterdzieści trzy[...] -------------------- |
kate711 |
![]()
|
ok
![]() -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Zakohana w książkach |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Prefekci Postów: 473 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Oddaję, Komukolwiek.
Ten post był edytowany przez Zakohana w książkach: 04.04.2008 19:06 -------------------- |
jqass |
![]()
|
OK to ja.
W jakim miesiącu urodził się Dudley? -------------------- Egzorcysta: Vade Retro Satana!
kate711 |
![]()
|
W czerwcu.
jqass |
![]()
|
Owszem. Zadawaj pytanie.
-------------------- Egzorcysta: Vade Retro Satana!
kate711 |
![]()
|
Skąd Harry chciał wyciągnąć królika?
A-g-a-t-a |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 91 Dołączył: 24.04.2005 Skąd: Katowice Płeć: Kobieta ![]() |
Z Tiary Przydziału?
-------------------- '(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.'
![]() |
kate711 |
![]()
|
Dobrze.
![]() -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
A-g-a-t-a |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 91 Dołączył: 24.04.2005 Skąd: Katowice Płeć: Kobieta ![]() |
Kto, kiedy i w jakich okolicznościach miał nagły, krótkotrwały napad głuchoty?
Ten post był edytowany przez A-g-a-t-a: 06.04.2008 12:24 -------------------- '(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.'
![]() |
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
Dumbledore przy Harrym. Więcej nie wiem
![]() |
A-g-a-t-a |
![]()
|
Proszę o rozwinięcie tej odpowiedzi.
-------------------- '(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.'
![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
— No pewnie! — powiedział Harry, wpatruja˛c sie˛ w Hagrida. — Przeciez˙
chyba nie my´slisz, ˙ze to, co ta krowa. . . przepraszam, panie profesorze — dodał szybko, spojrzawszy na Dumbledore’a. — Miałem wła´snie napad głuchoty i nie mam poj˛ecia, co powiedziałe´s, Harry— rzekł Dumbledore, kre˛ca˛c młynka kciukami i gapia˛c sie˛ w sufit. —Rozumiem—powiedział nie´smiało Harry.—Chodzi mi o to, Hagridzie. . . ˙ze. . . jak w ogóle mogłe´s pomy´sle´c, ˙ze przejmiemy si˛e tym, co ta. . . baba. . . napisała o tobie? -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
A-g-a-t-a |
![]()
|
Oczywiście, Zeti.
Zadajesz. -------------------- '(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.'
![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ile imion ma Slughorn?
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Claudia_Black |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 169 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Trzy?
-------------------- No escaping though you're running, you cannot find home
Drowning in your desperation... |
Zeti |
![]()
|
Tak, pytasz Klaudio.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Claudia_Black |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 169 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Oddaję komukolwiek, nie mam pomysłów...
-------------------- No escaping though you're running, you cannot find home
Drowning in your desperation... |
Zeti |
![]()
|
Podaj dwanaście cytatów z tuzinem z HP.
kate711 |
![]()
|
1. W sobotę wszystko zaczęło się wymykać spod kontroli. Do domu przeniknęły dwadzieścia cztery listy, zwinięte w kulki i ukryte w dwóch tuzinach jajek, które zdumiony mleczarz podał ciotce Petunii przez okno w salonie. HPIKF, s. 45
2. - Słuchaj, Neville, jesteś wart tyle co tuzin Malfoyów - powiedział Harry. HPIKF, s. 227 3. Potem wymieniła z tuzin zadań do wykonania i oświadczyła, że nie dostanie nic do zjedzenia, dopóki tego wszystkiego nie zrobi. HPIKT, s. 16 4. Klasnął w dłonie i do sali wkroczył tuzin dość gburowato wyglądających krasnoludów. HPIKT, s. 249 5. Black zamordował już tuzin ludzi, i to w biały dzień, na ruchliwej ulicy. HPIWA, s. 87 6. Pani Weasley przysłała mu szkarłatny sweter z lwem Gryffindoru na piersiach, a także tuzin domowych babeczek z budyniem, placek świąteczny i pudełko bloku orzechowego. HPIWA, s. 235 7. Wszędzie cię szukam. Bułgarzy nalegają, żebyśmy dostawili tuzin foteli w loży honorowej. HPICO, s. 100 8. Miał rzeczywiście rozmiary dużego domu, a ciągnęło go tuzin skrzydlatych złotobrązowych koni, każdy rozmiarów słonia. HPICO, s. 258 9. Przebiegł zaledwie z tuzin kroków, zanim ich dostrzegł. HPIZF, s. 26 10. Chociaż było już dobrze po północy, z gabinetu dobiegał gwar, jakby Dumbledore przyjmował u siebie przynajmniej tuzin osób. HPIZF, s. 517 11. Wokoło niego siedziało z pół tuzina kilkunastoletnich chłopców, a wśród nich Tom Riddle, na którego palcu połyskiwał pierścień Marvola. HPIKP, s. 531 12. Pół tuzina mężczyzn w długich pelerynach stało w milczeniu, wpatrując się jak zwykle między domy numer jedenaście i trzynaście, ale to, na co wyraźnie czekali, i tym razem pozostało nieuchwytne. HPIIŚ, s. 234 Ten post był edytowany przez kate711: 06.04.2008 16:31 -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 04:07 |