Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
aina |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 75 Dołączył: 31.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Po piewrsze, co od razu rzuca się w oczy, to kolor sukni. W książce strój Hermiony jest niebieski i, cyt., "zwiewny". Natomiast w filmie wcisnęli ją w okropnie różową sukienkę (takie jest moje zdanie; nienawidzę różowego
![]() Nie wiem czy to też jest tak istotne, ale zaryzykuję: mianowicie styl fryzury. "Obie Hermiony" miały koka, ale w książce jest on "gładki, wytworny z tyłu głowy", a filmie taki rozwiany (nie twierdzę, że jest brzydki, nie). Może nie jest to pełna odpowiedź, ale dalej nic mi nie przychodzi do głowy. Coś przeoczyłam? -------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bardzo dobrze. Pytanie Twoje
![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
aina |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 75 Dołączył: 31.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
W jakim pomieszczeniu Rita Skeeter przeprowadzała "wywiad" z Harrym w czasie sprawdzania różdżek przed pierwszym zadaniem?
-------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
wickie |
![]() ![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 19.11.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
"Było to pomieszczenie na miotły.Harry wytrzeszczał na nią oczy"
Ze str.320 Czyli inaczej siedziała w pomieszczeniu na miotły!! Chyba...................... ![]() -------------------- |
aina |
![]()
|
dobra odpowiedz. pytanie jest twoje
|
wickie |
![]() ![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 19.11.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jakie Harry dostał oceny z SUMÓW??(napiszcie np.W)
No i to koniec pytania!! ![]() -------------------- |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Wyniki Harry'ego z SUMÓW .:
Astronomia - Z Ekliksiry - P Historia Magii - O Obrona przed czarą magią - W Opieka nad magicznymi stworzeniami - P Trasmutacja - P Wróżbiarstwo - N Zaklęcia - P Zielarstwo - P -------------------- Gryffindor
KLL |
wickie |
![]() ![]()
|
Dobra odpowiedż !!pytanie twoje!!
![]() ![]() -------------------- |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Co jest największą ambicją pana Wesley'a??
-------------------- Gryffindor
KLL |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Żeby złapać Malfoya na gorącym uczynku(???) xD Lol. A tak na serio to chyba nie wiem
-------------------- |
aina |
![]()
|
Mugole?
![]() Hm, szczerze powiedziawszy, to nie wiem:) -------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Dowiedzieć się, dlaczego samoloty nie spadają. Dobrze?
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Hermiona1900 |
![]()
|
PrZeMeK.Z - masz rację, zagadka jest twoja...
![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Okej. No to trochę szperania. Proszę podać trzy adresy stron internetowych o tematyce potterowskiej, w których nazwie NIE występuje nic związanego z HP. Żadnych www.hogwart.pl czy www.lunablogasek.org.pl, jasne?
I NIE podawać tego forum! ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Malamanda |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 84 Dołączył: 28.09.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Mam nadzieję, że stronki mogą być też angielskie:
Departament Tajemnic Wizard News MuggleNet I jeszcze taki fajny blog: Mugolnet |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
i jeszcze Veritaserum
dziurawy kocioł Prorok.civ -------------------- |
aina |
![]()
|
i jeszcze mirriel.glt.pl
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Chyba nie zrozumieliście pytania. Miało być BEZ słów potterowskich w adresie. Mój błąd, napisałem "nazwie", ale myślałem, że załapiecie. No to powtarzam: adresy stron potterowskich BEZ "wizard", "departament" czy cokolwiek innego typowo ze swiata HP w adresie.
Zatem dobrze jest tylko strona podana przez ainę i Prorok podany przez Aylet. Tyle, że miały być trzy. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Aylet |
![]()
|
No to ja nie wiem ):
-------------------- |
Malamanda |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 84 Dołączył: 28.09.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja też. Takich stron prawie wogóle nie ma, a jeśli jakieś są, to mi się na pewno nie uda ich znaleźć.
|
aina |
![]()
|
Moje propozycje:
mirriel.glt.pl jkrowling.com (może być?) znalazłam jeszcze taką stronę: thesnitch.co.uk -------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
http://www.the-leaky-cauldron.org/
http://www.euronet.nl/~marij/index2.html http://www.dreuzels.com/ ok?? -------------------- Luke I'm your father!!!
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
A pewnie.
Widzicie? Jak się chce, to można! Choć kusi mnie, by znaleźć w słowniku to "dreuzels". Ale uwierzę na słowo. Zagadka twoja. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
aina |
![]()
|
ale, przepraszam, czyja jest zagadka?
wydaje mi się, że ja podałam wcześniej te trzy strony ![]() jednak, jeżeli są złe, to przynajmniej powiedz które:) -------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Ojej, przepraszam. Nie zauważyłem twojego posta. Ponieważ żadna z was nie podała trzech poprawnych adresów (Dziurawy Kocioł i Znicz też są ze świata HP), zgodziłem się na dwa. Aina, zagadka twoja.
Przepraszam za nieporozumienie. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 03:29 |