Kraków
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kraków
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Nauczyliśmy się nie myśleć
o zimnych oddechach martwych królów, które czujemy na plecach kiedy pijemy wino i patrzymy w Wisłę Ale Pamiętamy Będziemy gotowi i trzeźwi kiedy dźwięk dzwonu popłynie ponad dachami by Obwieścić... Chodźmy. Już późno. Hejnałem szumi w głowie. Chodźmy spać póki jeszcze można póki śpią królowie i smok wawelski. Ten post był edytowany przez Katon: 21.02.2006 12:32 |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Całość bardzo mi się podoba, jest subtelna i nastrojowa.
Tylko ten smok wawelski na końcu mi psuje efekt. Nie wiem jakie było Twoje zamierzenie, ale mi się to trochę kłóci z resztą wiersza. Btw. masz zamiar kontynuować swoje fick'i? Ten post był edytowany przez Atina: 20.02.2006 23:41 -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Akurat ten nie.
Suchy, prozaistyczny, lekko wydumany miejscami i pełen niezamierzonych (przynajmniej na to wygląda) kontrastów, które troszkę rażą. Najładniejsza z tego wszystkiego jest końcówka ostatniej zwrotki, ale tak to wydaje mi się taki... niedoszlifowany. -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Może faktycznie trochę nadęty. Ale obawiam się, że kontrasty były zamierzone...
Atino... ekhm... jakie ficki? Te sprzed lat? |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Niepotrzebne imho konkretyzowanie...
Szumi mi w głowie - nie lepiej by było po prostu szumi w głowie? Poza tym całkiem całkiem. Ale nie jest to poziom do którego nas przyzywczaiłeś. -------------------- |
Katon |
![]()
|
O Boże... Szumimi. Stosuję takie efekty, ale kiedy posługuję się innym stylem. Tu brzmi groteskowo. Dzięki matoos.
|
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Nie wiem. Może to wynika z niezbyt wielkiej znajomości z poezyją. Moze z przekładania orginalnosci nad styl. Ale ten wiersz mnie zachwycił. Choć wątpię, żebyśmy poszli. Zbyt wiele kosmopolityzmu(z czego, nawiasem mówiąc, bardzo się cieszę). Ale pamiec trwa. I cudownie, ze ktoś pamieta o pamieci.Bo pamięć kształtuje przyszłość. I za duzo filozofujemy. WRÓĆ
![]() QUOTE o zimnych oddechach martwych królów, które czujemy na plecach kiedy pijemy wino i patrzymy w Wisłę To mi się nie podoba. Nie lubimy paradoksow. Nie lubimy win. Rownie dobrze moglaby byc herbata, kawa, albo sok. A jeszcze lepiej mogloby nie byc wcale picia. Bo picie jest banalne. QUOTE Chodźmy spać póki jeszcze można póki śpią królowie i smok wawelski. To jest świetne. Wymowne, subtelne. Delikatne, ale twarde. Pzodrawiam. Ten post był edytowany przez estiej: 29.03.2006 17:28 |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Katonie, mam na myśli ficki "Złoty środek" oraz "Królewicz i żebrak".
Ja cały czas mam nadzieję, że skusisz się na ich kontynuację :] -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
Katon |
![]()
|
O ja Cię... Ktoś o tym pamięta, hehe. No kto wie, kto wie...
To nie takie wino ze swoją dziewczyną. To takie wino jakie pije się z kolegami na wałach. Nie mogło być niczego innego. Jakkolwiek zgadzam się, że banalne. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:38 |