Festiwale, wszystkie jak leci!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Festiwale, wszystkie jak leci!
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za to ostaniego dnia ludzie powyżej 60 roku życia wchodzą za darmo
![]() |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ej tego. beirut mnie nie jara w zupełności, ale na koncert bym poszedł. główne dlatego, że mi kumpel polecił, bo przecież na malcie byli swego czasu i podobno szalono było.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ale Wojtku jednak jedziesz zobaczyć te zespoły których już nie ma na Roskilde. Czemu?
Ten post był edytowany przez Katon: 24.02.2008 15:22 |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. Cały czas planuję wybrać się na Roskilde, a nawet jak mi się nie uda to pojadę na Openera, bo już teraz jestem zadowolony z lineupu. Beirut, CocoRosie i MIA to będą hajlajty. Nie tylko dla mnie, ale ogólnie. Myślę, że zjedzą poziomem połowę wykonawców, którzy będą anonsowania jako jakieś wielkie gwiazdy i/lub wystąpią na głownej scenie. I jeżeli jechałbym na Openera to właśnie dla ich oryginalności i świeżości. A nie po to by oglądać kogoś kto był wielki czy ciekawy gdzieś tam kiedyś.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Jeśli ktoś kto był wielki kiedyś potrafi być wielki nadal (przynajmniej koncertowo) to naprawdę nie ma sensu tak tego rozdzielać. Z resztą organizatorzy zapraszając Massive Attack i Chemical Brothers w sumie wybrali stare gwiazdy, które już dość słabo świecą. Co do MII (hehe, kocham odmieniać takie nazwy), Beirutu i CocoRosie oczywiście się zgadzam, chociaż to nie są 'najbardziej ci' aktualni wykonawcy jakich chciałbym zobaczyć.
Ej, czy Animal Collective koncertuje w Europie w tym roku? |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
najbliżej chyba w strasburgu.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Ej, czy Animal Collective koncertuje w Europie w tym roku? QUOTE najbliżej chyba w strasburgu. uff, odetchnąłem z ulgą. nie rozumiem podjarki tym zespołem. KAKOfonia. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
Uau, chyba nigdy aż tak się z Tobą nie zgadzałem. Tzn. na wczesnych płytach bywa różnie (czasem faktycznie nie idzie wytrzymać), ale tegoroczna to jest cudowny pop. Wystarczy przedrzeć się przez czasami gęstą i trudną fakturę, żeby znaleźć pokłady kapitalnych melodii, radosnego szaleństwa i optymizmu. A to wszystko z jakimiś Beach Boysowymi skojarzeniami w tle, co dla mnie na aktualnym etapie rozwoju dodaje im +10, bo od miesiąca wolę BB od The Beatles. Podobnie mam i z Pandą. Jak dla mnie płyta słabsza od Animali, ale ma swój hipnotyczny klimat i bardzo lubię jej słuchać.
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Panda jeszcze się broni, wprowadza w hipnotyczny trans, odwołując się do stylistyki lat 60. echa wczesnej psychodelii. ale na dłuższą metę męczy.
natomiast Strawberry Jam to chyba najtrudniejsza płyta z jaką się zmierzyłem w zeszłym roku. naprawdę ciężko przesłuchać cały album nie robiąc sobie przerw. za bardzo zagmatwana, chaotyczna. cała radość, optymizm giną pośród zaplątanych struktur, przesterowanych dźwięków, które burzą pewną harmonię. zamiast płynności, mamy zgrzyty i trzaski (przepraszam, ale naprawdę z tym mi się kojarzy SJ, nie potrafię zapamiętać pozytywnych aspektów tego wytworu). i chociaż nie wiem jak bardzo bym się starał, to wciąż się załamuję i stękam, i kręcę głową, nie wytrzymuję. dusza cierpi katusze, bo na żaden sposób nie jestem w stanie dostrzec geniuszu tego dzieła. Czy to nowoczesny, eksperymentalny pop z XXI wieku? Pop, który z założenia ma przecież być lekki, łatwy i przyjemny? W tym przypadku ewidentnie taki nie jest. Przełomowy, wizjonerski? Może i tak, awangarda rządzi się swoimi prawami. I chociaż ja tak bardzo uwielbiam cały ten EKSPERYMENTALIZM we współczesnej muzyce (vide Yeasayer albo TV On The Radio), tak wciąż zadaję sobie pytanie, czemu ludzie wychwalają pod niebiosa Animal Collective. Nie rozumiem, ręce załamuję, poddaję się. nie każcie mi już więcej tego słuchać. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
MisieK |
![]()
|
QUOTE Nie rozumiem, ręce załamuję, poddaję się. nie każcie mi już więcej tego słuchać. . w jakichś 110% się zgadzam z ahmedem. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
No to dochodzimy do granict związanej z osobistymi preferencjami i gustami i nie ma o czym mówić =) Jeszcze was tylko zatrwożę, że dla mnie 'Fireworks' to chyba singiel roku.
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
a ja sie po czesci zgadzam z kazdym z was. w 'peacebone' np nie moge przeboleć owej rzeczonej kakofonii. ale np 'derek' to juz imo calkiem przyjemny kawalek. nierowna plyta.
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
mnie się podoba, w tym szaleństwie jest metoda!
-------------------- ![]() ha! |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
moglby ktos podrzucic jakis fragment/calosc plyty? powiem wam, czy to kakofonia czy nie ;p
-------------------- |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
kolo kakofonii to te kawalki nawet nie lezaly.
a tak poza tym - strasznie to biedne ;c -------------------- |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
piąty raz się tu zbieram do zabrania głosu, bo chyba średnio potrafię zdobyć się na chłodny stosunek do Animal Collective
![]() ![]() a co do tej trasy, niby ostatni koncert w Europie trochę wcześnie, bo 23 czerwca na Hove Festival, ale przecież wcześniejszy na Primavera Sound 31 maja, więc może im to nie przeszkadza i to jest dziura na inne letnie festiwale ![]() Ten post był edytowany przez Potti: 26.02.2008 21:10 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
SEX PISTOLS NA OPENERZE!!!!!!
|
Neonai |
![]()
|
ej, chyba nie rozumiem.
|
Neonai |
![]()
|
ej, chyba nie rozumiem.
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
dziady
-------------------- ![]() ha! |
Neonai |
![]()
|
ej, chyba nie rozumiem.
|
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
k...., nie ten klimat.
fajnie, ze sex pistols, ale na openerze to srednio klimatem. |
Ahmed |
![]()
|
to jakiś joke chyba. bo ja nie wiem czy się śmiać czy płakać.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Child |
![]()
|
eeeeen aaaaj łoooont tuuuuu biiiii.... anarkiiii! xDD
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 19.05.2025 18:28 |