Festiwale, wszystkie jak leci!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Festiwale, wszystkie jak leci!
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kolejna gwiazda:
Roisin Murphy Devotchka- na World polskie: Öszibarack i L.Stadt Ten post był edytowany przez nutrias: 22.04.2008 20:29 |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
oszfak
-------------------- |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
fajnie!
-------------------- ![]() ha! |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
i bardzo śmiesznie, biorąc pod uwagę, że w ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy dała w Polsce 4 koncerty
![]() (co nie zmienia faktu, że jakbym zaspała, kiedy była w Warszawie i miała zamiar jechać na Openera, to byłaby dla mnie najlepsza wiadomość chyba) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
nie no, chyba 2
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
4 [słownie cztery].
Dwa w lipcu [Poznań, Sopot] i dwa październikowe w styczniu [Kraków, Warszawa]. To będzie najlepszy koncert Openera, więc uważajcie! |
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie ma co ukrywać, elektronika w tym roku rozwala na całej linii. Roisin Murphy, Fisherspooner, Goldfrapp, Chemical Brothers, Massive Attack (chociaż nie lubię to wiadomo, co to za wielki zespół).
Z rapem nie wiadomo jak, bo jest tylko Jay-Z, a na scenie głównej tylko jedno wolne miejsce (zajęte dla gwiazdy rockowej w przyszłym tygodniu). Z rockiem średnio, bo The Cribs i Sex Pistols ssą. The Raconteurs bardzo obojętni. Interpol rozwala. No i bogini wszystkiego - Erykah Badu. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Z pewnej perspektywy ten Open'er jednak jest najlepszy ever. Eryka i Roisin sprawiają, ze muszę to przyznać. Nie jest to do końca moja perspektywa, no ale aż mi żal, że na Roskilde jej nie będzie, bo ja kurde zaspałem. Tak czy inaczej gdyby Dania nie wypaliła to pojadę na Open'era już zupełnie bez żadnych pretensji do życia.
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Katon @ 22.04.2008 22:22) Z pewnej perspektywy ten Open'er jednak jest najlepszy ever. Eryka i Roisin sprawiają, ze muszę to przyznać. Nie jest to do końca moja perspektywa, no ale aż mi żal, że na Roskilde jej nie będzie, bo ja kurde zaspałem. Tak czy inaczej gdyby Dania nie wypaliła to pojadę na Open'era już zupełnie bez żadnych pretensji do życia. Z pełną odpowiedzialnością mogę napisać, że zapowiada się DOBRY festiwal, ale nie zgodzę się z określeniem 'najlepszy ever'. Już w zeszłym roku się zastanawiałem kogo musieliby zaprosić, żeby przebić line-up z roku 2007. Tegoroczna obsada Openera jest naprawdę mocna nawet bez odwołanego Beirutu (nieodżałowany), ale nie dorównuje poziomem zeszłorocznym wykonawcom. Są mocne punkty zwłaszcza w obsadzie żeńskiej: M.I.A., Erykah i Roisin, ale scena rockowa wyraźnie niedomaga (podwójna żenada przeciwko rozdmuchanemu ego The Raconteurs i Interpolowi, który najwyraźniej ma swoje najlepsze lata już za sobą). Oblicze Hip-hopu ratuje Jay-Z (a tak bardzo liczyłem na OutKast). Są jeszcze weterani szeroko pojętej elektroniki, czyli Massive Attack i The Chemical Brothers (ale nie nastawiajcie się na mega live show, który odstawili kolesie z Groove Armady rok temu). Devotchka raczej w smutnych klimatach (kojarzycie soundtrack do Little Miss Sunshine?), a Roisin to Wam poważnie zazdroszczę ;-) -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobra, stawiam że na World Stage wpadnie jeszcze Looptroop Rockers, nowa płytka ma premierę jutro bodajże, poza tym no KTOŚ JESZCZE musi być. No nie wiem, ew. IAM, NTM albo ktoś ze Stanów.
Interpol i Raconteurs są dla mnie ciekawe, no ale nie odżałuję Arcticów, NIGDY. No i nie wiem kto rockowy, może SOAD? Chociaż to głupie gdybanie. Nie no, chyba pojadę w końcu. -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Lilith |
![]()
|
oł noł, 9 sierpnia nasza kolezanka z klasy wychodzi za mąż, srodek offa!!!! :/
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
aua.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Co? Kto? Nie zgadzam się! Już wiem kto... ej... no... Ewa. Nie olejemy Offa chyba w tych okolicznościach. Gdyby to był ślub Eli z Gackiem to może i tak, ale...
|
Katon |
![]()
|
Chodzą marzenia, przypuszczenia, domysły, że tą ostatnią rockową gwiazdą będzie My Bloody Valentine. No i wtedy ja zaczynam poważnie rozważać jednak wariant oszczędnościowy, czyli, że Open'er a nie Roskilde. Jeśli jednak nie MBV to Dania.
|
Lilith |
![]()
|
QUOTE(Katon @ 23.04.2008 09:55) Co? Kto? Nie zgadzam się! Już wiem kto... ej... no... Ewa. Nie olejemy Offa chyba w tych okolicznościach. Gdyby to był ślub Eli z Gackiem to może i tak, ale... MUSZę ją zobaczyć ![]() blisko mamy, wyrwiemy się na chwilkę ![]() -------------------- ![]() ha! |
Katon |
![]()
|
Hmmm... Przyszło mi do głowy, że tym rockowym, reaktywowanym, którego jeszcze ogłoszą będzie RATM, a nie MBV. I nawet bym się jarał, gdyby zamiast Sex Pistols byli MBV - wtedy Rage by mi 'siadł'. A tak - coś dla indie młodzieży (żadnej obrazy w ogóle - indie młodzież jest ok), coś dla 'polskich fanów rocka' (dawka podwójna - Sex Pistols i RATM), a dla może mniejszościowej, ale mającej +20 do fajności grupy miłośników bardziej indieindie nie zostaje nic. No więc mam nadzieję, że jednak MBV i jednak bardziej mnie jara perspektywa zobaczenia ich, z całą sympatią (muzyczną jeno - ideowo to raczej nienawiść) do RATM. Od momentu ogłoszenia MBV zaczynam się zastanawiać czy nie Open'er. W innym wypadku raczej przytrzymam się mojej podjętej już w sumie decyzji.
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dla samego Rage gotow byłbym jechac na chlebie z keczupem, byleby miec kase na wejsciowke :p
-------------------- |
Katon |
![]()
|
Nie no, optymalnie byłoby gdyby to oni byli za Sex Pistols na prostamolu i z tlenem za sceną. Ale za MBV ich nie wpuszczę =P
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Nie no, optymalnie byłoby gdyby to oni byli za Sex Pistols Tajes. Pistolsi niech sobie siedza we wspomnieniach 50-cio letnich 'panków' ;) -------------------- |
nutrias |
![]()
|
Z tego co się orientuję to RATM są już oficjalnie odrzuceni przez organizatorów.
Ten post był edytowany przez nutrias: 24.04.2008 17:03 |
Child |
![]()
|
fags ;F
-------------------- |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
podbijam zdanie Childa,
a spcejalnie przeglądałem ich eventy na lastfmie, w czasie openera nic nie grają, ale co za cepy że nie pozwolą Rage'owi zagrać. w ogóle to SEX PISTOLS TO JEST NAJWIĘKSZA PORAŻKA JAKĄ ZNAM. -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
Jeśli festiwale, to : - przede wszystkim ... bo jakżeby inaczej ... WOODSTOCK [po prostu muszę tam być i koniec, nie ma innej opcji] - Ku przestrodze [akurat wypada w moje urodziny, więc obecność tymbardziej obowiązkowa, nie?] - Jarocin [jak starczy kasy i czasu] - Nie zabijaj [o ile będzie] - Off [ewentualnie] - My Music, o ile będzie, w co wątpię, bo skoro do tej pory zero ogłoszeń... rok temu to już od marca o tym trąbili - na Metalmanię bym się wybrała, ale w tym roku coś krucho było z kasą ![]() - ONE LOVE SOUND FEST, w tym roku sobie nie odpuszcze! juhu! No i żyć , nie umierać. ![]() I'm loving it . ![]() PS. Jak można uważać, że Sex Pistols to porażka? ;o -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
vold |
![]()
|
Można.
Jak można jeździć na Woodstock czy do Jarocina (pozdro Grimskiej, wiem że jeździłeś na któryś z dwóch ![]() Poza tym napisałem to w znaczeniu, że Sex Pistols na Openerze to porażka. -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Child |
![]()
|
chrzanic dopisek pod tematem - pogoooooooo!
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.07.2025 05:10 |