Festiwale, wszystkie jak leci!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Festiwale, wszystkie jak leci!
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
phi
phi phi nie żałuję ani złotówki wydanej na bilet. już w tej chwili jestem pewien (nauczony doświadczeniami z zeszlego roku), że będzie to mega-show, impreza roku. Żałuję jedynie, że nie ma Pogodna ;[ i Sofę bym chętnie na żywo zobaczył. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Absolutnie zgadzam się z Ahmedem. Się kurde zrobił jakiś lans, żeby uważać, że Open'er słaby w tym roku. Bo w zeszłym był Franz. Łał.
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
a mnie temat openera coraz bardziej drażni.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Polska właśnie. Sonic Youth, Bloc Party, Beastie Boys, The Roots, Bjork, LCD Soundsystem. Źleeeee. Bo nie ma tych co ja ich akurat tak troszkę bardziej.
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
ej, ale polska scena jest do dupy, no prosze was.
-------------------- ![]() ha! |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Ja tam nie jadę, ale przecież Smolik & Pink Freud brzmi po prostu bosko
![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Katon |
![]()
|
Pink Freud jest super.
Fakt, scena polska mogłaby być lepsza, ale nie o nią chodzi. A taka zła też nie jest. |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja w sumie zeby nie SY to bym pewnie nie jechalbyl. no i muse. na bloc party pewnie bez pojary poslucham gdzies z boku z piwem. na BB to tylko na sabotage na żywo czekam. z polskich kombajn i pink freud. o ile nie zapomne biletu kupic XP
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Smolik. Absolutny mistrz polskiej elektroniki. Polecałem już przesłuchanie jego zeszłorocznego albumu "3". Światowy poziom. Tylko powiedzcie mi kto w Polsce się interesuje takimi artystami?
Nasza polska kultura muzyczna jest strasznie uboga. I wcale nie chodzi mi o kwestie kupowania płyt. My, Polacy, nie znamy się na muzyce, a jesteśmy pierwsi do krytykowania i narzekania. Przez 40 lat komunizumu słuchaliśmy rasowego folkowego pitu pitu i Czerwonych Gitar, podczas gdy w USA każda gospodyni domowa zna Led Zeppelin, The Rolling Stones i przeboje Boba Dylana. Jesteśmy zacofani muzycznie. Co z tego, że w tym roku nie ma żadnych zespołów, za którymi szaleję. Jadę tam dla wspaniałej atmosfery, świetnej zabawy i muzyki. Sonic Youth, Beastie Boys, The Roots - żywe legendy. Muse - nie przepadam, ale chcę zobaczyć jaki rozpierdziel na scenie robią. BP - nie lubię nowego albumu, ale i tak będę skakał jak głupi pod sceną. Bjork - wiecie, że tournee promujące jej nowy album trwa 1,5 roku i liczy zaledwie 15 koncertów (w tym 6 w Europie - jednym z nich jest HoF, wow!). LCD Soundsystem - zespół, z którego najbardziej się cieszę, prawdziwe dance-punkowe szaleństwo. I niech mi nikt nie pierdzieli, że mamy słaby line-up. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Ahmed @ 06.04.2007 13:08) i Sofę bym chętnie na żywo zobaczył. Sofy na 100% nie bedzie.QUOTE(Katon @ 06.04.2007 13:52) Fakt, scena polska mogłaby być lepsza, ale nie o nią chodzi. A taka zła też nie jest. Ale to nie sa jeszcze wszyscy wykonawcy, dopiero pierwsza czesc. Zgodnie z tym co mowil Ziołkowski ma być (chociaz jak na razie troche tego nie ograniam) 40 polskich wykonawcow.a i jeszcze jedno. TCIOF zgodnie z naszymi zyczeniami na głownej scenie. :] |
Katon |
![]()
|
No to teraz już na kolana. 40. Macie świadomość tego, że najciekawsze rzeczy mogą się dziać na scenie dla nowych, polskich, nieznanych? Mnóstwo muzyki czekającej na odkrycie. Prawdziwy festiwal. TCIOF zasłużył sobie na dużą scenę z dużym okładem. Jak słucham, że komuś to nie pasuje, to mi się nóż w kieszeni. Będzie niesamowicie. Skończcie narzekać i zbierajcie kasę na karnet.
Z Ahmedem oczywiście pozostaje się tylko zgodzić. No nie licząc słowo 'folkowy' użytego w negatywnym kontekście, ale myślę, że wiem o co mu chodziło i wybaczam => Ten line up właściwie nie ma zgrzytów. Ma trzy subiektywnie widziane wady. Brak Klaxons (rozumianych metaforycznie - brak czegoś najnowszego i obciążonego ryzykiem), obecność Muse (ja wiem, polska młodzież kocha takie emo i pseudopatos, ale jest w tym zespole coś nieprzyzwoicie kiczowatego; coś co każe mi życzliwiej patrzeć na Placebo, bo przecież ich histeryczność zdaje się całkiem rozsądna przy Muse; coś co mnie odrzuca) i brak Nelly Furtado/Justina Timberlake'a. Ten post był edytowany przez Katon: 06.04.2007 16:56 |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
całkiem się zgadzam z Katonem, więc see you there =)
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
Ahmed |
![]()
|
QUOTE(Potti @ 06.04.2007 17:14) Heineken - Meet You There ;-) Przepraszam za nieprawidłowe użycie słowa folkowy, wcale nie chciałem mu nadawać negatywnego sensu. W tym sensie chciałem się odnieść do zespołów typu Mazowsze itp. Jako wielki fan Sufjana nie mógłbym złego słowa powiedzieć o dobrym, ameykańskim folku. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
kan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 10.07.2006 Skąd: kinga blondynka Płeć: Mężczyzna ![]() |
ze smolika sie oczywiscie wszyscy cieszymy?
z "3" znam "cye" (w teledysku gra lasia co to z nią do szkoly chodze :} ), ale juz sie grzecznie caly albumik sciaga no i oczywiscie licze na to, ze mateusz i jego band pojawia sie na scenie dla nowych artystow? |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
mam nadzieje, ze mnie nie zabije za ujawnianie tajemnicy państwowej, ale na 70% grają jako support Myslovitz na Juwenaliach w Cieszynie.
hyhyhy ![]() -------------------- ![]() ha! |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
:O
kiedy gdzie jade! -------------------- |
Lilith |
![]()
|
no Juwenalia zazwyczaj jakoś w maju są
jedziemy jako ich gruppies? ![]() -------------------- ![]() ha! |
Neonai |
![]()
|
jak po maturach to chetnie;p
|
Katon |
![]()
|
Ha! Zatkało mnie też. Our dramer ma znajomochy godne najwyższego uznania =D
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
a na piersiach bedziemy mialy narysowane biale skacowane kroliki!
-------------------- |
Lilith |
![]()
|
i zmęczone podróżą.
jestem za! ;] a i jeszcze sztuczne uszy miec musimy. -------------------- ![]() ha! |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja tam nie odczuwam hajpu na hejting Openera tegorocznego, ale nie jara mnie ten lineup, zamyka się ten festiwal troche chyba. Beastie Boys mnie nie jarają, koncerty dają TRAGICZNE, mam na żywo płytkę i brzmią gorzej niż Linkin Park, bez kitu. The Roots to dla mnie największe gwiazdki i chyba w 50% dla nich jadę, w 50% spotkać się z Wami [chociaż czy pojadę to jeszcze nie przesądzone]. LCD przyjemne ale bez podjarki, Crazy P i Strike Boys to nie wiem, Bjork to sam nie wiem, to znaczy nie zebym sie jaral koncertem
![]() Jakieś ChkChkChk albo Klaxons albo Rapture albo Arctic Monkeys, to byłoby cos, cos zywego i z takim pierdyknieciem. Poza tym to chyba zawód przez to że miało być 12 WIELKICH GWIAZD. A ja tutaj widzę na moje 6 gwiazd, z czego 2 to takie srednie ![]() Ten post był edytowany przez vold: 07.04.2007 01:52 -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Z przyjemnością pragniemy ogłosić kolejnych wykonawców Heineken Open'er Festival 2007. Są to Laurent Garnier, Dizzee Rascal i Freeform Five. Ogłaszamy też kolejnych polskich wykonawców. Są nimi: OSTR, Renton, Afro Kolektyw, Kapitan DA i Me Myself And I. |
Ahmed |
![]()
|
Afro Kolektyw. Cieszę się niezmiernie.
Vold pewnie będzie się radował Dizzee'm, a ja chętnie wezmę na warsztat Garniera i Free Form Five, bo zapowiedzi są kuszące. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 18.05.2025 00:10 |