Sonet
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Sonet
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Kolejny banał. Ostatnio tylko takie drobiazgi się mnie imają.
Sprowadziłem wczoraj deszcz Tylko po to właściwie By pokazać, że na jeden gest Mój, odejdzie, jak przyszedł Zapaliłem dziś gwiazdy dwie Ruchem ręki, by dziewczynie Pokazać, że kochając mnie Zyska coś, co nigdy nie zginie Choć anioły widzę we śnie Choć zamykam mgławice w drobinie Choć panuję nad nocą i dniem I chcą ze mną być nimfy, boginie Ja tylko jej pragnę, jej chcę Bo nie mogę jej mieć kiedy skinę. Ten post był edytowany przez Katon: 31.03.2006 14:07 |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
rzeczywiście banalne, ale jakże fajne. Rymy niewymuszone, co jest głównym atutem wiersza. Temat też oryginalnością nie grzeszy, ale czasem powrót do banału i przedstawienie go w nowy sposób pomaga. Podoba mi się.
|
daigb |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 92 Dołączył: 25.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
przykro mi ale ja sie nie znam na rymach i w ogole nad tematyka jaka jest banalna czy cos ale powiem ci ze baaaaardzo bardzo podoba mi sie ten wiersz
![]() |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Jej, aż się boję odezwać, bo doświadczenie mi mówi, że zaraz wywiąże się jakiś poważny spór. Mickiewicz już był, Kościoł też...to teraz chyba parady rowności?
![]() Taki tam wierszyk. Ładny, przyjemny. Nic nowego nie wnosi, trzyma się stereotypow. Drażnią w nim "anioły". Za to zadziwia "zamykanie mgławic w drobinie". I trudno właścwie powiedzieć coś wiecej. Moze już skończę. ![]() Pozdrawiam. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Pierwsza zwrotka zapowiadała lepszy wiersz niż on w rzeczywistości jest. Ładnie wykonany, niebanalny, denerwuje trochę sypiący się gdzieniegdzie rytm i wynikające z tego śmieszne przeakcentowania, robione odruchowo podczas czytania. Ale ogólnie całkiem całkiem.
-------------------- |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Wcale nie uwazam, ze w poezji trzeba odkrywac cos nowego, zeby mozna bylo nazwac wiersz dobrym.
Ja to ceniam tak: rym nie moze sie rzucac w oczy, a calosc wywolac usmiech, placz albo uczucie, ktore mial wywolac. A ten wiersz jest ladny i jakos sie tak nawet smutno usmiechnelam ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:17 |