List, i inne
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
List, i inne
Illusion |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 08.04.2006 Skąd: z mamusi ^^ Płeć: Kobieta ![]() |
Taki sobie banalny, niby-miłosny wierszyk, napisany dość dawno.
"List" Zostały tylko słowa niezapomniane i list jeszcze nieprzeczytany boję się dotknąć białej koperty żeby nie spłoszyć Twojego uśmiechu boję się liter pisanych Twoją ręką żeby nie zmazać kruchych spojrzeń gdzieś na dnie tego szarego pudełka czai się Twój zapach trochę wystraszony widzisz pomiędzy moimi rzęsami czeka samotna łza spada na białą kopertę rozmazuje litery i Twoje spojrzenia ale odpiszę Ci na ten nieprzeczytany list bo ja nie chcę już kochać bez Ciebie Ten post był edytowany przez Illusion: 18.04.2006 16:07 -------------------- Chociaż oczy bolą, szukam w niebie dna.
- A. Osiecka |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Wiesz co? Banalny rzeczywiście jest- ale ma w sobie coś takiego dziewczęcego.
Delikatny, wrażliwy-jeśli można tak okreslić wiersz. I mimo wszystko-bardzo pozytywny. Po przeczytaniu końcowki, można wysnuc wniosek, że podmiot liryczny zamierza odnowić starą znajomośc, nie tylko we wspomnieniach...Jej, ale mi sie robi wiosennie. Tak, stara, niezardzewiała miłość, to jest to, co Marysie lubią w tym momencie najbardziej ![]() Pozdrawiam. |
Illusion |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 08.04.2006 Skąd: z mamusi ^^ Płeć: Kobieta ![]() |
Mary, dzięki za komentarz
![]() Wklejam tutaj, żeby nie marnować miejsca. Trochę starsze, niektóre z zeszłego roku. Wiem, że jestem bardzo nierytmiczna i czasami gubię wątek - mam z tym problem. No ale mam nadzieję, że jednak większość jest zrozumiała. Dwa refleksyjne banały: [Jest takie miejsce...] Jest takie miejsce na ziemi gdzie ludzie są aż ludźmi a nie tylko zwierzętami tam czas jest szczęśliwy że płynie, a płynąc - nadzieję niesie i nie wolno bać się jutra bo strach przynosi cierpienie i nie można myśleć o bólu kiedy samotność doskwiera tak bardzo a jednocześnie musimy musimy! mieć coś nad czym przez chwilę przystaniemy takie małe sprawy do przemyślenia przy blasku księżyca wieczorem usiądziemy na moment z kubkiem refleksji w ręku popatrzymy na wspomnienia nie zapominając o marzeniach tak dalekich i bliskich Co nam wtedy zostanie? kiedy już szczęście - jak pył ulotny trzymamy w ręku? I kiedy ciepło wschodzącego słońca wlewa nam w serca spełnienie? Zostanie nam niebo a tam? Cóż... Bóg - nasz ojciec patrzący surowo na ziemię. [Są takie chwile...] - dla Agi Są takie chwile zamknięte w jednym pokoju razem z samotnością bólem i odrobiną strachu w oddali tyka zegar ale godziny wybija deszcz Ty toniesz w morzu myśli ocierając dłonią łzy przewracasz kartki wspomnień i w środku tak jakoś... wiesz tak czasem jest odpływamy razem z ciszą łykając gorzki żal a to czego chcemy jest tak blisko nas więc powiedz mi... dlaczego jeszcze płaczesz zamiast wstać? * I teraz chyba najbardziej osobisty, bo o Bogu. "Modlitwa Ciszy" Nigdy nie potrafiłam spojrzeć w oczy aniołowi bałam się jego skrzydeł splecionych z wyobraźni szeptałam modlitwę o Stróżu nie wiedząc czy istnieje pytałam Boga jak mam uwierzyć nie odpowiadał niebo przestało promieniować dobrem wraz z pierwszym pojawieniem się bólu przestało istnieć nawet w marzeniach została tylko błękitno-biała bariera widoczna dla wszystkich mówili, że to przyjdzie z czasem że kiedyś poczuję jak bardzo Go kocham myślałam, że się uda i wtedy znowu zwątpiłam dziś klękam przed życiem, składam ręce chowając w nich grzechy i milczę tak jak mnie kiedyś nauczył szukając w ciszy zrozumienia * A nad resztą się jeszcze zastanawiam. -------------------- Chociaż oczy bolą, szukam w niebie dna.
- A. Osiecka |
Ewelka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
Bardzo lubie takie wolne wiersze a nie na siłe rymowane. Twoje wiersze nie sa takie złe. Chyba najfajniejszy jest 'List' i 'Modlitwy ciszy' Te wiersze mi sie podobaja bo sa takie tajemnicze i nie od razu można zrozumiec sensu wiersza. Czekam na kolejne wiersze...pozdrawiam
![]() |
Illusion |
![]()
|
....
Ten post był edytowany przez Illusion: 09.01.2015 02:00 -------------------- Chociaż oczy bolą, szukam w niebie dna.
- A. Osiecka |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Zanim zacznę omawiać, pragnę zwrócić uwagę, na niedopuszczalność ortograficzną- z powrotem, nie 'spowrotem'.
W pierwszym zadziwia gra intencji. Najpierw podmiot prosi o powrót swobody, o jej pomoc w zyciu, a potem sam sobie przeczy, prosząc o wykonianie czegoś, co powinni zrobić wspolnie. Ładnie wyszło-nawet jeśli nie do końca to mialas na mysli. Drugi jest zgrabny, aczkolwiek mniej mi bliski, bo uważam, że dużo łatwiej jest powiedziec sobie, ze jest zle, i odpuscic wszystko, nawet nie starajac sie, zeby bylo dobrze, niz zapomniec o cierpieniu. Ale- tu sie nie da dyskutowac. Obydwa mają w sobie ową dziewczcosc, o ktorej wspominalam wczesniej. I to Ci się bardzo chwali. Trzeci do mnie nie przemowil. Nie potrafie go skomentowac. Pozdrawiam. |
Illusion |
![]()
|
....
Ten post był edytowany przez Illusion: 09.01.2015 02:00 -------------------- Chociaż oczy bolą, szukam w niebie dna.
- A. Osiecka |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:14 |