Czy Ja Jestem Inny...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czy Ja Jestem Inny...
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(kubik @ 25.05.2006 18:56) A tak btw: czy mówiłem wam już, że tytuł VII części będzie miał konstrukcję: "HP and 'jakaś rzecz'"? A czemu nie HP i jakiś ktoś? :> Ten post był edytowany przez Gem: 26.05.2006 14:08 -------------------- ![]() |
Shmanii |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 28.05.2006 Skąd: Avalon ![]() |
no coż ja tez się tak czuje czasami. Nie masz się czym przejmowac, to normalka
![]() -------------------- "Trzeba wiele lat, by znaleźć przyjaciela
wystarczy chwila, by go stracić" (Stanisław Lec) |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(matoos @ 17.05.2006 21:55) Ja mam 24 lata, wiem że są tu na tym forum starsi i nie widzę problemów. Jak komuś przeszkadza że lubię HP to znaczy, że na jego opinii nie powinno mi zależeć i tyle. Nie widzę problemu. ![]() -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Croco |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 04.04.2006 Skąd: tam gdzie diabły z czekolady Płeć: Kobieta ![]() |
Ja tam ciągle mam nadzieję, że spotkam któregoś hogwartczyka na ulicy. Taki schiz.
Książki wciągają. -------------------- "Snape zawsze słucha przez zamknięte drzwi odgłosów chlapania, gdy Potter się kąpie. Młody czarodziej robi niesamowitą ilość hałasu podczas czynności tak fundamentalnej jak zwykła kąpiel. - Potter - kaczor - mówi do siebie cicho Severus i zanurza się nieco głębiej." Tak samotny beze mnie, Calligraphy |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Im dłużej się w tym siedzi, tym bardziej człowiekowi "odwala"
![]() (oczywiście teraz sobie żartuje, i pragę zauważyć, że nadal uznaję się za zdrową na umyślę 24-latkę, co nie zmienia faktu, że czarodzieje są wśrod nas ![]() No ale na poważnie... Myślę, że takie maksymalne odcinanie się od rzeczywistości nie jest korzystne, jednak bujanie w "potterowskich" obłokach na co dzień, ze zdrowym dystansem do świata realnego, ale również z pewnym umiarkowaniem w stosunku to świata "czarodziejskeigo" ( znaczy bez takich dziwactw, jak chodzenie po ulicy w czarnej pelerynie w patykiem imitującym różdżkę - bo to chyba lekka przesada) jest najwłaściwyszym wyjściem. Ciężko, co prawda, wygrzebać się z tego wszystkiego jak już się ugrzęźnie... np. w pisaniu fan fiction, i wtedy wszystkie inne obowiązki w jakiś niewytłumaczalny sposób schodzą na dalszy plan... Ale z drugiej strony życie ma być przecież przyjemnością, więc nie widzę przeciwskazań, by mieć lekki odchył na punkcie HP. Chyba nie ma na świecie tak zwanych normalnych ludzi, bo i nie ma jasnej definicji normalności ( a nawet jakby była , co notabene nigdy nei nastąpi, i tak miałabym ją gdzieś) Najlepiej jak "swój" będzie trzymał się "swego", wtedy na pewno nikt nie poczuje się INNY ![]() Ja tam lubię swoją "inność", choc się z nią wszem i wobec nie obnosze... No wiecie, taki mały "własny świat".. ![]() Trzeba zacząć walczyć z utartymi schematami... nie mówię o rewolucji i ulicznych demonstacjach w stylu " nawet 100-letni dziadek ma prawo czytać HP". Nie, chodzi raczej o to, by przestać samemu sobie wmawiać, że coś jest z nami nie tak. Tak, tak, walczmy ze skostniałymi stereotypami raczej we własnych głowach, a wtedy będzie nam zwisać czy ktoś tam nazwie nas "dziwnym" , "nienormalnym" , "innym" ... czy kit wie jak jeszcze ![]() Pozdrawiam Ten post był edytowany przez smagliczka: 17.08.2006 00:45 |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Sumiko @ 25.05.2006 20:47) Tacy to sie zazwyczaj rzadko kiedy przyznaja w towarzystwie że lubią Harry`ego Pottera. Taki wiek. Na szczęście już z niego wyroslam. Młodsi to mogą czytać takie bajeczki, a starszym to już zwisa co powiedzą o nim inni. Mogę się założyć że połowa tego forum ma już na karku 18 bądź w niedługim czasie do niej dobiegnie... Takie życie... My (tzn dzieci kiedy pojawił się w sprzedarzy po raz pierwszy Harry Potter będziemy później wyśmiani. No niestety Rowlingowa nie wydaje ksiażki co roku i siłą rzeczy mamy więcej latek niż przewiduje dany tom... -------------------- |
paula19 |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 04.08.2006 Skąd: Przeworsk ;) Płeć: Kobieta ![]() |
HP
![]() ![]() ![]() |
koala |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 83 Dołączył: 23.05.2006 Skąd: z Centrum Dowodzenia Wszechświatem =3 Płeć: Kobieta ![]() |
Hej! Widzisz Lordzie V jakie życie jest ciekawe? Ty czujesz się dziecinnie czytając
HP i uosabiając się z bohaterami książki, a ja czuję się STARO czytając Kubusia Puchatka młodszym braciom XD. (Pomińmy wymownym milczeniem fakt, że uosabiam się z Tygryskiem...) Każdy ma swoje małe i duże dziwactwa, a to, że fantazjujesz o świecie Harry'ego Pottera nie jest niczym złym. No chyba że latasz po mieście z miotłą w jednej i patykiem (różdżką) w drugiej ręce XD Pozdrawiam ![]() -------------------- Nie wiem jaka broń zostanie użyta w trzeciej wojnie światowej,
ale czwarta będzie na maczugi. [Albert Einstein] ![]() *** logiczna konsekwencja katolickiej ideologii |
Justyna |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 21.08.2006 Skąd: południowe części polski Płeć: Kobieta ![]() |
Kolego nie czuj sie dziwnie Harry'ego czytaja duzo starsi do ciebie
![]() Ja nie czuje sie dziwnie i nie patrzą na mnie głupio inni ludzie jak mówię ,że lubię i czytalam pottera. Poprostu jest ok. Więc kolego nie czuj się dziwnie ![]() ![]() ![]() |
KatrinLi |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 26.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja bym się nie martwiła. Też tak mam. Gdy czytam HP (i inne książki o magii zresztą też) przenoszę się do tego świata. A gdy przestaje czytać... No cóż, nadal pozostaję w tym "drugim" świecie.
A nawet gdy chwilami wydaje mi się to nienormalne (b.rzadko) to zwalam to na moją bujną wyobraźnię, na którą nic nie poradzę. Na twoim miejscu nie przejmowałabym się tym i tyle ![]() |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(smagliczka @ 17.08.2006 01:19) Im dłużej się w tym siedzi, tym bardziej człowiekowi "odwala" ![]() uff....jednak nie jestem porypana...to normalne ![]() ja mam 17 latów...i obnoszę się z gumową opaską z napisem "Jestem czarodziejem... www.czarodzieje.pl" i Guziczek mnie to obchodzi co inni na to-jestem dumna i tyle ![]() |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(agrest-17 @ 28.08.2006 20:45) Zawsze jak przeczytam książke potem musze ją przemysleć. HP czytałam jak miałam 12 lat. 7 część bąde czytać (jak będzie w tym roku) w wieku 13 lat. Aham. to żeś pocieszyła chłopaka... nie ma to jak wsparcie ze strony osoby będącej w grupie wiekowej odbiorców owej książki. QUOTE(agrest-17 @ 28.08.2006 20:45) potem mi sie śniło, że mama kazała mi ugotować zupe i zamiast łyżki, użyłam różczki i zupa była gotowa w 5 minut, a potam jak biegłam do miasta (bardzo oddalonego od mojego)w pewnym momencie sie zdeportowałam... i właśnie dlatego dzieci nie powinny czytać Harry`ego Pottera (nie mówię tu o tobie, ale o młodszych maluchach, które wykakują z okna z miotłą w ręku). -------------------- |
Flamme |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 73 Dołączył: 19.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
hmm... ja nie popadłam jeszcze w paranoję, ale nadal mam nadzieję że istnieje gdzies śwt magii... byloby fajnie
![]() -------------------- ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
omg słonko, nikt ci jeszcze nie docina.
a właśnie fakt, że na sny nie ma się wpływu jest tu zdaje się czynnikiem najbardziej niepokojącym. -------------------- |
anagda |
![]()
|
QUOTE Musisz mi docinać jak mam 13 lat ?? Nikt ci tu nie docina. A na pewno nie ja. Widocznie jeszcze nie widziałaś moich docinek ![]() A pozatym przecież wyraźnie napisałam, że nei chodzi mi o ciebie ![]() ![]() A co do pierwszego... Czego tam nie rozumiesz? Przecież "Harry Potter" to ksiażka skierowana do grupy wiekowej 11-14 lat. A to że czytaja ją zarówno starsi jak i młodsi... Ten post był edytowany przez anagda: 31.08.2006 16:16 -------------------- |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Uważam, że powinni najpierw przeczytać Twoje opowiadania, a dopiero później mogliby się z Ciebie śmiać ;]
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Według mie czytanie Pottera jest ok, ale bez przesady - z umiarem
![]() ![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Truman się skończył, zobaczymy co leci na innym programie...
|
anagda |
![]()
|
QUOTE(smagliczka @ 22.09.2006 00:00) A już tak dobrze sie bawiłam... -------------------- |
nex |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 15.09.2006 ![]() |
odblokowany???? chyba przez przypadek
![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:50 |