Perełki naszego dzieciństwa, ..czyli kultowe kreskowki ;>
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Perełki naszego dzieciństwa, ..czyli kultowe kreskowki ;>
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Kira oczywiście domyślasz się skąd ta ksywa ;D
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dziś przelotem widziałem na jakiejś niemieckiej stacji(szukałem meczu Australia-Japonia) TROSKLIWE MISIE. sa sa sa sa sa ;D
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
teraz już tak
![]() ![]() ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cubasa;d Legendarny Ludwiczek też jest spoko=) Najbardziej schizowata jest kriana Muminków, paszczaków i ryjków;d
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Chooo |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 124 Dołączył: 15.04.2005 Skąd: Tam gdzie marzenia się spełniają... Płeć: Kobieta ![]() |
Eee tam
![]() Ten post był edytowany przez Chooo: 15.06.2006 09:28 -------------------- |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Ach, zawsze podswiadomie wybieralam anime. Oprocz tego to chyba tylko "Gumisie" i "Smerfy" ;)
Ale po kolei (choc ta jest przypadkowa;)): -Pszczolka Maja (i macie wyjasnienie mego nicka), -Muminki, - Anime z Polonii 1 czylo Yattaman i Callendarman (matko, ale szajs xD), Pilka w grze (Tsubasa *__*), Gigi, Syrenka Mako, Zaczarowane Lusterko, Zorro (!!!), Kapitam Daimos, Sally czarodziejka, takie cos z siatkowka, o Mii czarodziejce (chociaz Noma byla fajniejsza!), Krolewna Sniezka i Rodzina Trapow, Mala Ksiezniczka, Tajemniczy Ogrod i co tam jeszcze w japonskiej wersji dali ;))), - Sailor Moooon! vel Czarodziejka z Ksiezyca *______*!!! - Lady Oscar (to ogladalam na RTL i ani slowa nie rozumialam [zreszta do tego pory z niemieckim u mnie cieniutko], ale z pasja ogladalam) I tak mi od tej pory z manga&anime zostalo. Uznalam "dziecinstwo" tak do 10 roku zycia, bo i tak rodzice twierdza,ze nigdy nie dorosne. Acha, w wiekszosci z wymienionych wyzej pozycji kryje sie jakas moja "wielka milosc". Dzisiaj nazwalibysmy to slinotokiem na widok bishiounena. Ten post był edytowany przez Pszczola: 30.06.2006 05:08 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
maniaa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 24.06.2006 Skąd: z nad morza :) Płeć: Kobieta ![]() |
A moimi ulubionymi bajkami były "Smerfy"
![]() ![]() Ten post był edytowany przez maniaa: 30.06.2006 11:09 -------------------- SUMMER HAS COME AND PASSED...
"De gustibus non est disputandum" |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Ja mialam z nimi taka fajna fioletowa bluze, co mi jej wszyscy w szkole zazdroscili.
Acha, oczywiscie nie wspominalam kinowych hitow. Ale Syrenka Ariel(jak ktos uzyje slowa "Arielka", zaszlachtuje), Pocahontas i Krol Lew oczywiscie, zawsze znajda miejsce w mym sercu. -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
maniaa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 24.06.2006 Skąd: z nad morza :) Płeć: Kobieta ![]() |
"Król Lew".. nie wiem dlaczego, ale zawsze jak oglądam pierwszą część to się wzuraszam wtedy gdy Simba traci ojca i zostaje wygnany..
-------------------- SUMMER HAS COME AND PASSED...
Pszczola |
![]()
|
Ja jak ognia unikam drugich częsci filmów Disney'a. Są tragiczne.
No ba! A jak ja ryczałam wtedy! -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
maniaa |
![]()
|
To prawda.. Każda część robi się coraz gorsza.. :/ Jednak podobała mi się 3 część Króla Lwa: " Król Lew 3 - Haukuna Matata"
![]() -------------------- SUMMER HAS COME AND PASSED...
Pszczola |
![]()
|
W ogóle nie zdawałam sobie sprawy, że jest trzecia część.
Natomiast wystarczyła mi reklama Pocahontas II i marnych prób wyprostowania kreskówki na prawdziwą historię Pocahontas Lady Rebecki (kóraż to historia jest bardzo ciekawa) albo dzieci syrenki Ariel w kontynuacji "Małej Syrenki"...co to to nie! -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
maniaa |
![]()
|
To teraz już wiesz
![]() Powiem tylko, że jest ona trochę inaczej "zrobiona"(?). Chodzi mi o to, że cała historia jest widziana z punktu widzenia Timona i Pumby ![]() ![]() -------------------- SUMMER HAS COME AND PASSED...
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
A mi się 'Król Lew' nie podobał wcale, co wzbudziło powszechne zdziwienie, jako że byłam na tym w podstawówce w kinie z klasą i głośno wyrażałam swoją opinię. Ale co się dziwić. Mam liberalną matke i w podstawówce zamiast bajek oglądałam Archiwum X i Miasteczko Twin Peaks.
A w liceum oglądałam kreskówki. W sumie wszystko jak leci, ale najbardziej lubiłam Simpsonów i Chojraka ![]() EDIT: Napisałam ARCHIWÓM. A to były tylko 4 piwa... Ten post był edytowany przez hazel: 01.07.2006 02:26 -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Pszczola |
![]()
|
Ja Miasteczko Twin Peaks oglądałąm już jak miałam 3-4 latka, potem już tego nie pokazywali. Ale muzykę do tej pory pamiętam. Po pierwszych taktach ją rozpoznaję. Ugghh....miało się potem schizy. A Archiwum X tez sie oglądało. Co prawda często pod kocem, a potem zastanawiałam się czy jakiś potwór nie wciągnie mnie do kibla, ewentualnie pożre w ciemności, ale cóż. Muzyki z Archiwum X do tej pory nie trawie. DO tej pory źle mi się te dzwięki kojarzą. A wszystko oglądałam do spółki z anime i Disneyem. Jak było, tak już mi zostało ;)
-------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
maniaa |
![]()
|
A mi mama nie pozwalała oglądać "Z Archiwum X".. No cóż..
-------------------- SUMMER HAS COME AND PASSED...
Pszczola |
![]()
|
Ja oglądałam wszystko jak leci. Może dlatego dzisiaj taka znieczulona na pewne rzeczy jestem? Poza tym do tej pory nieswojo się czuję w ciemności ;p
|
maniaa |
![]()
|
Może..
![]() ![]() -------------------- SUMMER HAS COME AND PASSED...
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja zawsze uwielbiałem Batmana (tylko nie ten 20 lat póżniej) lubiłem też coś takiego jak Żukosoczek (tak to się nazywało???, może to był Sok z żuka) no i oczywiście Smurfy!
![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
maniaa |
![]()
|
Smerfy wymiatają
Pszczola |
![]()
|
Beetle Juice! A tego to ja się akurat bałam. Nienormalna jestem. Nie bać się nie do końca delikatnych anime, ale takiego Żukosoczka to już tak.
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Aha, Ja jeszcze wprost uwielbiałem Tabaluge
![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
maniaa |
![]()
|
To jest ten taki zielony smok, tak?
Zeti |
![]()
|
Tak, po prostu to uwielbiałem i w każdą sobotę o 19 byłem przed telewizorem
Mumiah spod buta |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 24.08.2006 Skąd: nie rzuca się w oczy Płeć: Kobieta ![]() |
ale nie ma to jak Puchatek! =D tak mi już zostało...Może to podważy moje zdrowie psychiczne,ale co tam,cytat-bomba:
"-to bzykanie coś oznacza.Takie bzyczące bzykanie nie bzyka bez powodu.Jezeli słyszę bzykanie, to znaczy,ze ktoś bzyka, a jedyny powód bzykania, jaki ja znam,to ten,ze się jest pszczołą." (i jak tu nie kochać Kubusia za jego głupotę?) Poza tym dość nie dawno doszłam z koleżankami do wniosku,że Włóczykij wydawał się kiedyś najprzystojniejszym narysowanym facetem...teraz,jak wznowili serię zauważyłam,że ma wytrzeszcz ![]() Zresztą tak w pod koniec podstawówki przeżuciłam się na Dragon bulla....Songo rulez:) Ale kurczę to nie te czasy..teraz dzieciaki oglądają jakieś gadające sprężyny,kulki albo jakieś poczwary na dobranockę...jeśli ja już jestem w zaawansowanym stadium,to jak oni mają być normalni... -------------------- Fajrant.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:22 |