Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf, Uwaga, prawdopodobnie SPOJLERY.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf, Uwaga, prawdopodobnie SPOJLERY.
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(owczarnia @ 05.07.2007 21:29) O fajne ujęcie, ale ja wyobrażałem sobie tę scenę raczej w Zamk ========= Ale jak Nevillea nie było wtedy z Ronem i Ginny, to Gdzie on leciał na tej miotle??? -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Bo ta scena z Trelawney była chyba w sali wejściowej.
W każdym filmie dziedziniec jest inny, ale każdy fajny. Zresztą, chyba każdy jest innym właśnie, bo mamy ten z fontanną przy tym drewnianym przejściu nad wąwozem (czy czym tam). Ten z fontanną pojawił się w Więźniu w Czarze chyba też... no i teraz w Zakonie też są ujęcia z tym drewnianym przejściem i dziedziniec siłą rzeczy chyba będzie. Był jeszcze taki dzidziniec z drzewem (to chyba w Oksfordzie kręcili), co Malfoy na nim siedział w Czarze, zaraz przed tym, jak go Moody transmutował, no i teraz ten dziedziniec, który mamy na fotce. On wydaje się jakiś taki... hmm... "wejściowy" - bez sensu, wiem. Ale może to jest wejście kuchenne? ![]() W Komnacie jest takie ujęcie, kiedy zamek z góry pokazują - to na tamtym zamku widać kilka wirydarzy, mniejszych i większych. Świetne jest to ujęcie. I ja myślę, że jest kilka różnych dziedzińców w Hogwarcie. ![]() Ten post był edytowany przez smagliczka: 07.07.2007 00:20 |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Behind the magic - żadnych scen z filmu. Jedyne co mogłoby być spoilerem to widzimy Grimmuald Place i to jak zostało stworzone (zewnątrz).
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Bo ta scena z Trelawney była chyba w sali wejściowej. Właśnie. Moim zdaniem nie powinni ją przenosić na zewnątrz. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
A dlaczego?
Przecież dla fabuły nie ma to żadnego znaczenia, a dziedziniec bardzo ładnie się prezentuje ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
No też miałam to właśnie napisać. Doprawdy, mamy większe problemy niż przeniesienie Trelawney z Sali Wejściowej na dziedziniec
![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 07.07.2007 16:53 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Avery |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 265 Dołączył: 06.07.2005 Skąd: Angband :> Płeć: Mężczyzna ![]() |
Widziałem nie dawno przy okazji Shreka 3 (niezłego zresztą) trailer z Zakonu w kinie. Piorunujące wrażenie, aż mnie ciarki przeszły, zwłaszcza scena na peronie, mimo że nie przypominam jej sobie z książki to wygląda perfekcyjnie, łaaaa nie mogę się doczekac :>
A to zdjęcie przypomina mi pojedynek na dzikim zachodzie ![]() -------------------- Quidquid agis, prudenter agas et respice finem ![]() Z popiołów strzelą znów ogniska, I mrok rozświetlą błyskawice, Złamany miecz swą moc odzyska, Król tułacz powróci na stolicę |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Avery @ 07.07.2007 17:57) Widziałem nie dawno przy okazji Shreka 3 (niezłego zresztą) trailer z Zakonu w kinie. Piorunujące wrażenie, aż mnie ciarki przeszły, zwłaszcza scena na peronie, mimo że nie przypominam jej sobie z książki to wygląda perfekcyjnie, łaaaa nie mogę się doczekac :> A to zdjęcie przypomina mi pojedynek na dzikim zachodzie ![]() Tak sie składa, ze tej sceny nie ma w ksiażce. tak sobie dla większego dramatyzmu dorzucili twórcy do filmu ![]() -------------------- |
Avery |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 265 Dołączył: 06.07.2005 Skąd: Angband :> Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Tak sie składa, ze tej sceny nie ma w ksiażce. tak sobie dla większego dramatyzmu dorzucili twórcy do filmu wink2.gif No toż mówię że jej sobie nie przypominam co jest równoznaczne z tym że jej tam nie ma ![]() -------------------- Quidquid agis, prudenter agas et respice finem ![]() Z popiołów strzelą znów ogniska, I mrok rozświetlą błyskawice, Złamany miecz swą moc odzyska, Król tułacz powróci na stolicę |
Zeti |
![]()
|
QUOTE(owczarnia @ 07.07.2007 16:52) No też miałam to właśnie napisać. Doprawdy, mamy większe problemy niż przeniesienie Trelawney z Sali Wejściowej na dziedziniec ![]() No może i to nie ma znaczenia. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Właśnie zdałem sobie sprawę, że nie cierpię w filmie tych ruchomych schodów. Nigdy sobie tak Hogwartu nie wyobrażałem i o ile pamiętam, w całej książce wzmianka o takowych schodach pojawia się może dwukrotnie.
Wyglądają dla mnie zbyt bajkowo, zbyt "efekciarsko", jakby przeniesiono je żywcem z jakiejś gry komputerowej. Co nie przeszkadza mi w odbiorze filmu. ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
E tam. Schody jak schody. A że w piątki prowadzą gdzie indziej, to już inna bajka. W sumie fajne.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
anagda |
![]()
|
Nowe foty w wysokiej jakości:
Pan Weasley z Harrym Hagrid Tonks w Ministerstwie Magii No, zaczynam się powoli przekonywać do tej całej Tonks, tzn. do aktorki... No, i sie doczekac filmu nie moge ![]() ![]() -------------------- |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
I bardzo dobrze robisz, że się przekonujesz do Natalii
![]() ![]() ![]() Tak, tak, ten na pierwszym zdjęciu z nią to Neville ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
owczarnia |
![]()
|
Wywiad z Rupertem, Emmą i Davidem Yatesem. Spoilerów niet, tyle co z trailera. Stacja francuska, ale są przyzwoici, i pozwalają zarówno aktorom, jak i reżyserowi mówić swoimi głosami, jedynie podpisy są francuskie. No i w trailerze jest francuski dubbing, ale to chyba już każdy i tak zna na pamięć... Btw, zauważam, że Francuzi mają ten dubbing naprawdę dobry, nie razi tak jak polski czy niemiecki.
A Yates jest przeuroczy "I can't wait for you to see it, please go and see it as soon as you can" ![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
martusza |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 17.05.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
No no no, Neville wygląda naprawdę super (mówię to każdemu kto chce posłuchać, a mianowicie, że nie ważne jak chłopak/mężczyzna wygląda, garnitur sprawia, że lepiej się prezentuje). Filmowa Tonks też świetnie wygląda, podoba mi się jej premierowy strój, ponieważ nie ogranicza się do czerni. Spódnica jest boska, niby żółta, trochę złotego i daje fajny efekt.
![]() |
owczarnia |
![]()
|
Recenzji ciąg dalszy, i nie powiem, żebym była od nich mądrzejsza... The Rolling Stone wychwala film pod niebiosa, nazywając go najlepszym z dotychczasowych. Empire w zasadzie również, chociaż może odrobinę mniej entuzjastycznie. A Newsweek stwierdza, że to kicha, nudna, ponura i przereklamowana.
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Po pierwsze: Newsweek się tak zna na filmach, jak Voldemort na miłości.
Po drugie: czyli średnia dla filmu wychodzi na plus ![]() Edit@down - ou, faktycznie. Ale po przeczytaniu recenzji zdanie w sumie podtrzymuję. Dużo w niej psioczenia nie wiadomo na co - typowe narzekanie krytyków. A mi się film i tak będzie podobał. O. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 08.07.2007 20:40 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
owczarnia |
![]()
|
To był Newsweek
Edit: *headdesk* Newsweek Entertainment, znaczy się. Ten post był edytowany przez owczarnia: 08.07.2007 20:35 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
smagliczka |
![]()
|
QUOTE After the triumph of the last two movies, directed by Alfonso Cuarón and Mike Newell, this is a letdown. A co oni pier... niczą! Nie znają się i tyle! ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Chcecie więcej ![]() ![]() Scena powitania z Ronem i Hermioną na Grimmauld Place. Skusiłam się i obejrzałam. Niesamowita. Bardzo wzruszająca. Genialna muzyka. Tu można sobie ten filmik ściągnąć na kompa. HBO First Look. Trzynaście minut nieustającego spojlera ![]() Edit: Pełen soundtrack do odsłuchania. Ten post był edytowany przez owczarnia: 10.07.2007 05:55 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
QUOTE We're sorry, the clip you are trying to play is not currently available in your area. To tyle jeśli chodzi o soundtrack. Obejrzałem tylko spotkanie na Grimmauld Place. Muzyka faktycznie genialna, Harry imponująco ponury i zdenerwowany - Radcliffe to po prostu umiał zagrać. Ładna sypialnia. Denerwuje mnie tylko wiecznie ta sama mina Hermiony - "Och, Harry, och jej...". No i podtrzymuję zdanie, że mówią bardzo szybko (zwłaszcza Hermiona). Gdybym nie wiedział, o czym mówią w tej scenie, wielu wypowiedzi zwyczajnie bym nie zrozumiał. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Scena świetna. Grimmauld Place też, i w sumie fajnie że Harry nie wrzeszczy tak jak w książce (chyba, że w dalszej części rozmowy), Radcliffe to dobrze zagrał.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
anagda |
![]()
|
![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 15:27 |