Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf, Uwaga, prawdopodobnie SPOJLERY.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf, Uwaga, prawdopodobnie SPOJLERY.
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Ja tam wciąż ubolewam nad tym, że w centum Wawy jeszcze nie otworzyli Multikina
![]() Jak tamtędy przechodzę, zawsze z nadzieją spoglądam, i wiąż widzę to samo: "Otwarcie lato 2007"... a wszystko w proszku. Dupa, dupa, dupa, dupa. A miałabym tak blisko... ech. I jeszcze tan cholerny seans nocny jest z dubbingiem. Eee... olewam Multikino. Idę do IMAXa od razu. O. 3D to może być COŚ ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Jutro będę miała listę kin, wszystkich kin w Polsce, które zakupiły w Warnerze wersję z napisami.
Do czego jest zdolna kobieta w furii jednak, no ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Haha! Ja tam mam Multikino dwa przystanki od domu, więc nie płaczę, że to w Złotych Tarasach jeszcze zamknięte. Jestem tylko zła, że premiera filmu odbędzie się tydzień po premierze książki. Miałam nadzieję, że będzie tak jak w GB i USA. Oni już ostrzą sobie apetyt na książkę. A tu? Jak zakończenie VII okaże się kiepskie, czy będzie się chciało tracić nerwy na V. filmie? Ale póki co recencje ZF są pozytywne, więc dla samego filmu warto pójść.
Ten post był edytowany przez Pszczola: 16.07.2007 18:42 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Haha! Ja tam mam Multikino dwa przystanki od domu, więc nie płaczę, że to w Złotych Tarasach jeszcze zamknięte. Szczęściara. A ja mam dwadzieścia minut metrem. A gdyby metra nie było... ojć! to podróż bybłaby dłuuuuga ![]() Poza tym, mam jakieś nieodparte przeczucie, że siódemka skończy się świetnie. I przeżyją ci, którzy, w moim mniemalniu, przeżyć muszą. Ten post był edytowany przez smagliczka: 16.07.2007 19:01 |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Haha! Ja tam mam Multikino dwa przystanki od domu, więc nie płaczę, że to w Złotych Tarasach jeszcze zamknięte. hyh ja mam 2 minuty metrem ;> Ten post był edytowany przez avalanche: 16.07.2007 22:30 -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Warszawa
Kraków Poznań Łódź Gliwice Zabrze Wrocław A Gdańsk nie. Ma. Wersji. Z. Napisami. Żeby ich tak... Coś bardzo złego spotkało. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Ostatnio w Multikinie w Gdańsku była wersja z napismi i całe 2 tygodnie można było tę wersję zobaczyć. Czyli skończyło się na tym, że tylko raz byłam na III filmie w Warszawie, bo jak zajechałam do Sopotu był już tydzień trzeci.
Owczarnio, może jak np. do takiej Krewetki czy Multikina będzie się wydzwaniało 10 razy dziennie z różnych miejsc (tak 3-4 osoby wystarczą ;P), ściągną kopię z Warszawy? Te dwa lata temu pracownicy kin i tak wyglądali na zmolestowanych, bo kilka osób chciało rozmawiać z kierownikiem, dlaczego dyskryminuje się kina na Wybrzeżu. Jak widać nie nauczyli się lekcji. Owca, zabierz rodzinkę na wycieczkę do Warszawy ;P Ten post był edytowany przez Pszczola: 17.07.2007 17:13 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Jednym słowem, Owieczka może przyjechać się integrować z Magicznymi Forumowiczami!
![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
a nie wiecie kiedy jest otwarcie multikina w złotych tarasach?
-------------------- |
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Coś mi się nie zgadza... aha:
5. Dursleyowie wiozą Dudleya do szpitala. W książce było coś o konkursie na najlepiej utrzymany trawnik, czy coś... -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Zaiste groza. Pozwij ich do sądu.
|
Avery |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 265 Dołączył: 06.07.2005 Skąd: Angband :> Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cholera, to w K-ce ni ma z napisami? Niech ich szlak, trzy duże kina :/ to sie nadaje do TVNu :/. Tak sie zastanawiam natomiast czy sie do IMAXA na 3D nie wybrać. Co sądzicie? Bo ja mam pewne obawy ze straci klimat, głupie trochę ale ja dziwny z natury jestem co potwierdzi każdy kto mnie zna, wiec...
![]() -------------------- Quidquid agis, prudenter agas et respice finem ![]() Z popiołów strzelą znów ogniska, I mrok rozświetlą błyskawice, Złamany miecz swą moc odzyska, Król tułacz powróci na stolicę |
smagliczka |
![]()
|
QUOTE(Aylet @ 17.07.2007 18:33) Jak sądzę, grubo PO zejściu Pottera z ekranów ![]() Byłam tam - dykta zamiast drzwi, a w oknach szmatki wiszą. No i wielki szyld "Otwarcie lato 2007" ![]() Owczarnio, a niektórzy mają takie wieści. To może jeszcze nie wszystko stracone? Trza im wiercić dziurę w brzuchu do upadłego... AAAA szit. offtop straszny ale NIE MOGĘ!!! (zamknęliście temat spojlerowy a upust wściekłości gdzieś dać muszę!) Przed chwilą w TVN słuchałam sobie o Potterze i... fuck... oczywiście musieli walnąć sensacyjką odnośnie wycieku tych skanów. Słucham słucham, uśmiechając się żałośnie i nagle słyszę: "w zakończeniu czytamy...." i wybiegłam z pokoju, klnąc na czym świat stoi. Usłyszałm, że coś tam wypikali (nazwiska rzecz jasna), ale CO Z TEGO?? CZY ONI ZWARIOWALI??? Kur... wa!!!! Żart czy nie żart, ale omal nie dostałam apopleksji!!!! ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez smagliczka: 18.07.2007 04:08 |
Soniq |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 14.07.2007 ![]() |
QUOTE(smagliczka @ 17.07.2007 23:21) QUOTE(Aylet @ 17.07.2007 18:33) Jak sądzę, grubo PO zejściu Pottera z ekranów ![]() Byłam tam - dykta zamiast drzwi, a w oknach szmatki wiszą. No i wielki szyld "Otwarcie lato 2007" ![]() Owczarnio, a niektórzy mają takie wieści. To może jeszcze nie wszystko stracone? Trza im wiercić dziurę w brzuchu do upadłego... AAAA szit. offtop straszny ale NIE MOGĘ!!! (zamknęliście temat spojlerowy a upust wściekłości gdzieś dać muszę!) Przed chwilą w TVN słuchałam sobie o Potterze i... fuck... oczywiście musieli walnąć sensacyjką odnośnie wycieku tych skanów. Słucham słucham, uśmiechając się żałośnie i nagle słyszę: "w zakończeniu czytamy...." i wybiegłam z pokoju, kląc na czym świat stoi. Usłyszałm, że coś tam wypikali (nazwiska rzecz jasna), ale CO Z TEGO?? CZY ONI ZWARIOWALI??? Kur... wa!!!! Żart czy nie żart, ale omal nie dostałam apopleksji!!!! ![]() ![]() ![]() Ja szybko zatkalem uszy gdy uslyszalem "zakończenie ostatniego tomu bla bla bla" i pomyslalem ze oni zwariowali;/ Ale naszczescie uslyszalem "piiipppp" bo Jo chyba podala by ich do sądu. Hmm.. musze czekac do stycznia(?) bo z angielskim u mnie srednio... z przeczytaniem moze bym dał rade ale m isie nie chce, zeby nie bylo offtopa to musze wydac kilka dodatkowych zlotych na PKS'a lub Busa;/ Zeby obejrzec sobie wersje z napisami bo w takiej wsi jak Lublin to nawet porzadnego kina nie ma ![]() Ten post był edytowany przez Soniq: 18.07.2007 00:47 |
smagliczka |
![]()
|
Ja też zatkałam uszy i wybiegłam, puszczając na TVN wiąchy!!
Według mnie to taki TVN-owki żarcik (o ujawnienie treści to by się raczej nie pokusili – stawka za wysoka… jednak, kto ich tam wie). Niech sobie takie żarciki wsadzą w „DE”. Ja prawie przypłaciłam to życiem. Jeszcze nigdy tak mi ciśnienie nie skoczyło. ![]() A jeśli to miało być w jakikolwiek sposób zabawne… to ciekawe, jak zareagowaliby na przykład na alarm bombowy (Zabawne? No cholernie zabawne! Nic tyzlko boki zrywać!). Pogratulować humoru TVN-owi… albo – jeśli to prawda – pogratulować pomysłu na szerzenie spojlerów drogą telewizyjną! ![]() Ten post był edytowany przez smagliczka: 18.07.2007 00:57 |
owczarnia |
![]()
|
Chwałaż Bogu, że nie było mnie w domu!
Chyba by mnie szlag trafił. Ale, Smagliczko, za tę wiadomość o Kinoplexie masz u mnie co tylko chcesz *kocha*!!! Jeśli to się okaże prawdą... O Boziu. Jutro do nich wydzwaniam OD RANA. Tralalala! To jest wiadomość dopiero ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Też te "Fakty" oglądałem. Całe szczęście, że widziałem wcześniej zapowiedź i profilaktycznie trzymałem palce przy uszach. Udało mi się nie usłyszeć ani słowa, Bogu dzięki.
Nieważne, co tam wykropkowali czy ominęli. Sam poziom "żartu" to dla mnie dno. Szanująca się stacja telewizyjna przyznaje się, że czytała ściągniętą z Sieci wersję VII tomu i ogłasza (choćby i ocenzurowane) zakończenie NA ANTENIE? ![]() Proszę, pozwólcie mi wierzyć, że żyję w normalnym kraju. Edit: HA HA HA! A jednak! ![]() Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 18.07.2007 01:20 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
smagliczka |
![]()
|
QUOTE(owczarnia @ 18.07.2007 01:01) Ale, Smagliczko, za tę wiadomość o Kinoplexie masz u mnie co tylko chcesz *kocha*!!! Jeśli to się okaże prawdą... O Boziu. Jutro do nich wydzwaniam OD RANA. Tralalala! To jest wiadomość dopiero ![]() Ależ proszę. Wiadomość masz gratis ![]() Trzymam kciuki, żeby okazało się prawdą, w końcu "potrzeby narodu" nie powiny być lekceważone, więc duża szansa, że wersję z napisami sprowadzą do premiery ![]() |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Tak do tego offtopu - całe szczęście, że bardzo mało telewizji oglądam, a już jakiekolwiek wiadomości... rzadko.... ale jakbym to usłyszała, to by mnie normalnie coś trzepło - cholera by ich wzięła, a nie tak, ot sobie podawać...
![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
cóż, w całym Budapeszcie w dniu premiery mieli tylko dwa seanse z napisami. w MOM Parku na drugim końcu miasta, ale i tak tam pojechałyśmy
![]() skoro estiej nie był tak miły jak ja i nie dbał o to, czy psuje wam frajdę czy nie, to ja też nie będę się już powstrzymywać ![]() rozwój daniela jako aktora jest po prostu nie-sa-mo-wi-ty. scena opętania była naprawdę wciskająca w fotel, przynajmniej mnie. hermiona irytuje mnie już od poprzedniego filmu, jakoś mało w niej charakteru i zupełnie ulotniła się z niej miłośc do książek i nauki. dla mnie to nie jest hermiona tylko emma. i w ogóle nie mogłam zrozumieć, co ron mruczy pod nosem, ale to już wina mojego zmęczenia angielskim. mało jak dla mnie muzyki, tej muzyki, którą wszyscy się zachwycali. ale zawsze mi jej w filmach mało (wyjątek - piraci trójka ![]() umbridge zachwycająca. Jedyne cięcia, które mnie tak naprawdę zdenerwowały to marietta i to, jak ją zastąpiono. oj nieładnie. natomiast bardzo podobał mi się scenariusz i montaż - tym razem film nie był pocięty jak czwórka. no i jeśli naprawdę twórcy scenariusza konsultują się z rowling (vide kwestia Stworka), to przynajmniej jakieś szczegóły, o których wszyscy myślą, że mają znaczenie dla finału serii zostają obalone. uff. chcę to zobaczyć jeszcze raz ![]() ps. dobrze, ze tu nie ma tvn-u, bo normalnie ogladam fakty. wyglada na to, ze do soboty jestem odcieta od swiata i BOGU DZIEKI. Ten post był edytowany przez emoticonka: 18.07.2007 20:56 -------------------- |
owczarnia |
![]()
|
QUOTE(emoticonka @ 18.07.2007 20:54) Powiedz to polskiemu dystrybutorowi, który naszą magię ma w... portfelu. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
owczarnia |
![]()
|
Dupa. Dupa. Dupa.
W Kinoplexie dzisiaj byłam osobiście, nic z tego nie będzie. Jestem w trakcie awantury z Multikinem. Znowu próbowali mi zakitować, że wersji z napisami to "w ogóle nie ma, proszę pani", ale teraz już byłam mądrzejsza i wyjechałam im z listą, co to ją dostałam od dystrybutora ![]() ![]() Zobaczymy co z tego wyniknie. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
smagliczka |
![]()
|
Skop im tyłki, Owczarnio - za wszystkich, których Multikino rozczarowało (czyli za mnie też
![]() Albo lepiej od razu ![]() Jeśli w tym roku robią takie tańce, to co będzie, jak 'Książę' na ekrany wejdzie? Zrobią zdzicienniały dubbing, wypuszą tylko tę wersję, a scena śmierci Dropsa zostanie odgórnie (zapewne na wniosek Ministra Edukacji) ocenzurowana. Juz wolę nie myśleć nawet ![]() No dobra, to próbka polskiego dubbingu. Ten post był edytowany przez smagliczka: 19.07.2007 20:43 |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Jak już masz wprawę, to może i w Bydgoszczy doprosisz się napisów?
![]() Z tego dubbingu, to chyba tylko Hagrid ujdzie w tłoku... Ten post był edytowany przez anagda: 19.07.2007 21:02 -------------------- |
Skaterin |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 173 Dołączył: 14.11.2004 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
w krakowskim multikinie na szczescie jest po równo. Siedem sal z dubbingiem i siedem sal z napisami
![]() -------------------- ![]() tu płonie lampa wiedzy, tu mędrcem będziesz snadnie... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 07.07.2025 09:50 |