Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

63 Strony « < 51 52 53 54 55 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf, Uwaga, prawdopodobnie SPOJLERY.

harolcia
post 20.07.2007 13:19
Post #1301 

przerażona

Grupa: Prefekci

Aaaaa! Przecież ten dubbing jest ... okropny! mad.gif Jak oni mogli na coś takiego pozwolić? Harry brzmiący jak jakiś dwunasto - lub ( co najwyżej) trzynastolatek!! Agr...

A Voldemort? Tak jakby miał zapaleni gardła, anginę czy coś... Mówi tak, jakby chciał, a nie mógł... dry.gif

--------------------
Prefekt Gryffindoru Członkini KLL

Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci
Barańczak Stanisław
1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY.
2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT.
3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ.
4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM.
5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI,
6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Firm
post 25.07.2007 16:33
Post #1302 

Kafel

Grupa: Magiczni Forumowicze

A mi udało się zarezerwować bilety na V z napisami ^^ i jestem niezmiernie happy ;]
+Quote Post
anagda
post 25.07.2007 17:24
Post #1303 

Członek Zakonu Feniksa

No drodzy państwo. Już jutro premiera cheess.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
owczarnia
post 25.07.2007 18:21
Post #1304 

Bagheera

Grupa: czysta krew..

Witam serdecznie,

Z przyjemnością informujemy, że na prośby Widzów gdańskie Multikino będzie w swoim repertuarze posiadało również wersję z napisami filmu HARRY POTTER I ZAKON FENIKSA.

Przez tydzień, od 27 lipca film z napisami będzie można obejrzeć w godzinach: 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 21:00.

Serdecznie zapraszamy!

Justyna Ganczarska

Multikino Gdańsk

Właśnie oszalałam z radości smile.gif.

--------------------
Welcome back, plus one. we missed you!
+Quote Post
anagda
post 25.07.2007 18:52
Post #1305 

Członek Zakonu Feniksa

Bu.... Ja też tak chce!!!!!!!!!!!!!!! cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
owczarnia
post 25.07.2007 19:01
Post #1306 

Bagheera

Trzeba było dzwonić, pisać maile cheess.gif. Metoda dręczenia daje rezultaty, jak widać cheess.gif. Czekaj, pokażę Ci co podziałało w końcu:
Witam.

Zwracam się do Państwa z uprzejmym zapytaniem o powód, dla którego tym razem trójmiejskie Multikino nie posiada w swoim repertuarze wersji najnowszego filmu o Harrym Potterze z napisami. Rok w rok można było wybrać, co się stało teraz? Piszę do Państwa, ponieważ wyszło na to, że w chwili obecnej żadne kino w Trójmieście nie posiada wersji z napisami. A chętnych jest mnóstwo. Pomimo, iż jestem osobą dorosłą, obracam się dość intensywnie w światku fanów Harry'ego Pottera (również nie dzieci), i wiem, że zapotrzebowanie na wersję z napisami jest olbrzymie. Zwłaszcza teraz, kiedy filmy z tej serii stają się coraz mroczniejsze, i coraz mniej przypominają bajkę. Zaistniał w tym momencie swoisty paradoks - dzieci są na "Zakon Feniksa" za małe, a nastolatki tudzież dorośli zdecydowanie źle odbierają wersję dubbingowaną. Bardzo źle, rzekłabym nawet. Do tego stopnia źle, iż znanych mi jest osobiście co najmniej kilkadziesiąt osób, które gotowe są jechać do Warszawy lub Poznania czy Krakowa, byle obejrzeć wersję z napisami. I tu kolejny paradoks - Multikina w całym kraju niemalże mają wersje i z napisami, i z dubbingiem - tylko nie Gdańsk. Największe kino w Trójmieście!

Stąd moja - nasza - gorąca prośba - BŁAGAMY, sprowadźcie wersję z napisami! Nie tylko Trójmiasto tłumnie się zleci na nią, ale i okoliczne miejscowości aż po Szczecin czy Bydgoszcz. Będziecie jedyni w Trójmieście. Państwo doskonale na tym skorzystacie, wszyscy fani zaś (a jak wiadomo, jest ich niemało) będą Wam głęboko wdzięczni.

Serdecznie pozdrawiam i liczę na przychylne rozpatrzenie mojej prośby

--------------------
+Quote Post
PrZeMeK Z.
post 25.07.2007 19:05
Post #1307 

the observer

Owczarnio, jesteś najlepsza! cheess.gif

Też znam parę osób gotowych jechać do Warszawy na wersję z napisami. smile.gif

--------------------
Hey little train, wait for me
I once was blind but now I see
Have you left a seat for me?
Is that such a stretch of the imagination?
+Quote Post
Ginnusia
post 25.07.2007 19:29
Post #1308 

Szukający

Owiec, gratuluję! biggrin.gif
+Quote Post
harolcia
post 25.07.2007 19:45
Post #1309 

przerażona

Grupa: Prefekci

Na cześć Owczarni : HIP HIP HURA!! Jesteś Wspaniała smile.gif czekolada.gif <- dla Ciebie

--------------------
Prefekt Gryffindoru Członkini KLL

Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci
Barańczak Stanisław
1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY.
2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT.
3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ.
4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM.
5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI,
6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ.
+Quote Post
anagda
post 25.07.2007 20:20
Post #1310 

Członek Zakonu Feniksa

No, u siebie w mieście to jak ZF dojdzie do kina z dubbingiem na Gwiazdkę to będzie cool... Dlatego na premierę wybieram się do koleżanki do Bydgoszczy. Również do Multikina. Może gdybym była na miejscu to coś bym próbowała zdziałać, a tak jak pozamiejscowa... eh...

Ten post był edytowany przez anagda: 25.07.2007 20:21

--------------------
user posted image
+Quote Post
Pszczola
post 26.07.2007 00:05
Post #1311 

Mistrz Różdżki

Gratulacje! Nareszcie ktoś się im postawił. Szkoda, że do Gdańska przejeżdzam dopiero w sierpniu. Cóż, przez ten czas pójdę tyle razy na wersję z napisami w Warszawie, ile się da. Mam nadzieję, że będzie warto, bo po premirze IV, uznałam, że poczekam na wydanie DVD.

--------------------
“so far from God and so near to Russia”
+Quote Post
Katon
post 26.07.2007 00:35
Post #1312 

YOU WON!!

A mnie dystrybutor jednak skrzywdził. Data premiery jest do dupy. Teraz, po siódmej części, nie czuję już takiego podniecenia i ogromnej ochoty. Ale oczywiście idę =)
+Quote Post
Pszczola
post 26.07.2007 01:20
Post #1313 

Mistrz Różdżki

A ja tak. Chcę zobaczyć więcej pewnej postaci. Ciekawe, czy Rowling podpowiedziała to i owo aktorom i reżyserowi? Mówię o wiecie-kim w w wiecie-jakiej-sytuacji...czyli nie wiecie. No spoilers. No, mam nadzieję, że jednak w tym filmie dali jakieś... podpowiedzi. W jednym z poprzednich filmów próbowali, ale trafili nie tam gdzie trzeba.

Nieważne. Jestem na potterowym głodzie, więc nie mogę się premiery doczekać (właśnie, muszę zarezerwować bilety/ edit: kurcze O_o prawie wszystko już zajęte).

Ten post był edytowany przez Pszczola: 26.07.2007 01:28

--------------------
+Quote Post
smagliczka
post 26.07.2007 01:28
Post #1314 

Prefekt Naczelny

A ja odwołuję wszelkie złe słowa, jakie wypowiedziałam pod adresem warszawskiego Multikina. JEST nocny seans napisami. A jednak... zwlekali z nim chyba do samego końca, ale jest cheess.gif
No. To Multikino się zrehabilitowało w moich oczach - jeśli o Warszawę i Trójmiasto chodzi. Wobec tego pozotaję ich klientką... turned.gif
+Quote Post
Pszczola
post 26.07.2007 01:38
Post #1315 

Mistrz Różdżki

Jeżeli idziesz na seans o 21.00, to będziemy oglądać ten sam film ;).

Pytanie brzmi: jak długo będą wyświetlali Pottera z napisami? Mam nadzieję, że po dwóch tygodniach nie zostanie nam tylko wersja dubbingowana?

--------------------
+Quote Post
smagliczka
post 26.07.2007 02:01
Post #1316 

Prefekt Naczelny

Nie, nie chodziło mi o ten o 21:00, tylko o 00:01 z czwartku na piątek. A w zasadzie już w piątek.
Chciałam iść na seans o północy... i wściekałam się niemożebnie, że nie było wersji z napisami (bo wcześniej nie było, sprawdzałam codziennie). Teraz jednak, jak już się powściekałam, a oni seans z napisami puszcają jednak, plany mi się pozmieniały - przez nich, bo już krzyżyk postawiłam i sobie wieczór zaplanowałam inaczej - i idę na seans nie o północy, ale w południe. O. A kit im w... ucho.

Niestety nie spotkamy się, Pszczoło. Chyba że na jakimś innym seansie innego dnia, bo - jak widzę - zamierzasz kilka razy obejrzeć (skąd ja to znam cheess.gif).
No i, mam nadzieję, że napisy będą puszczać jak najdłużej.

Mnie czeka oglądanie i z napisami i z dubbingiem. Z młodszą siostrą idę na dubbing, bo dziecko mało wymajgające jest - choć twierdzi, że jest odwrotnie. Hehe, mówi mi, że nie po to płaci za bilet, żeby czytać napisy (cóż... wyraźnie widać różnicę systemów wartości ;P).

Ponoć wersja 3D jest jednak z dubbingiem. Nic już nie wiem i chyba zadzwonić będę musiała do nich :/
Jeśli tak, to pójdę z bachorem do IMAXa - tak czy siak miałam tam iść. Odwalę Pottera z dubingiem w celach poznawczo-wychowawczych i trójwymiar zaliczę. Dwie pieczenie na jednym ogniu wink2.gif

Ten post był edytowany przez smagliczka: 26.07.2007 02:06
+Quote Post
owczarnia
post 26.07.2007 02:05
Post #1317 

Bagheera

W Gdańsku mają iść tydzień, nie wiem jak gdzie indziej.

--------------------
+Quote Post
lilith777
post 26.07.2007 15:02
Post #1318 

Mugol

ponoc dzisiaj w plazie jest nocny seans z efektami 3D i IMAXie własnie
....
http://www.tutej.pl/cms.php?i=24664

no, ale to tylko dla poznaniakow:))))
chociaz, w innych miastach imax pewnie tez sie postaral o atrakcje...

hmm...ciekawe co to za efekty..piszcie jak tylko wrocicie z kin!!

QUOTE(smagliczka @ 26.07.2007 02:01)
Nie, nie chodziło mi o ten o 21:00, tylko o 00:01 z czwartku na piątek. A w zasadzie już w piątek.
Chciałam iść na seans o północy... i wściekałam się niemożebnie, że nie było wersji z napisami (bo wcześniej nie było, sprawdzałam codziennie). Teraz jednak, jak już się powściekałam, a oni seans z napisami puszcają jednak, plany mi się pozmieniały - przez nich, bo już krzyżyk postawiłam i sobie wieczór zaplanowałam inaczej - i idę na seans nie o północy, ale w południe. O. A kit im w... ucho.

Niestety nie spotkamy się, Pszczoło. Chyba że na jakimś innym seansie innego dnia, bo - jak widzę - zamierzasz kilka razy obejrzeć (skąd ja to znam cheess.gif).
No i, mam nadzieję, że napisy będą puszczać jak najdłużej.

Mnie czeka oglądanie i z napisami i z dubbingiem. Z młodszą siostrą idę na dubbing, bo dziecko mało wymajgające jest - choć twierdzi, że jest odwrotnie. Hehe, mówi mi, że nie po to płaci za bilet, żeby czytać napisy (cóż... wyraźnie widać różnicę systemów wartości ;P).

Ponoć wersja 3D jest jednak z dubbingiem. Nic już nie wiem i chyba zadzwonić będę musiała do nich :/
Jeśli tak, to pójdę z bachorem do IMAXa - tak czy siak miałam tam iść. Odwalę Pottera z dubingiem w celach poznawczo-wychowawczych i trójwymiar zaliczę. Dwie pieczenie na jednym ogniu wink2.gif
*

+Quote Post
kaszolka14
post 26.07.2007 16:25
Post #1319 

Kandydat na Maga

hmm.. brzmi wiarygodnie:D achh... szkoda, ze nie moze byc wiecej scen z ksiazki... noo ale ile by ten film mial trwac.. wlasciwie ja nie mialabym nic przeciwku temy, nio a wy?? laugh.gif

--------------------
user posted image user posted image
+Quote Post
Pszczola
post 27.07.2007 02:11
Post #1320 

Mistrz Różdżki

He was such a pretty boy, Daniel was...
Podróży sentymentalnej ciąg dalszy, właśnie obejrzałam drugi film. Jestem pewna, że dieta + dawna fryzura przywrócą nam tego ładnego chłopca.
Serio, ile ekranizacja "Komnaty Tajemnic" ma niedociągnięć! Chłopak grający Voldemorta tragiczny! A Lucius Malfloy pod gabinetem Dumbledore'a próbuje Harry'ego Avadą Kadavrą potraktować. Ale chłopiec był śliczny...

Już dzisiaj zobaczę jak się zmienił, ach, już dzisiaj.

--------------------
+Quote Post
katia
post 27.07.2007 08:54
Post #1321 

Kafel

Ja w nocy byłam na premierze. Cóż .. Jestem ciut zawiedziona. Film poszarpany, totalny brak spójności, tak jakby ogladało się długi zwiastun i tyle. Wiele istotnych szczegółów pominiętych, szczegółów które moim zdaniem nie wymagały dodatkowych scen i tym samym rozciągania filmu, ale zwyczajnie wystarczyło wpleść je w dialogi czy w istniejące sceny.
Film bardzo mroczny, kompletnie nie dla dzieci, bo te się w nim niepołapią nawet jeżeli czytały ze zrozumieniem książkę. Bardzo brakuje mi humoru Rowling, znanych przytyków Rona i Hermiony, brakuje mi Zgredka, Firenzo ogólnie tych charakterystycznych potterowskich postaci.
Harry zagrany świetnie, Luna - genialna! Graup zrobiony tragicznie, koszmarnie, beznadziejnie ... nie wiem jak to jeszcze opisać. Bitwa w ministerstwie też taka mało czytelna, no ale. Brakowało mi też wspomnienia o Fontannie Magicznego Braterstwa, bo uważałam, że Rowling tak wiele tym wątkiem chciała przekazać, dawała bardzo istotne przesłanie a tutaj ani słowa.

Generalnie film ocenia na 3+ dry.gif
+Quote Post
Avery
post 27.07.2007 09:09
Post #1322 

Ścigający

Jeszcze co do napisów możesz Owczarnio do listy Katowice dopisać ;>

--------------------
Quidquid agis, prudenter agas et respice finem

user posted image
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice,
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz powróci na stolicę

+Quote Post
PrZeMeK Z.
post 27.07.2007 09:40
Post #1323 

the observer

Film poszarpany, totalny brak spójności, tak jakby ogladało się długi zwiastun i tyle. Wiele istotnych szczegółów pominiętych, szczegółów które moim zdaniem nie wymagały dodatkowych scen i tym samym rozciągania filmu, ale zwyczajnie wystarczyło wpleść je w dialogi czy w istniejące sceny.

Ja tak tylko nieśmiało zauważę, że ekranizowanie tych książek polega głównie właśnie na wycinaniu niepotrzebnych szczegółów. Jeśli wrzuci się do filmu za dużo informacji - zbędnych informacji - stanie się zagmatwany.
Na przykład Zgredek czy Firenzo - są fajni i też ich lubię, ale cieszę się, że nie ma ich w filmie. Bo nie są tam potrzebni.

--------------------
+Quote Post
anagda
post 27.07.2007 09:59
Post #1324 

Członek Zakonu Feniksa

Powiem, że jestem potwornie zawiedziona tym filmem. Chyba po raz pierwszy czekałam z utęsknieniem na koniec. Ja rozumiem, że książkę należało okroić. Więc nie mam za złe tego twórcom. Ale jak można przeinaczać fakty?! Przecież chociażby Syriusz do jasnej ciasnej nie został zabity avadą!!! mad.gif To właśnie to było najważniejsze, że on po prostu wpadł za tą kurtynę (swoją drogą też nieco inaczej sobie to wyobrażałam, no ale już się nie czepiam).

Dalej, o ile to, że pominęli myślodsiewną Snapea i zrobili to jako jego wspomnienia, jestem w stanie wybaczyć, to fakt braku tego "nie potrzebuje pomocy od szlamy" jest nie do wybaczenia.

Nie podobała mi się również walka w Ministerstwie między Dumbledorem, Voldemortem. W ksiażce odniosłam wrażenie, że Albus może nie tyle co się bawi, co nie sprawia mu ta walka większych problemów. A w filmie to jakby Voldemort wiódł prym.

A co mi sie podobało?
- Umbridge - genialna po prostu
- spotkania GD
- Luna - nie no... dobrali wspaniałą dziewczynę. no lepszej nie mogli smile.gif

Ogólnie film oceniam na 2+ (za te błędy) thumbdown.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
PrZeMeK Z.
post 27.07.2007 10:23
Post #1325 

the observer

Przecież chociażby Syriusz do jasnej ciasnej nie został zabity avadą!!!

Czegoś takiego się w sumie spodziewałem. Anagdo, rozumiem Twój gniew, bo to faktycznie znaczące przeinaczenie, ale tutaj scenarzysta czy reżyser miałby spory problem, gdyby zostawił po prostu wpadnięcie za zasłonę. Większość widzów stanowią ci, którzy nie czytali książki - wytłumacz im teraz w ciągu kilkuminutowej sceny, że tu sobie wisi zabójcza zasłona. My, fani, spieraliśmy się o to, czy Syriusz żyje, przez dłuższy czas, a ile zastanawialiby się widzowie?
W tym filmie najważniejsze było to, że Syriusz zginął, i to do tego w walce z Bellatriks - i to, jaki wpływ miało to na Harry'ego. Gdyby widz miał wątpliwości, czy Syriusz zginął, nie odczułby tej śmierci. Dlatego w pewnym stopniu godzę się z tą zmianą.

Chociaż film zobaczę dopiero dzisiaj. cheess.gif

--------------------
+Quote Post

63 Strony « < 51 52 53 54 55 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 16.05.2025 03:29