Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf, Uwaga, prawdopodobnie SPOJLERY.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf, Uwaga, prawdopodobnie SPOJLERY.
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Miłośnicy wieśniackiego kanonu wyobrażeń stanowią silny front jak widzę =D
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale dlaczego wieśniackiego. w książce stoi, że ma być czarny. na ine jakiś bury.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
QUOTE Miłośnicy wieśniackiego kanonu wyobrażeń stanowią silny front jak widzę =D Zaraz dostaniesz po głowie jakąś ciętą ripostą. Niech pomyślę... Sam jesteś kanon! Zresztą, co ja się burzę, wieśniak jestem. ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Katon @ 05.05.2007 19:33) nie cierpię jak ktoś uważa za gorszych tych, którzy się z nim nie zgadzają. Testral dla mnie fajny, ale miał być czarny więc Katonie szanowny nie pitol tu o jakiejś przeźroczystości brązowej czy co to tam było ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Nie o to mi chodzi. Chodzi mi o to, że jakiś pan bierze ciężkie pieniądze, żeby testral był fajny. Jest zapewne plastykiem i zapewne czytał opis, ale nie jest mu poddańczo wierny. Naszym świętym prawem jest oceniać jego pracę, ale wkurza mnie takie jakieś jawiemlepiejstwo, byle było czarnie mroczno i identycznie jak w książce. A jak coś nie jest czarne to nie ma klimatu. Więcej zaufania dla fachowców =D
|
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
To raz. A dwa to to, że co innego opis książkowy, a co innego obraz filmowy. To, co dobrze się czyta (w sensie działa na wyobraźnię), niekoniecznie dobrze wygląda w kinie. I vice versa. Z tego co mi wiadomo, Rowling ma pełną kontrolę nad tym, co tworzą efekciarze. Jeśli więc takie testrale poszły, to znaczy że ona musiała to zaakceptować. Cuarona chwaliła tak, że aż się facet rumienił, a trudno powiedzieć, żeby wszystko w Więźniu idealnie odpowiadało opisom książkowym. Wręcz odwrotnie, śmiem twierdzić - możliwie dużo było tam autorskiej wizji reżysera, oczywiście z Rowling konsultowanej. To się nazywa: dobra adaptacja
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Oczywiście, macie rację. Nie wiem jak inni, ale dla mnie po prostu takie całkiem czarne, bardziej koniowate testrale silnie oddziaływały na wyobraźnię, wykorzystywałem je też w moim fanfiku i być może z tego względu przywiązałem się do ich książkowego wyobrażnia. Co nie znaczy, że zamierzam narzekać na film z powodu tych filmowych, bo są w sumie fajne. Zresztą, testrale to tylko drobny szczegół tego filmu.
QUOTE Więcej zaufania dla fachowców =D Do tych samych, na których absurdalne wizje Azkabanu tak narzekaliście kilkanaście stron wcześniej? ![]() (Nie mogłem się powstrzymać). A w ogóle to o ile się nie mylę, w zwiastunie widać Azkaban już normalnie, jako wyspę na morzu, a nie na skraju wodospadu. Ktoś poszedł po rozum do głowy? -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
No przekonaliście mnie do tych testrali. Noże to tylko w tym ujęciu, są takie?
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Katon |
![]()
|
Hmmm. Nie chciałbym wywlekać spraw sprzed wieków i do tego być średnio miłym, ale nazwałbym to co macie odmianą Hitoizmu. Hito swego czasu nie mógł pojąć czemu uważamy z Owczarnią stado łososi za niesowicie porywającego i pięknego patronusa, zaś smoka za wiochę wcieloną. Ot co.
|
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Mnie się testrale bardzo podobają.
Centaur by mógł mieć bardziej ludzką twarz. Strasznie podoba mi się też scena Luny i jej patronusa ^^ -------------------- she wolf.
|
Zeti |
![]()
|
Katon, chyba rozumiem, co masz an myśli.
PrZeMeK Z. |
![]()
|
QUOTE Hmmm. Nie chciałbym wywlekać spraw sprzed wieków i do tego być średnio miłym, ale nazwałbym to co macie odmianą Hitoizmu. Hito swego czasu nie mógł pojąć czemu uważamy z Owczarnią stado łososi za niesowicie porywającego i pięknego patronusa, zaś smoka za wiochę wcieloną. Ot co. Czy ja wiem... Też uważam, że stado łososi byłoby piękniejszym patronusem niż smok, ale nie w tym rzecz. Akurat w wypadku testrali nie o umiłowanie kiczu chodzi, bo to tak, jakbyś stwierdził, że Rowling przedstawiła je kiczowato. ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 06.05.2007 12:09) QUOTE Więcej zaufania dla fachowców =D Do tych samych, na których absurdalne wizje Azkabanu tak narzekaliście kilkanaście stron wcześniej? ![]() (Nie mogłem się powstrzymać). Dobreee ![]() ![]() Ale tak czy inaczej, ja tam zawsze widziałam testrale jako szkielety powleczone skórą, niekoniecznie akurat czarną. No i te skrzydła zawsze myślałam (naprawdę) że mają właśnie takie półprzezroczyste. Coś jak skóro-błona. QUOTE(PrZeMeK Z. @ 06.05.2007 12:09) A w ogóle to o ile się nie mylę, w zwiastunie widać Azkaban już normalnie, jako wyspę na morzu, a nie na skraju wodospadu. Ktoś poszedł po rozum do głowy? Też mi się tak wydaje. Przy czym mogliśmy od początku czepiać się bezpodstawnie, bo może a) to nie wodospad był, tylko spiętrzona fala?... b) zdjęcie pochodziło z fazy produkcji i efekty specjalne jeszcze nie odwaliły swojej roboty? -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
ewamarchewa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 19.02.2006 Skąd: Z krzesła:P Płeć: Kobieta ![]() |
Straszne są testrale. Takie... nietestralowate
![]() |
owczarnia |
![]()
|
Grawp.
|
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
O! To mi się podoba
![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
ewamarchewa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 19.02.2006 Skąd: Z krzesła:P Płeć: Kobieta ![]() |
A mi Grawp również ne pasuje. Inaczej go sobie wyobrażałam. Będę się buntować!
![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Ewomarchewo, bez przesady. Każdy wyobrażał go sobie na swój sposób. Twoje wyobrażenie nie jest żadnym obowiązującym.
Całkiem fajny Graup (trzymajmy się może polskiej pisowni). Do roli się nada. Swoją drogą, aktorzy w potterowych filmach pewnie częściej widują błękitny ekran i światełko udające jakąś istotę niż dekoracje i krajobrazy. ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
przykro mi, graup mi sie nie podoba. wygląda jak mój nauczyciel od matmy.
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
Graup niezły. Przypomina Shreka.
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
pft.. Oo
-------------------- |
owczarnia |
![]()
|
Takie tam sobie małe zdjątko, ale ładne i chyba nie było jeszcze:
|
Zeti |
![]()
|
Fajne rzeczywiście.
Czy Neville zawsze musi się tak ubierać? -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
owczarnia |
![]()
|
Weasleyowie, najprawdopodobniej w gabinecie u Dumbledore'a, po ataku na pana Weasleya ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Zeti |
![]()
|
widziałem już to gdzieś. Najprawdopodobniej na DT
Zrobiłem sobie fryzurkę a la Harry z piątego filmu. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 18.05.2025 12:35 |