Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf, Uwaga, prawdopodobnie SPOJLERY.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf, Uwaga, prawdopodobnie SPOJLERY.
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
a nie 20? O_o
-------------------- |
Zol |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Z bajki. Płeć: Kobieta ![]() |
|
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
dwa tygodnie po premierze? O_o
-------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Choć raz ubiegnę Owczarnię
![]() Sześć nowych telewizyjnych reklam "Zakonu Feniksa". Większość scen się w nich powtarza, ale są i nowe. Ech, a miałem nie oglądać. ![]() Wszystkie do obejrzenia TUTAJ -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zol |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Z bajki. Płeć: Kobieta ![]() |
Dzięki wielkie!
To wszystko wygląda tak dobrze, że aż trudno sobie wyobrazić, by film zawiódł oczekiwania. Moim osobistym faworytem jest spot nr 5. |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Och, TAK. Muzyka z 5 spotu, a raczej chór, sprawił, że rozpłynęłam się całkowicie.
Zmiękły mi nogi i dobrze, że siedziałam. Było całkiem wiele nowych scenek. Ale chyba Voldemort przemawiający do Harry'ego z lustra najbardziej utkwił mi w pamięci. Taki Zakonowy smaczek. Mam przeczucie oraz nadzieję (wciąż umacnianą tymi cudownymi trailerkami), że piąta część zyska miano najlepszej z dotychczasowych ekranizacji. Wszystko wygląda coraz bardziej obiecująco. I, dzięki Bogu, nie robiłam sobei żadnych postanowień, że nie będę oglądać, więc bez wyrzutów sumienia pochłaniam kolejne odsłony. O. ![]() No i jak ja mam usiedzieć na tyłku do lipca? Ten post był edytowany przez smagliczka: 22.05.2007 22:54 |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
R E - W E - L A C - J A Padłam. Zeszłam. Umarłam. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Nie wyobrażam sobie, co mogłoby zepsuć ten film. Dzięki Bogu, że 5. i 6. część dostał człowiek znający się na rzeczy.
Chór przepiękny. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Poczekaj, poczekaj. W szóstce znów będzie stary scenarzysta...
A co, jak spaprze?... -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Tfu, tfu, na psa urok. Żeby nie zapeszyć.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Fanka HP z Elbląga |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 27.11.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Zgadzam się z przedmówcami 5 reklamówka REWELACJA ! Chyba po raz 1 kupię saundtrack z Harry'ego...ta muzyka w tle wcisnęła mnie w fotel
![]() |
Aylet |
![]()
|
ja zawsze go kupuję, więc nie ma się czym podniecać.
zdjęcia są super. polak wiedział co robi. -------------------- |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
A ja nigdy nie kupowałam
![]() A co do szóstki, to nie bądźmy pesymistami. Dlaczego miałałaby być spaprana? A tak w ogóle to już jest pewne na 100%, że scenariuszem zajmuje się Kloves? Nie interesowałam się, szczerze mówiąc. |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
QUOTE KLIK Na 20 lipca to nie wygląda. Ale kto wie, filmweb czasem wariuje. było juz o tym, o ile dobrze pamiętam. z jednej strony stopklatka za filwbem mówi 27 lipca... ...ale z drugiej: imdb mówi 20 lipca mugglenet mówi 20 lipca veritaserum mówi 20 lipca -------------------- |
Zol |
![]()
|
QUOTE ...ale z drugiej: imdb mówi 20 lipca mugglenet mówi 20 lipca veritaserum mówi 20 lipca Oby! W końcu czemu miałabym nie ufać tym stronom bardziej od filmwebu, który strzela gafy? ^^ |
smagliczka |
![]()
|
Sprawa polskiej premiery poruszana była w tym temacie kilkakrotnie (przeze mnie też, przyznaję się bez bicia
![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Ja się nie mogę nadziwić, jak świetne rzeczy robią twórcy tego filmu, jednocześnie tak bardzo trzymając się książki. Zobaczcie, ile tam jest rzeczy żywcem wziętych z książki, które świetnie pasują i wyglądają równie dobrze: Voldemort otoczony przez wodę podczas pojedynku z Dumbledorem, Tonks robiąca śmieszne miny dla Ginny, przemówienie Umbridge, słowa Lucjusza Malfoya w Departamencie... Fascynujące. Jeśli dialogi i sceny napisane przez nich będą się sprawować równie dobrze (a wszystko wskazuje, że tak będzie), to jestem dobrej myśli.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(emoticonka @ 23.05.2007 15:25) QUOTE KLIK Na 20 lipca to nie wygląda. Ale kto wie, filmweb czasem wariuje. było juz o tym, o ile dobrze pamiętam. z jednej strony stopklatka za filwbem mówi 27 lipca... ...ale z drugiej: imdb mówi 20 lipca mugglenet mówi 20 lipca veritaserum mówi 20 lipca a oficjalny wb podaje 27 :] -------------------- |
owczarnia |
![]()
|
Wyjdę z siebie. Już teraz.
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
To strasznie kluczowe jest w tym roku. Nie chodzi o tydzień czekania. Chodzi o to czy zobaczę film przed kontaktem z siódmym tomem czy już po. I bardzo wolałbym przed, mimo wszystko.
|
owczarnia |
![]()
|
Ja też bym wolała przed, nie myśl sobie. Ale wyjdę z siebie, bo wałkowaliśmy to już do upadłego. I wiemy tyle samo, co przedtem - okaże się na początku lipca, jak kina będą łaskawie udzielać informacji na ten temat...
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Mione |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 141 Dołączył: 17.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
No przyznaję że i na mnie trailer numer 5 zrobił niejakie wrażenie. Muzyka faktycznie interesująca i ZAKOFANA jestem w uwodzicielsko-mrocznej narracji Lucjusza w tle.
I ten sfrustrowany Harry walący głową w mur ( niemal dosłownie). Czy mi się wydaje, czy w scenie z Syriuszem za jego plecami faluje zasłona? ![]() Z pozostałych najbardziej podoba mi się metamorfogująca się Tonks i rzecz jasna Snape ze swoim "Obviously" ![]() -------------------- ![]() |
ewamarchewa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 19.02.2006 Skąd: Z krzesła:P Płeć: Kobieta ![]() |
Piękna muzyka w 5. Chyba znów się zakochałam...
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Jak podaje Mugglenet, "Harry Potter i Zakon Feniksa" będzie miał długość 138 minut, czyli 2 h 18 min. Jeśli czas ten obejmuje też napisy końcowe (ok. 10 minut), sam film trwa około 2h 8 min, co czyni go najkrótszym filmem serii. Dla porównania:
Kamień Filozoficzny - 152 min Komnata Tajemnic - 161 min Więzień Azkabanu - 141 min Czara Ognia - 157 min Zakon Feniksa - 138 min Cóż... Dla mnie nie ma znaczenia kilka minut w tę lub w tamtą stronę, jeśli film jest dobry. A wierzę, że jest. ZF jest najdłuższą książką, ale też taką, z której ładnie można wiele rzeczy wyciąć. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
smagliczka |
![]()
|
Zwłaszcza opisy można wyciąć, prawda?
![]() A opisów w Zakonie jest naprawdę dużo. Jak widać z fotek, pięknie zostały przełożone na scenografię - mam na myśli chociażby Ministerstwo Magii. Mi również kilka czy kilkanaście minut nie robi różnicy. Wiemy przecież, co jest ważne. A tak w ogóle, to długość zbliżona do Więźnia ![]() Ten post był edytowany przez smagliczka: 27.05.2007 01:47 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 18.05.2025 02:58 |