Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

63 Strony « < 37 38 39 40 41 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Film Numer Pięć, Znaczy Się Hpizf, Uwaga, prawdopodobnie SPOJLERY.

owczarnia
post 27.05.2007 04:18
Post #951 

Bagheera

Grupa: czysta krew..

Chciałam powiedzieć, że przed Piratami dają trailer Zakonu. Zrobiłam z siebie dziś z tego powodu widowisko na pół kina cheess.gif...

--------------------
Welcome back, plus one. we missed you!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
anagda
post 27.05.2007 10:41
Post #952 

Członek Zakonu Feniksa

Grupa: Magiczni Forumowicze

Zła wiadomość... Na polskiej oficjalnej stronie hp też jest ze 27 jest premiera... dry.gif

owczarnio, a na zwiastunie jak jest?

--------------------
user posted image
+Quote Post
smagliczka
post 27.05.2007 17:01
Post #953 

Prefekt Naczelny

Czyżby Owca zaczęła skakać i się drzeć na reklamach, i obsypała wszyskich w promieniu dwóch metrów popcornem? cheess.gif

Rany, nie wybieram się na Piratów, ale może wpuślicibliy mnie tylko przed seansem na trailerek tongue.gif
+Quote Post
owczarnia
post 27.05.2007 17:40
Post #954 

Bagheera

Wybierz się na Piratów! Film jest genialny, super po prostu, miodzio i rewelacja.

Na zwiastunie było "wkrótce". Szit.

A obsypać nikogo nie obsypałam niczym, bo spóźniliśmy się do kina i nie zdążyliśmy nic kupić. Ale wchodząc na salę usłyszałam znajomą muzyczkę, spojrzałam na ekran i się w tym wejściu zatrzymałam, złapałam dziecko za rękaw i wysyczałam "patrz!!!". Po czym, pchana przez ludzi idących za mną, przesunęłam się odrobinę, i usiadłam na schodku. Po czym pozostałam na tymże schodku do końca zwiastuna, wściekle oganiając się od obsługi, która usiłowała się dopytać co mi się, do cholery, stało i czy odprowadzić mnie na miejsce, bo może nie mogę znaleźć... Dziecku trzęsły się ręce, i latał góra-dół, bo z jednej strony trailer, ale z drugiej obciach jak rzadko, a tu tyle lasek naokoło...

--------------------
+Quote Post
smagliczka
post 27.05.2007 19:19
Post #955 

Prefekt Naczelny

Obciach?! Kudre, chciałabym mieć mamę potteromaniaczkę, co staje jak wryta, gdy widzi zwiastun!

Chociaż muszę przyznać, że moja mnie rozbraja na za każdym razem, gdy mówi: " A ty co, znowu w tych swoich "potterach i snajpusach" siedzisz?" (na Magicznym i tym podobnych - mówiąc po polskiemu).

Nie jest źle, "wychowałam" ją troszeczkę - nawet zaczęła się dopytywać o to i owo. A jak się Czara na DVD pojawiła, to zadzwoniła do mnie na komórkę (w trakcie wykładu) i spytała czy ma kupić, bo właśnie jest w sklepie. HA cheess.gif

Wracając do trailera. Ja tam zawsze czuję jakieś chore podniecenie, gdy zaczynają puszczać zwiastuny w telewizji. Dopiero wtedy jest prawdziwe "wkrótce". Ale taki zwiastun na dużym ekranie... chyba rónież bym zamarła w pół kroku wink2.gif
+Quote Post
Katarn90
post 27.05.2007 20:21
Post #956 

Czarodziej

kocham oglądać w kinie trailery.

A co do Piratów --> widać mało wymagająca jesteś Owco, bo jak dla mnie to kompletna chała i strata kasy. Wszystko to samo co w jedynce, minus humor i sens. Tragikomedia. A na tej przemowie Elizabeth ("Jesteśmy wolnymi ludźmi!!") pół kina pękało ze śmiechu. Szkoda, ale można było to przewidzieć po tym co stało się z trylogią Matriksa.
+Quote Post
ewamarchewa
post 27.05.2007 21:34
Post #957 

Kandydat na Maga

O jak fajnie! Ja się wybieram na Piratów, oby się nie spóźnić! Zobaczę trailer!
+Quote Post
owczarnia
post 27.05.2007 22:09
Post #958 

Bagheera

QUOTE(Katarn90 @ 27.05.2007 20:21)
A co do Piratów --> widać mało wymagająca jesteś Owco, bo jak dla mnie to kompletna chała i strata kasy. Wszystko to samo co w jedynce, minus humor i sens. Tragikomedia. A na tej przemowie Elizabeth ("Jesteśmy wolnymi ludźmi!!") pół kina pękało ze śmiechu. Szkoda, ale można było to przewidzieć po tym co stało się z trylogią Matriksa.
*

Daruj, ale tego rodzaju komentarz w ustach osoby, która czyta pirackie tłumaczenia HP może tylko rozbawić.

Według mnie Piraci to najlepsza przygodowa trylogia, doskonale zrobiona i od początku do końca stanowiąca utrzymaną na mniej więcej jednakowym poziomie całość.

Szkoda, ale można było to przewidzieć, czytając Twoje wcześniejsze posty... Widać mało kumaty jesteś huh.gif.

--------------------
+Quote Post
PrZeMeK Z.
post 27.05.2007 22:27
Post #959 

the observer

O, Owczarnia robi offtop we własnym temacie?
A co to za różnica w czyim temacie?... I nie offtop, tylko honoru bronię cheess.gif.

Przyszła mi dziś do głowy głupia myśl, że ZF nie będzie lepszy od WA, bo... jest zbyt zgodny z książką. Po prostu kiedy myślę WA, mam przed oczami nowatorskie ujęcia, odautorskie sceny (np. z wierzbą i ptakiem), magię w tle (np. w Dziurawym Kotle), inny niż dotąd Hogwart, pozmieniane dialogi... Słowem, oryginalność i artyzm. A kiedy myślę o ZF, widzę film świetny, trzymający w napięciu i doskonały aktorsko, ale jednocześnie jakiś... typowy. Standardowy.
Głupie. smile.gif

Ten post był edytowany przez owczarnia: 27.05.2007 23:44

--------------------
Hey little train, wait for me
I once was blind but now I see
Have you left a seat for me?
Is that such a stretch of the imagination?
+Quote Post
smagliczka
post 28.05.2007 02:18
Post #960 

Prefekt Naczelny

Oj, głupie, Przemku, głuuupieee...
Ty już lepiej nie myśl za dużo wink2.gif

Idealnie z książką nie będzie. Mowy nie ma. A na magię w tle a la Więzień to nie wiadomo nigdy... może możemy liczyć i na to.
Po trailerach nie zorientujesz się czy w filmie są smaczki. Ja wierzę, że są.

Bom optymistka.
+Quote Post
Katarn90
post 28.05.2007 19:02
Post #961 

Czarodziej

QUOTE(owczarnia @ 28.05.2007 00:09)
Daruj, ale tego rodzaju komentarz w ustach osoby, która czyta pirackie tłumaczenia HP może tylko rozbawić.

Według mnie Piraci to najlepsza przygodowa trylogia, doskonale zrobiona i od początku do końca stanowiąca utrzymaną na mniej więcej jednakowym poziomie całość.

Szkoda, ale można było to przewidzieć, czytając Twoje wcześniejsze posty... Widać mało kumaty jesteś huh.gif.
*

szkoda, że zgadza się ze mną około 95 proc. recenzentów w renomowanych czasopismach. Mało wymagająca jesteś i tyle.
A co do pirackich tłumaczeń - nie sądziłem , że trzydziestoparoletnia letnia kobieta jest w stanie zagrać tak dziecinnie i nieczysto. "Czytuje"? Że niby mam to w nawyku? Że przeczytałem KP (i nie całego) bo nie mogłem wytrzymać chyba wiesz. Każdą poprzednią część czytałem w papierowej formie i pewnie tak zrobię z DH.

Ale widać, że tonący brzytwy się chwyta. Głupi film, to takichż ludzi trafia.

Ten post był edytowany przez Katarn90: 28.05.2007 19:03
+Quote Post
owczarnia
post 28.05.2007 19:53
Post #962 

Bagheera

Następne Twoje posty w tym tonie znikną jak sen złoty, ten zostawiam, żebyś się miał czego wstydzić. Do kogo innego bym wycięła od razu, ale że do mnie to cudo skierowałeś, to niech zostanie dla potomności cheess.gif. Ale do rzeczy.

Poszukaj może dziecko kochane najpierw w słowniku znaczenia słów, których nie rozumiesz, a potem pożyjemy, zobaczymy. Swoją drogą nie wiem kto tu tonie, ja nie posiłkuję się "recenzentami", tylko mam własny gust i się go trzymam.

A co do reszty, to nieskromnie pożyczę Ci, żeby kiedyś mój poziom głupoty stał Ci się w ogóle dostępny.

A teraz koniec tego offtopu i won do piaskownicy.

--------------------
+Quote Post
Katon
post 28.05.2007 21:52
Post #963 

YOU WON!!

Nic nie wk[...]a mnie bardziej niż yntelygtenckie bycie 'ponad shitem z holyłud'. Och, film przygodowy jest przewidywalny w pewnych fragmentach. Zaiste, straszne.

Prawda? No ale wiesz, my mamy po prostu małe wymagania kiss.gif. Bo przecież każdy wie, że przygodówka powinna ambicją przerosnąć Himalaje. Na takie filmy wszak bynajmniej nie chodzi się dla rozrywki.

Ten post był edytowany przez owczarnia: 28.05.2007 21:57
+Quote Post
PrZeMeK Z.
post 28.05.2007 22:04
Post #964 

the observer

Jezzzu, jak to dobrze, że Mission: Impossible 3 był filmem z ambicjami, bo bym chyba z kina wyszedł.

To tak nieco przy okazji, filmu nie widziałem, więc nie będę się o nim wypowiadał.

Ponoć jakieś nowe skany z książeczki z naklejkami się pojawiły, ale jestem w trakcie oglądania "Człowieka w ogniu" i nie chce mi się szukać. smile.gif Ktoś coś wie?

--------------------
+Quote Post
owczarnia
post 28.05.2007 22:08
Post #965 

Bagheera

No są, są. Tu je można obejrzeć, ale mnie osobiści zniechęca ich jakość. Skanów znaczy, bo jak same naklejki to nie wiem.

--------------------
+Quote Post
harolcia
post 29.05.2007 16:15
Post #966 

przerażona

Grupa: Prefekci

Jakość rzeczywiście kiepska...
Ale mnie zastanawia jadno. Kto jest na tym zdjęciu??
http://www.portkey.it/galleries/displayima...album=165&pos=8
Czy to jest młody Snape?? Czy kto?? smile.gif

--------------------
Prefekt Gryffindoru Członkini KLL

Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci
Barańczak Stanisław
1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY.
2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT.
3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ.
4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM.
5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI,
6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ.
+Quote Post
Katarn90
post 29.05.2007 16:43
Post #967 

Czarodziej

To jest Snape, kiedyś już publikowano jego fotki. Można go poznać bo włosach i kształcie twarzy.

A teraz mały offtop i PS do rozmowy z Owcą. Mam nadzieję, że chociaż pare osób (tych. którzy czytali moją wypowiedź o Piratach) zrozumie tę odpowiedź. Wg mnie pani Owczarnia zachowała się nieelegancko (to dyplomatyczne określenie, widać u góry , że inne słowa pchają się na język), wyraziłem swoją opinię, ale ona najwidoczniej poczuła się obruszona, że ktoś ma inne zdanie na temat lubianego przez nią filmu.

Bo to ja Tobie napisałam, że masz małe wymagania, mhm. Opinię może mieć każy jaką chce, w tym właśnie sęk. Bez komentarzy w stylu "masz małe wymagania". Szkoda, że najwyraźniej nadal tego nie rozumiesz. Ale jeśli nie pojąłeś po takim czasie, to znaczy że szans chwilowo brak.

A hasła ze słownikiem czy piaskownicą to wstyd dla mnie, że muszę prowadzić walkę o dobry wizerunek z kimś takim. Swoją drogą szkoda, że zaraz Owczarnia skasuje ten post, bo trochę się opisałem. No cóż kasuj Owczarnio, kasuj, jeśli to ci pomoże.

Kasuję za chamstwo i za offtop. Pomoc jest mi potrzebna jak dziura w moście. Tak więc reszta tych czarownych wypocin leci w kibel. Ostrzegałam uczciwie. Następne polecą w całości. /Owca

Musze wtracic swoje trzy grosze - Katarn, zblazniles sie jak malo kto, wiec chociaz zachowaj sie odrobine honorowo i idz spac jak wszyscy mowia zes pijany. /Eva

Ten post był edytowany przez Eva: 04.06.2007 16:29
+Quote Post
smagliczka
post 29.05.2007 18:41
Post #968 

Prefekt Naczelny

Ekhem...

Taaak. Więc te skany to faktycznie lichej jakości, ale... widzimy, na przykład, że Harry groził różdżką Dudziaczkowi w obecności jego koleżków
user posted image
To się nawet fajnie zapowiada cheess.gif

No i mamy Jamesa i Lilkę. James jakiś taki dziecinny mi się zdaje, ale Lilka w porządku. Zresztą, ujęcia chyba w ogóle niespecjalne.
user posted image

user posted image

Ha! No i widzimy pierwsze spotkanie przyszłych członków GD w Świńskim Łbie.

user posted image
Tyż fajnie wyglądają smile.gif

Ten post był edytowany przez smagliczka: 29.05.2007 18:59
+Quote Post
PrZeMeK Z.
post 29.05.2007 19:50
Post #969 

the observer

Po cholerę oni odmłodzili Huncwotów? Zamiast na piętnaście, wyglądają na dwanaście. Głupota. Ta scena może być największym mankamentem tego filmu. I James głupio wygląda. Lily da się przeżyć.
A scena z grożeniem różdżką niezła, choć niekanoniczna. Nie dziwię się bandzie Dudleya, że pękają ze śmiechu. smile.gif Grozić szefowi kawałkiem patyka... Trochę dziwnie będzie potem wyglądał powrót Harry' ego i Dudleya do domu (po czymś takim?), ale z drugiej strony, ładnie zobrazuje to stan emocjonalny Harry' ego. Skoro nie zależy mu na zachowaniu Zasad Tajności...
Swoją drogą widzowie, którzy nie czytali książek, zapewne nie bardzo mają świadomość, że używanie magii poza szkołą jest karalne. Niby było o tym w trzech pierwszych filmach, ale na takie drobiazgi mało kto zwraca uwagę. Tym bardziej, że poza WA nie miały one następstw. Może tym razem ludziom się to utrwali w głowach.

Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 29.05.2007 20:27

--------------------
+Quote Post
smagliczka
post 29.05.2007 20:00
Post #970 

Prefekt Naczelny

E. Jak im się utrwali to ich problem. Trza książki czytać.
Mi ta scena cholernie się podoba właśnie ze względu na tę pękającą ze śmiechu bandę. Już by się chciało zobaczyć to na ekranie, ech...
Kurcze, może być całkiem, całkiem ciekawie.
A w trailerach mamy migawkę z ataku dementora w tym przejściu podziemnym, jak przyciska Harry'ego - chyba Harry'ego - do ściany (wisi on gdzieś z pół metra nad ziemią cheess.gif). Co z tego, że przejścia podziemnego nie ma Litte Whinging, co z tego, że plac zabaw wygląda jak pustkowie z "Domku na prerii" i co z tego, że niekanonicznie w wielu punktach? Może być naprawdę fajnie. Tylo ciekawe, co z tą bandą? Wszyscy będą podczas ataku? Może po prostu się rozbiegną i zostawią Wielkiego De sam na sam z szurniętym kuzynkiem i jego "patykiem" ???

Sesese... Zobaczymy.

Ten post był edytowany przez smagliczka: 29.05.2007 20:12
+Quote Post
anagda
post 29.05.2007 20:22
Post #971 

Członek Zakonu Feniksa

AAAA!!!!!! JA ICH POZABIJAM!!!!
Czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego Lily wygląda jak ruda wiewiórka?!? To uczesanie mi zalatuje Jęcząca Martą. Ja nie chce takiej Lily! :/

user posted image
Ghr... A James? Ja przepraszam, ale czemu zrobili z niego taką c**** ?!?
1) wyraźnie było napisane w ksiażkach, że ma KRUCZO CZARNE włosy a nie ciemny blond
2) włosy miał ROZTARGANE a nie przylizane jak Nevil :/ :/ :/

Coś czuje, ze moment z Huncwotami będzie najgorszy z całego filmu. No chyba, że aktorzy zagrają tak wybitnie, że zakryją te "malutkie" nieścisłości w stosunku do treści książki...

--------------------
user posted image
+Quote Post
smagliczka
post 29.05.2007 20:34
Post #972 

Prefekt Naczelny

No sorry wielkie, ale Lily była ruda. O. Może nie jak wiewiórka, ale była. Słońce im włoski oświetla, toteż jaśniejsze łby mają. Nie czepiajmy się odcieni, bo mnie coś trafi. Jakby nie było innych, ważniejszych rzeczy od odcienia koloru włosów.

Uczesanie jest rodem z angielskiej szkółki tongue.gif Nie zgłaszam sprzeciwów do kokardek Evansówny. Co się nie podoba? Uczennica pilna, kudre. Prefekt! Z kucykami, no.

Jim , może i fakt, ulizany. Ale Harry lepszy?

Poza tym, lata siedemdziesiąte i te sprawy...
Marudzita. Tyle cheess.gif

Ten post był edytowany przez smagliczka: 29.05.2007 20:55
+Quote Post
anagda
post 29.05.2007 20:51
Post #973 

Członek Zakonu Feniksa

Kali nie lubić rudej wiewióry i ulizanego chłoptasia mad.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
harolcia
post 29.05.2007 20:56
Post #974 

przerażona

Akurat co do Lily, to odniosłam także wrażenie, że bardzo przypominaj Martę...
James może być, gdyby nie to, że nie ma czarnych i rozczochranych włosów. Ponarzekam jeszcze trochę i powiem, że powinni wyglądać na nieco straszych, moim zdaniem.
Ale nie mogę się doczekać sceny z bandą Dudleya... wydaje się byc super smile.gif No i oczywiście spotkanie przyszłych członków GD. Taki fajny klimacik konspiry się wyczuwa w tym Świńskim Łbie smile.gif Oj to będzie super i już nie mogę się doczekać

Ten post był edytowany przez harolcia: 29.05.2007 20:57

--------------------
Prefekt Gryffindoru Członkini KLL

Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci
Barańczak Stanisław
1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY.
2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT.
3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ.
4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM.
5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI,
6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ.
+Quote Post
Zeti
post 29.05.2007 21:11
Post #975 

Potężny Mag

Nie. O ile Harry vs. Wielki De super, to cała reszta do bani. Zwłaszcza James.

--------------------
user posted image user posted image
...Prefekt Gryffindoru...
'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.'
+Quote Post

63 Strony « < 37 38 39 40 41 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 18.05.2025 00:18