Moja (nie)radosna Twórczość
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Moja (nie)radosna Twórczość
Ailith |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 01.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Pozwoliło jej
życie - Napisać sobie scenariusz. Pozwoliło jej Słońce - Jaśnieć blaskiem promieni. Pozwoliła jej Prawda - Skłamać. Pozwoliła jej Nienawiść - Pokochać. Pozwoliła jej Pamięć - Zapomnieć. Ale świat nie pozwolił jej tego dostrzec. Ten post był edytowany przez Ailith: 14.08.2006 12:04 -------------------- "Experience is the name everyone gives to their mistakes."
"A friend is someone who will bail you out of jail, but your best friend is the one sitting next to you saying "that was f***ing awesome" (- J-Dub) "Stand up for what you believe in, even if it means standing alone." |
Ailith |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 01.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
"Już tylko"
Już tylko ciszę W nicości słyszę. Już tylko słowa Wypowiadam od nowa. Już tylko czekam Na drugiego człowieka. Już tylko płaczę I przestać nie raczę. Już tylko gestem Oznajmiam, że jestem. I tylko oczy zamykam Po czym Oddech ustaje Spokój nastaje Bezwładnie opadły ręce... Nie ma nic więcej. -------------------- "Experience is the name everyone gives to their mistakes."
"A friend is someone who will bail you out of jail, but your best friend is the one sitting next to you saying "that was f***ing awesome" (- J-Dub) "Stand up for what you believe in, even if it means standing alone." |
Ailith |
![]()
|
czy słowa oddają gesty?
czy gesty oddają słowa? czy życie zacząć od nowa? taka prosta rozmowa wśród półznaczeń metafor przenośni coraz dalej bliżej i bliżej dalej obchodząc dokoła rzucając spojrzenia nienienawiści i niemiłości krok w przód krok w tył pojedynek myśli szermierka ciała nie ocali nie porzuci i słowa znów od nowa i gesty też -------------------- "Experience is the name everyone gives to their mistakes."
Ailith |
![]()
|
"Wojownicy Słońca"
w bycie i niebycie istnieli albo nieistnieli wojownicy Słońca niczym jego promienie czerpali ze studni Wiary pokłon oddali Miłości na policzku Odwagi składali pocałunki mieszkali w domu Nadziei nie piszą o niech legend nie opowiadają bajek nawet od dziadka wnuk nie usłyszy że byli kiedyś tacy ludzie bezinteresowni oddani Ciszy choć służyli Słońcu woleli żyć w cieniu i położyli kres swojemu istnieniu -------------------- "Experience is the name everyone gives to their mistakes."
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Chociaz wiersze nie bardzo mi sie podobaja (chodzi mi o ujecie w slowa, a szegolnie ten "juz tylko", strasznie rymy, nie moglam sie nie skrzywic) to jednak w kazdym jest jakies zdanie, ktora bardzo mi sie spodobala, np.:
"choć służyli Słońcu woleli żyć w cieniu" Natomiast dla mnie zupelnie odpada wstep: "czy słowa oddają gesty? czy gesty oddają słowa? czy życie zacząć od nowa? taka prosta rozmowa", który przypomina mi poczatek jakiegos kiepskiego polskiego utworu hiphopowego. Ale moze tylko odnioslam takie wrazenie. |
Ailith |
![]()
|
W sumie jak teraz to czytam... to dochodzę do wniosku, że masz rację... cóż... może któryś z tych się spodoba?
I jeszcze jedno... nigdy nie miałam talentu do tytułów. "Tęsknota" Tęsknota za nieznanym, za tak bliskim i tak dalekim, człowiekiem i nie-człowiekiem. Za bratem-żołnierzem, idącym za flagą honoru, ginącym za ułudę. Za siostrą-wiarą, która dawno się wyprowadziła. Za matką-pisarką zatopioną w książkach pachnących jeszcze tuszem. Za ojcem-potworem zatapiającym szpony we krwi, ale mimo wszystko Tęsknota za babką-litością odmawiającą pacierze na samo wspomnienie wnuka. Za dziadkiem-tyranem zgniatającym nadzieję niczym orzechy. "Kilka" Kilka słów otulających niczym płatki śniegu Kilka myśli umykających przed nami w biegu Kilka uścisków niezapomnianych chociaż takich chłodnych Kilka okruchów zaschniętych i dla dzieci głodnych Kilka kropel zamkniętych w płynnych myślach ciszy Kilka nutek zagranych na strunach klawiszy Kilka wspomnień odległych o kwaśno-gorzkim smaku Kilka uderzeń serca mimo jego braku --------------------------------- Po tych kilku wierszach dochodzę do wniosku, że naprawdę mam skłonność do wyliczeń. ![]() -------------------- "Experience is the name everyone gives to their mistakes."
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Mhm. Przesadną. Zasypałaś mnie banałami. Ale nie jesteś bez pojęcia.
|
Ailith |
![]()
|
"Kolorowa śmierć"
Rani niczym ostrze skrzydło motyla, a trąby wciąż wygrywają weselne marsze. I mury Jerycha stoją niespokojne I patrzą poprzez wieczne kamienie na ziemię w ogniu. I drzewo pośrodku wciąż daje nadzieję, Ale już nie taką wielką. I tęcza na niebie ciągle jeszcze barwna lecz powoli blaknie. Niczym ostrze skrzydło motyla przecina rosę. "Współczesność" Brokatowe jabłka rozkwitają na plastikowym drzewku Nie ma Adama Ani Ewy Nawet węże dawno już wymarły W perspektywie mam śmierć I choć ona na mnie czeka Nie wiem co robić Bo raj zniknął z naszej wyobraźni i wiary Płacząc nad grzechami Błagałabym o odkupienie, ale nie mam kogo Gdyż Bóg także odszedł "Sam" I znów jestem sam bez ludzi dzieci chichoczących i wrzeszczących idiotek I znów jestem sam niewidoczny niesłyszalny bez oznak życia I znów jestem sam w ukryciu czekam aż ktoś jednym słowem mnie wyciągnie I znów jestem sam w koronie drzewa na najwyższej górze obserwuję z zaciśniętym gardłem I znów jestem sam umieram a ludzie wałęsają się po supermarketach zamiast wejść i odkryć I znów jestem sam bez dźwięku bez krtani bez granic jestem echem Ten post był edytowany przez Ailith: 13.01.2007 13:29 -------------------- "Experience is the name everyone gives to their mistakes."
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
pierwszy jest niezły, tzn na tle tych trzech
reszta kiepska drugi to kompletny banał, Boga nie ma, boję się śmierci - takie takie trzeci - jestem sam i nikt mnie nie rozumie no nie ale pisz dalej -------------------- ![]() ha! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:14 |