***, jesiennie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
***, jesiennie
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Przepraszam, że mam jesień
Niebieską. Przepraszam, że mam jesień za często. I wybacz, że zdmuchnęła mi oczy/I wybacz, ze znow patrzy mi w oczy I wybacz, że nie biegnie a kroczy I wybacz, że wciąż proszę: 'Nie piszcie!' I wybacz, że ubieram się w liście I wybacz, ze opadłe urosły I wybacz, że tak boję się wiosny. I wybacz, że znow zbieram kasztany I wybacz, że nie krzyczę: "Kochany! Przepraszam, że mam jesień Niebieską. Przepraszam, że mam jesień za często." ----------------------------- Która wersja w drugiej zwrotce jest lepsza? Pozdrawiam. |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Bebe chyba za zdmuchnieciem oczu, bo to tak fajnie brzmi a jeszcze fajniejsze jest jak sie to sobie wyobrazi...
![]() Hm, podoba mi sie calkiem, chociaz niektore rymy az krzycza: jakie jestesmy straszne rymy! rzucamy sie w oczy! A to kroczy... Łojezu, moze tylko ja to jakos z jednym kojarze, ale zatraca mi sie caly romantyzm tej twojej niebieskiej jesieni ![]() Ten post był edytowany przez Rookwood: 19.09.2006 21:40 |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
pierwsza zwrotka - genialna, aż mi szczęka opadła gdzieś na podłogę i musiałam zbierać, nieporadnie. Natomiast w środku wdarł się chaos. A właściwie punktami słabującymi w wierszu są zwrotki 2 i 5, a reszta całkiem zgrabna. Poza pierwszą i ostatnią, która dla mnie jest majstersztykiem. Tak trochę mi się z "Kabaretem Starszych Panów" skojarzyło.
-------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Zwrotka o kasztanach zła. Bo ma rym ze słynnej piosenki i to razi, och razi.
Zacznę tak nie miło. Aby napisać dalej, że to świetny wiersz. Płynie. Piosenkowy, w najlepszym tego słowa znaczeniu. |
TomyIommi |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 10.09.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jestem pod wrażeniem, nie wiem czy powinienem sie wypowiadać, jestem nowy, ale naprawdę to mi się podobało. Tak
p.s. wersja ze zdmuchiwaniem oczu lepsza. Taka surrealistyczna. Pozdrawiam! |
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
Tak pierwsza zwrotka taka bardzo "Starszo
Panowa" a i reszta mi się podobała ja w tym widze logiczną i poruszającą całosć. -------------------- Luke I'm your father!!!
|
Illusion |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 08.04.2006 Skąd: z mamusi ^^ Płeć: Kobieta ![]() |
Uroczy wierszyk
![]() -------------------- Chociaż oczy bolą, szukam w niebie dna.
- A. Osiecka |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Bradzo mi sie podoba. Katon dobrze to ujął - płynie.
Ale to moje tylko odczucia osobiste - estetyczne... trudno krytykować, gdy własne niedoskonałości ma się na warsztacie ![]() -------------------- ![]() ha! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:04 |