Modlitwa Przyziemna, Pierwszy poważniejszy wiersz
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Modlitwa Przyziemna, Pierwszy poważniejszy wiersz
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Napisane dziś, na marginesach zeszytu od religii.
[...] Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 12.07.2014 12:23 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Uuuu... Bardzo się nie zgadzam, ale wstrząsa. Momentami wiersz jest tak monumentalnie wspaniały, że zapiera dech w piersiach. Czasem niestety traci rytm, albo wikła się w jakąś czy to poetycką, czy to filozoficzno-teologiczną sprzeczność. Porwałeś się na parafrazę jednego z najlepszych tekstów literackich w historii. Zrobiłeś to prowokacyjnie, ale nie tanio. Bez jarmarcznych bluźnierstw. Moje gratulacje. Warsztat masz jeszcze bardzo świeży, ale będą z Ciebie ludzie, oj będą.
|
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Bardzo mi sie podobalo, bardzo. A najbardziej to ze napisales to wszydtko bez jakichs zbednych slow, jest tylko to co mialo byc
-------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
niesamowicie interesujący,
przez co wszystkie wytrącenia rytmiczne i uszczerbki rymów straciły na znaczeniu. czytałam jak wyjątkowo ciekawą książkę, chcialam dowiedzieć się jak potoczą się losy bohatera Boga i Człowieka, a w poezji chciałabym się też zachwycić czymś poza słowem. treść mnie zachwyciła. jak wiele innych książek. -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
|
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Znowu religia za mna chodzi. I znowu mnie ktos zmusza do myslenia. Na poczatku zranil mnie kontrast, bo przed chwila przeczytalam wiersz Katona i musialam sie przestawic. Ale warto bylo, bo po pierwszej zwrotce polknelam go i juz nie moge sie doczekac, kiedy sobie to wszystko spokojnie poukladam czytajac po raz drugi.
Czyli po prostu uwazam, ze wiersz jest bardzo bardzo dobry. Bardzo-bardzo. Ten post był edytowany przez Rookwood: 04.10.2006 21:27 |
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
Tak to prawda jest nie tylko bardzo dobry ale moim zdaniem jest mocny.. i dla niektórych zbyt kontrowersyjny ale ważne jest to że cos zostnie z niego po jego przeczytaniu...
-------------------- Luke I'm your father!!!
|
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Mocny.Tak.Dobre słowo.Jest...jest....Grrr.Znowu problemy z wysławianiem...
To może inaczej. Ludzie, dużo ludzi, ulica, zgranie.I duża siła.Siła.Tak. Według mnie, dobra siła. Bardzo dobry. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:59 |