Brudna Molly Baloo, :) w stronę świetnego wiersza Rookwood
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Brudna Molly Baloo, :) w stronę świetnego wiersza Rookwood
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Powiem szczerze - natchnął mnie do tego utworku wiersz Rookwood ("Mała Bonnie Blue"), który pojawił się tutaj, na tym forum, acz o zupełnie innej treści. Zresztą tamten wiersz bardzo mi się podoba. Ściągnęłam trochę styl, ale tylko ciut, bo najbardziej zachwyciła mnie melodia imienia "Bonnie Blue". Czyli oto popełniam mały plagiat, bo pozazdrościłam
![]() Brudna Molly Baloo miała kieckę dziurawą dwie krowy, tańcbudę i psa. Głośno się śmiała mała brudna Molly Baloo. Każdy ją miał czy kiep czy pan czy sędzia czy więzień ją miał za grosze dwa. I śmiał się głośno tak. Brudna Molly Baloo za nic miała świat i deszcz i kwiat i za głośno się śmiała mała brudna Molly Baloo. A kiedy pożar przyszedł i spalił tańcbudę i psa w ręce klaskała mężczyzn ściskała ze śmiechem brudna Molly Baloo. I tylko zawsze na piersi błyszczał krzyżyk z dziecięcym loczkiem za ramię Chwystusa amen! zatkniętym kosmykiem miękkim, samotnym i sennym jak upiór blady lub śmierć. Brudna Molly Baloo miała kieckę dziurawą dwie krowy, wrak budy, wrak psa. I głośno tańczyła i głośno się śmiała mała smutna brudna Molly Baloo. Ten post był edytowany przez Sihaja: 19.10.2006 18:25 -------------------- |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Genialne.
Połączenie Twojej delikatności z czymś Grochowiakowskim. Jak już będę duża i Aktorkowa, to chciałabym zagrać w jakimś Twoim dramacie. Bo mam nadzieję, że na wierszach się nie skończy:). |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
fajne, na piosenke - country
dłuższe wersy bym widziała, nie takie rozstrzelone bardzo fajne ![]() -------------------- ![]() ha! |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Mogę napisać muzykę do tego?
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Pewnie!
![]() -------------------- |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
dalej mi się podoba
![]() najbardziej ze wszystkich Twoich wierszy Katon, gdzie muzyka? -------------------- ![]() ha! |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
On tylko obiecuje...
![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
A potem porzucam i odchodzę do innej.
Napiszę. Prawde mówiąc se zapomniałem. Ale mi się przypomniało i zachwyciło mnie na nowo. |
Sihaja |
![]()
|
Bo ja Cię trzymam za słowo
![]() -------------------- |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Czuje sie zmiazdzona.
Bo wiersz mi sie podoba. Ma jakies przeslanie, ktorego u siebie nigdy nie znajduje, tworze plytko, az za plytko... Nie gniewam sie ![]() ![]() I dziekuje za komplement w podtytule tematu. Ten post był edytowany przez Rookwood: 14.11.2006 19:36 |
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
za płytko?? Rookwood niektóre twoje wiersze mnie poruszyły i jak na mnie wcale nie były płytki...
Sih--> swietnie ma b.dobry rytm i wszystko na swoim miejscu.Good work! -------------------- Luke I'm your father!!!
|
Katon |
![]()
|
Zacząłem pisać muzykę. Ciężko idzie, bo chcę to zrobić porządnie i nie pójść po namniejszej linii oporu. Country ma być, ale nie takie spod Bytomia.
|
Sihaja |
![]()
|
A ja się nie mogę doczekać. Zaśpiewasz mi to kiedyś na żywo? =)
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:18 |