Zaduszki, drobiazg pisany na lekcji angielskiego
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zaduszki, drobiazg pisany na lekcji angielskiego
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Zaduszki
Kazano Małgosi przynieść liść z cmentarza. I wkleić do zeszytu Na znak pamięci o zmarłych. Małgosia nie miała listka Ani grobu. A nikt nie pytał Małgosi Czy ma skąd wziąć listek. Dlatego dostała jedynkę. Dlatego płakała. Za kimś Kto umarł. |
WildThing |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 187 Dołączył: 03.10.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie trafia do mnie. Jakieś takie zbyt dosłowne a jednocześnie mało oryginalne. Jakbym znał już tę historię (nie mam pojęcia z czym, ale z czyms mi sie kojarzy).
Nie byłoby źle, gdyby nie końcówka. Jakby popsuła mi całą wizję. A może po prostu nie rozumiem... Pozdrawiam! -------------------- To nie jest wasz dom - nasz on.
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Zaczęło się ładnie. Skończyło, niestety, dość banalnie. Szkoda, bo mogło to być coś naprawdę niezłego.
-------------------- |
Nesta |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 89 Dołączył: 20.10.2006 Skąd: Lublin Płeć: Kobieta ![]() |
Zaczeło się ładnie. Ale pod koniec trochę zepsułaś. ;((( Zepsuła się cała wizja, taka trochę... banalna? Nie, może to trochę za ostre słowo. Ale koniec wiersza nie za bardzo odpowiada początkowi. Ale jest i tak ładnie.
![]() -------------------- "Najpiękniejszy uśmiech ma osoba, która najwięcej przecierpiała."
|
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Hmm
Ale jak mogłabym to zakonczyć inaczej? Sihaja?Może jakas wizja? ![]() |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ja nie wiem, to Twój wiersz. Ale skończyło się trochę oczywiście i walnęłaś zakończeniem wprost. Ja to tak czuję. Historia może zostać. Ale daj czytelnikowi pomyśleć. Wiem, że gadać łatwo, trudniej zrobić. Też mam z tym problem, bardzo czesto - jak pisać prosto i nie wprost za razem. Bo "wprostem" (nie mylić z gazetą) trudno się żongluje.
To tylko moje zdanie, więc możesz się nie zgodzić ![]() -------------------- |
Malamanda |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 84 Dołączył: 28.09.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Mi się podoba, chodź nie umiem określić dokładnie dlaczego. Ja tam nie dostrzegam banalności, ani oczywistości. Ten wiersz raczej uświadamia mi pewną ważną sprawę.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:24 |