Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: * *** *
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Poezja
Katon
Po raz pierwszy od nigdy
wszystkie moje twarze
patrz± razem
w jedn± stronę.

Trochę inny
jestem.

Może wreszcie całkiem taki
jaki miałem.
Może wcale.

Po raz pierwszy od nigdy
nie skłócony,
może trochę w nieładzie,
ale razem.
Ze sob±. Nie tylko ze sob±.

Razem.

Kiedy patrzę na ciebie
jestem prawie-że-jeden.
I trochę się boję,

bo gdyby

to było na niby
to ja jestem na niby.
MaryStebbins
Ładny, ale rzeczywi¶cie jaki¶ taki niekatonowy.Nie tylko z powodu rymów, ale w ogole..Poważny jaki¶ taki...
Avadakedaver
QUOTE(estiej @ 12.12.2006 01:48)
Trochę jestem zaskoczony, że Katon nie zrymował, ale wiersz piękny.
*

jak nie zrymował, jak zrymował?

zmieniłbym tylko
trochę inny jestem = trochę jestem inny
wtedy się wyczuje rym.

no w każdym razie, Katonie, na każde przedstawienia bym chodził, jakby mi kazali takie wirsze recytować. dobry wiersz. pozytywny taki.
fajny ^^
Katon
Zgłupieć można. Piszę krotochwilnie to zaraz, że nie katonowe, bo Katon takie poważne klocki pisze. Wezmę napiszę co¶ poważnego (nie do końca tak znowu przecież - ten wiersz jest na serio, ale mam nadzieję, że nie jest cięzki; nie miał być) to głosy, że jak to, co to. Ja jestem zwyczajnie czasem poważny, a czasem nie i czasem wesoły, a czasem mniej.

Poza tym wła¶nie, że zrymowałem. Fakt, jak na mnie może bardzo swobodnie, bardziej swobodnie niż zazwyczaj, ale białym wierszem tego tworu bym nie nazwał.

Dzięki.
MaryStebbins
Nie wierzę.

Opu¶ć Katona! Powiedziałam : wyjdĽ!
Katon
Hmmm. Chyba nie wyszedł =D
PrZeMeK Z.
Bo to łacin± trzeba wyjechać. Apage!

Wiersz mi się podobał, chociaż szczerze, to wszystkie twoje wiersze, Katon, maj± dla mnie co¶... dziwnego, co¶, czego nie rozumiem. To takie nieuchwytne wrażenie, że zawsze odczytuję z nich mniej tre¶ci, niż w nich faktycznie jest. Być może po prostu jestem za głupi. wink2.gif

Ale ten ciekawy. Cały ten motyw wielu twarzy taki troszeczkę teatralny, a to mi się podoba. Miło poczytać. Poważny i chyba lekki zarazem. W każdym razie nie ci±ży.
Lilith
a dla mnie s± jasne jak pięć złotych
albo może dwa
wink2.gif
czort Cię opętał
hehe
Katon
QUOTE(Lilith @ 13.12.2006 00:05)
czort Cię opętał
hehe
*

Demon. Przedwieczny demon z hebrajskich legend. Uległ mu sam Adam, więc byłoby dziwne, gdyby taki marny proch jak ja nie uległ =>
Potti
nic mnie nie obchodzi czy w Twoim stylu, czy nie, bo jest niesamowity. dawno mi się żaden wiersz tak nie spodobał, mogę powiesić na ¶cianie? =))
Sihaja
Łoj, Katonku. Piękny wiersz, rzeczywi¶cie. Miło się czyta (nie pierwszy raz z reszt± smile.gif ) i nie jets ani za ciężki ani też frywolno-lekki. Akurat taki w sam raz.
Katon
Możesz powiesić, oczywi¶cie =) Miło się robi, kiedy się okazuje, że można swoje my¶li i przeżycia uj±ć tak, że do innych to dociera i jako¶ ich porusza. Fajnie, że czasem tak umiem. Dzięki.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.