Po raz pierwszy od nigdy
wszystkie moje twarze
patrz± razem
w jedn± stronę.
Trochę inny
jestem.
Może wreszcie całkiem taki
jaki miałem.
Może wcale.
Po raz pierwszy od nigdy
nie skłócony,
może trochę w nieładzie,
ale razem.
Ze sob±. Nie tylko ze sob±.
Razem.
Kiedy patrzę na ciebie
jestem prawie-że-jeden.
I trochę się boję,
bo gdyby
to było na niby
to ja jestem na niby.
MaryStebbins
12.12.2006 11:55
Ładny, ale rzeczywi¶cie jaki¶ taki niekatonowy.Nie tylko z powodu rymów, ale w ogole..Poważny jaki¶ taki...
Avadakedaver
12.12.2006 21:12
QUOTE(estiej @ 12.12.2006 01:48)
Trochę jestem zaskoczony, że Katon nie zrymował, ale wiersz piękny.
jak nie zrymował, jak zrymował?
zmieniłbym tylko
trochę inny jestem = trochę jestem inny
wtedy się wyczuje rym.
no w każdym razie, Katonie, na każde przedstawienia bym chodził, jakby mi kazali takie wirsze recytować. dobry wiersz. pozytywny taki.
fajny ^^
Zgłupieć można. Piszę krotochwilnie to zaraz, że nie katonowe, bo Katon takie poważne klocki pisze. Wezmę napiszę co¶ poważnego (nie do końca tak znowu przecież - ten wiersz jest na serio, ale mam nadzieję, że nie jest cięzki; nie miał być) to głosy, że jak to, co to. Ja jestem zwyczajnie czasem poważny, a czasem nie i czasem wesoły, a czasem mniej.
Poza tym wła¶nie, że zrymowałem. Fakt, jak na mnie może bardzo swobodnie, bardziej swobodnie niż zazwyczaj, ale białym wierszem tego tworu bym nie nazwał.
Dzięki.
MaryStebbins
12.12.2006 23:36
Nie wierzę.
Opu¶ć Katona! Powiedziałam : wyjdĽ!
Hmmm. Chyba nie wyszedł =D
PrZeMeK Z.
13.12.2006 00:29
Bo to łacin± trzeba wyjechać. Apage!
Wiersz mi się podobał, chociaż szczerze, to wszystkie twoje wiersze, Katon, maj± dla mnie co¶... dziwnego, co¶, czego nie rozumiem. To takie nieuchwytne wrażenie, że zawsze odczytuję z nich mniej tre¶ci, niż w nich faktycznie jest. Być może po prostu jestem za głupi.
Ale ten ciekawy. Cały ten motyw wielu twarzy taki troszeczkę teatralny, a to mi się podoba. Miło poczytać. Poważny i chyba lekki zarazem. W każdym razie nie ci±ży.
a dla mnie s± jasne jak pięć złotych
albo może dwa

czort Cię opętał
hehe
QUOTE(Lilith @ 13.12.2006 00:05)
Demon. Przedwieczny demon z hebrajskich legend. Uległ mu sam Adam, więc byłoby dziwne, gdyby taki marny proch jak ja nie uległ =>
nic mnie nie obchodzi czy w Twoim stylu, czy nie, bo jest niesamowity. dawno mi się żaden wiersz tak nie spodobał, mogę powiesić na ¶cianie? =))
Łoj, Katonku. Piękny wiersz, rzeczywi¶cie. Miło się czyta (nie pierwszy raz z reszt±

) i nie jets ani za ciężki ani też frywolno-lekki. Akurat taki w sam raz.
Możesz powiesić, oczywi¶cie =) Miło się robi, kiedy się okazuje, że można swoje my¶li i przeżycia uj±ć tak, że do innych to dociera i jako¶ ich porusza. Fajnie, że czasem tak umiem. Dzięki.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę