Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Dalsze Eksperymenty
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Poezja
Rookwood
...
MaryStebbins
Do połowy dobry, dalej stacza już na trochę inne tory, i trąca banałem.
Deszcz połyka czerwone
Końcówki palców

Mocne, i takie trochę...wywołujące strach.
Lilith
też mi się podoba ten fragment
najbardziej
w ogóle lubie końcówki
palców
Avadakedaver
no a mi właśnie te końcówki palców popsuły całość. ten fragment w ogóle nie z tej bajki jest.
ale ciekawe związki słowne (mówiąc prosto) wytworzyłaś. nawet dajne chociaż czasem brak sensu (boisz sie ze cie okradna wiec uciekasz przed swiatlem w ciemność, trochę to dziwne >_> )
Rookwood
Oj, doslownosc nie powinna byc tutaj brana pod uwage... A jesli juz oto chodzi to jednak najzupelniej sie zgadzam - tak wlasnie robie, uciekam w ciemnosc przed swiatlem bo boje sie, ze mnie ukradna. Ciemnosc jest mniej straszna kiedy sie juz jest przez nia otoczonym no i swiatlo moze tylko pokazac, gdzie jestes. Ale to dziala tylko, jesli mysli sie doslownie, a to nie o to mi chodzilo. To byla zabawa w nie boj sie, kiedy sie balam, probowalam cos sklecic z kilku slow, ktore mialam caly czas w glowie.

Uff, rozpisalam sie tongue.gif
PrZeMeK Z.
Najbardziej przypadły mi do gustu te słowne zestawienia. Te wszystkie "ciemno-mi-zimno" itp. No i wiersz ma rzeczywiście jakiś nastrój grozy, albo przynajmniej niepokoju. Tym razem chwilowe braki sensu mi nie przeszkadzały. smile.gif
Rookwood
Braki sensu w poezji. Ludzie. Prosze.
Katon
O co prosisz? No sens to sens. Poezja też może być bez sensu. Nie jest to z definicji wada, ale nie jest to też koniecznie zaleta ani święty przywilej.
Rookwood
Nie lap mnie za slowka. To prosze nie bylo prosba.

Po prostu uwazam, ze w poeazji pozostaje pewna sensowna dowolnosc, ktora jest potwierdzona tym, ze wiersz moze byc rozumiany jedynie przez autora. Tak mi przynajmniej wydaje.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.