Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Czarna Owieczka
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Poezja
MaryStebbins
Czarna Owieczka

Mia³o dziecko bia³e rêce
Bo chowa³o je w sukience

Mia³o dziecko bia³e w³osy
By o farby mog³o prosiæ.

Jad³o dziecko, tak jak chcieli,
Pi³o mleko po niedzieli,

Jad³o dziecko, jak kazali
Zobaczy³o s³odkie ¶ciany!

Pomy¶leli wiêc, nielotnie:
„Nie kazali, to nie dotknie.’

Mia³o dziecko s³odkie ¶ciany
A lubi³o marcepany.
Jak lubi³o marcepany!
Avadakedaver
i có¿. cholernie mi co¶ tu zgrzyto. miejscami rymy s± niewidoczne, albo ich nie ma (czort wie), ale niektóre rymy fajne, i przy takich pioseneczkach dziewczynki skacza przez skakanki.
MaryStebbins
Albo dusz± skakank± rodziców i wiej± na zachód.
Rookwood
Hej, fajnie jest i rymy tez sa, niedokladne, takie zeby w uszy nie dzwonilo. I zabawic w interpretacje sie mozna i jeszcze komentarz z duszeniem rodzicow... No jak dla mnie ok. A najlepsza moim zdaniem jest ta zwrotka z nielotnie smile.gif
Thyme Lady
Pewnie my¶lê w z³ej kolejno¶ci, ale co to za dziecko z bia³ymi w³osami, które trzeba farbowaæ? Albo takie, które grzecznie trzyma bia³e rêce, o prawie przezroczystej skórze, w kieszeniach, bez krzyku pije mleko? Mnie kojarzy siê ze staruszkami- starymi dzieæmi, dziadkami, którymi trzeba siê ju¿ tylko opiekowaæ, a oni, niby w innym ¶wiecie, nuc± pod nosem piosenki z dzieciñstwa. I siedz± w "s³odkich ¶cianach", bezpiecznie, w domu.
MaryStebbins
Jak zawsze orygina³; )
Mo¿e dlatego, ¿e jeste¶ starsza.
Nie, nie to, ale fajne spojrzenie.
PrZeMeK Z.
Nic cholera nie rozumiem
S³abo to siê mi rymuje

Ale za to fajnie czyta
Gdyby mnie kto¶ o to pyta³

I koñcówka jest fajowa
Taka bardzo... piosenkowa.

Chocia¿ sensu nie znalaz³em
To mam zdanie ca³kiem w³asne:

Fajny, rytmiczny wiersz. I jaki¶ taki weso³y nastrój ma, przynajmniej dla mnie.
Sihaja
Jak zaczê³am czytaæ to mnie zatch³o i na kolana pad³am. Ale potem wsta³am, b puenta mi jako¶ nie tako¶... Ale niez³e, niez³e. Mi siê bardzo podoba.
MaryStebbins
Ekhm.¯eby by³o jasne: ono ze¿ar³o te ¶ciany.Na amen.Am am.I smakowa³o mu i przez te wy¿arte ¶ciany polaz³o hen daleko.
Lilith
moje dzieci, jak je bêdê mieæ, ale nie teraz, bêd± siê uczyæ tego wierszyka na pamiêæ i opowiadaæ ciociom na podwieczorkach ;]
Sihaja
Aaaaaaa! To zmienia postaæ rzeczy. To teraz ju¿ mi siê podoba i bardzo bardzo.

Nielotna jaka¶ jestem, jako te co mysleli, ¿e nie dotknie wink2.gif
barfso
Siê zebra³em.
¦wietne. Ale to ja niby gmatwam? W ka¿dym b±d¼ razie, Twoja poezja do mnie przemawia, jak mi kto¶ powie, jaki jest mora³ albo w ogóle, o co chodzi.
Ale jak ju¿ znam mora³... Mówi³em, ¶wietne. Ka¿dy obraz odrêbnie te¿, a w ca³o¶ci to ju¿ w ogóle.
Jaa! Przeczyta³em jeszcze raz i... ej, to jest super! Ja tak chcê umieæ!
A ¿eby nie by³o zbyt marcepanowo, to cholernie denerwuje rym "kazali-¶ciany", który sam siê nie ujawni³, ¿e jest rymem, trzeba by³o wnioskowaæ, ¿e zawsze jest to i tu.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masê
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.